[ abc @ 01.08.2012. 15:01 ] @
Prosle godine sam uplatio kasko za novo vozilo i hteo sam da budem bezbrizan za tu godinu. Predstavnici UNIQA osiguranja sam objasnio da zelim osiguranje sa ucescem u steti i mislio sam da sam sa time zavrsio posao i prosao sa minimalnom uplatom. Za naredne godine nisam zeleo vise da uplacujem nista.

Ne lezi vraze. Stize mi opomena danas da nisam uplatio za ovu godinu. Zovem u kol centar gde mi kazu da sam najverovatnije potpisao polisu sa rokom trajanja do 2015 god!!! Pogledam u polisu i vidim da stoji "Osiguranje zakljuceno sa neogranicenim rokom trajanja" s'tim da je odstampan samo pocetak osiguranja u 2011 godini ali ne i datum prestanka. Ima li neko ideju kako da se sada iscupam iz lihvarskih kandzi.

Da li smem da krenem na sud ili cu morati da placam kao mecka zato sto nisam vodio advokata na potpisivanje polise.
[ ventura @ 01.08.2012. 15:05 ] @
Nisi trebao da vodiš advokata, dovoljno je bilo samo da pročitaš šta potpisuješ.

Uzmi taj ugovor i pročitaj ga, vidi kakve su ti obaveze i kakvi su penali za prevremeni raskid ugovora.

Ja ipak cenim da si ti vrlo dobro znao šta potpisuješ, jer ti je prodavac ponudio dobar popust ako odmah potpišeš višegodišnji ugovor što si ti i uradio iako verovatno nisi planirao da produžavaš to osiguranje, ali si se ponašao po principu - lako ćemo...

[ abc @ 01.08.2012. 15:17 ] @
Ma problem je u tome sto mi ta gospodja (inace jedan od takozvanih terenskih agenata koji povremeno obilazi auto salon u kome sam kupio auto) ni jednom recju nije pomenula da cu vise godina morati da placam kasko. Niti se u dokumentu igde pominje zavrsna godina. Prema ovome teorijski bi trebalo da placam kasko do kraja zivota.

Jedino sto sam joj trazio je da umanjim vrednost premije na ustrb eventualnih sitnih ostecenja (ucescem u steti) a da se osiguram prvenstveno od kradje vozila i totalne stete. Upalila bi se meni lampica da sam negde video krajnju godinu ili broj godina za koje moram da placam ali toga ovde nema.

Da li postoji mogucnost da raskinem ovaj ugovor za neku razumnu odstetu osiguravajucem drustvu. Koza mi se jezi od pomisli da imam ikakva posla sa njima u buducnosti.
[ anon115774 @ 01.08.2012. 15:29 ] @
Cek cek... ako sam dobro razumeo, ti si potpisao ugovor na neogranicen rok (odnosno dok jedna od dve ugovorne strane ne raskine isti na nacin koji je sigurno definisan nekim clanom) i ti si odlucio da raskines taj ugovor tako sto si jednostavno prestao da placas?

Nadji u tom ugovoru clan u kom se govori o raskidu ugovora pa nam prepisi sta tacno kaze?
[ bakara @ 01.08.2012. 15:30 ] @
Za pocetak ipak procitaj ugovor pa nam prenesi sta pise.
[ abc @ 01.08.2012. 16:00 ] @
Evo kako izgleda sve.

[ Lavlja_Jazbina @ 01.08.2012. 16:05 ] @
Jedno pitanje,licno me zsnima. Zasto uniqa a ne dunav. Znam da su svi nuzno zlo. Sta je po tebi bio reper.
[ abc @ 01.08.2012. 16:15 ] @
Zato sto su tada imali ekspozituru u samome salonu i sve vezano za tehnicki pregled i osiguranje je moglo da se obavi na jednom mestu.
[ Milojkovic @ 01.08.2012. 16:27 ] @
Nema ti spasa kuma su na istu foru navatali i bukvalno mu sisaju krv.Ubuduce obavezno procitaj kompletan ugovor i gledaj sta potpisujes.Moj savet je da se ne osiguravas jer je to uludo bacen novac.
[ anon115774 @ 01.08.2012. 16:29 ] @
Citat:
abc:
Evo kako izgleda sve.

A gde je ugovor i opsti uslovi poslovanja?
[ abc @ 01.08.2012. 16:51 ] @
Jedini dokumenat koji jos posedujem je ponuda (na dve strane) i uplatnica za ovu prvu godinu. Zar treba da imam jos nesto?
[ Milojkovic @ 01.08.2012. 16:58 ] @
Veruj mi da trebas imato citavu hrpu raznih papira da bi se od njih odbranio jer su im ugovori perfidni i dvosmisleni i za pravnike su komplikacija da ih rastumace a kamoli obicne ljude.Tebe su bas zestoko navukli i nece se okaniti dok te ne opeljese.
[ anon115774 @ 01.08.2012. 17:06 ] @
Prvi dokument mozes da zanemaris jer nema tvoj potpis (osim ako nisi njima potpisao jedan primerak).

Drugi dokument je problematican jer nema datum zavrsetka osiguranja a to bi morao da ima. Dalje, na polisi nije navedeno koji su uslovi i sve ostalo. Ne pozivaju se ni na jedan drugi dokument kao sto je slucaj u prvom dokumentu.

Moj ti je savet da pozoves NBS centar za zastitu korisnika finansijskih usluga (imas broj na sajtu, da ne bunarim sad...) pa njima lepo reci o cemu se radi i dobices savet sta da radis.
[ vilil1 @ 01.08.2012. 17:24 ] @
Citat:
Informer
Moj ti je savet da pozoves NBS centar za zastitu korisnika finansijskih usluga (imas broj na sajtu, da ne bunarim sad...) pa njima lepo reci o cemu se radi i dobices savet sta da radis.

Bolje njih da ne zove. Dok je bio Jelasic, radili su svetski, otkada je Soskic dosao, to je jedna raspustena banda. Gledace na svaki nacin da ga otkace.

Najbolje je direktno trzisnoj, ili nekom centru za zastitu potrosaca, pa neka se raspita.
[ Lavlja_Jazbina @ 01.08.2012. 17:38 ] @
Ja ovde vidim samo popust -10 NA NEODREDJENO TRAJANJE OSIGURANJA.Gde ima jos u ugovoru da je to dokument na neodredjeno vreme.
Izmene mozes da trazis zbog ovoga.Po meni.
[ cika dacha @ 01.08.2012. 17:59 ] @
abc@ lepo prijavis sebe da zivis na severu kosova i promenis dokumenta sa tom novom adresom i sudovi za takve manje sporove ti ne mogu nista a posle 12 meseci ili 24 meseca zavisi od sume ide zastarevanje! i onda vrati se na adresu koju zelis! auto imovinu prebacis na zenu ili nekog drugog i mirna backa !

a da su banda banda su! obicnog postenog coveka vitla ko kako hoce!
[ abc @ 01.08.2012. 18:41 ] @
Hvala na savetima. Pokusacu sutra sporazumno da raskinem ugovor. Ako penali budu razumni platicu im pa idemo dalje. Ali ako se budu pravili ludi obraticu se ovim institucijama koje ste naveli. A ako treba do Strazbura:-)
[ pajapop @ 01.08.2012. 20:30 ] @
Da li je obmana ili ne to je tesko dokazivo. Ako je ugovor "trajan" to i nije tako lose pod uslovom da osiguranik ima mogucnost da placa. Takav ugovor je kao trajno dobro. Al mislim da nikakav problem nije da se ugovor raskine, samo se moraju platiti sve obaveze do momenta raskida ugovora, bez obzira da li osiguranik misli da je prevaren ili ne. Svaki veci "penali" bi bili kaznjavanje, a mislim da za tim nema razloga niti bi to iko mogao po bilo kakvom pravu. To bi bilo bezvlasce.
[ bakara @ 01.08.2012. 20:53 ] @
Kako registrujes auto bez polise, koju nisi platio?
[ A.M. @ 01.08.2012. 21:07 ] @
Imam kasko u Uniqa osiguranju vec 4 godine, i do sada su uvek bili jako korektni. Nisu zahtevali uvidjaj milicije za neke ogrebotine, placali su sve prema racunu za opravku iz ovlascenog servisa, tako da sam produzivao kasko 2 puta po dve godine.
Koliko pamtim, za vise od jedne godine davali su popust od tih 10%, i ako se zeli raskinuti ugovor ranije (u mom slucaju npr. posle jedne godine), trebalo im je doplatiti tih 10% popusta pri raskidu ugovora. Tako da je verovatno to slucaj i u ovom slucaju.

Nego, cudno mi je onih 300 evra minimalnog ucesca. Nekad je bilo 5%, pa onda 5% minimalno 100 evra, ali 300...

Mislim da je to bas bas mnogo.
[ anon115774 @ 01.08.2012. 21:28 ] @
Citat:
vilil1: Najbolje je direktno trzisnoj, ili nekom centru za zastitu potrosaca, pa neka se raspita.

Ako mene pitas najbolje je ipak da ljudi koji nisu upuceni zadrze za sebe svoje dezinformacije.

Elem, trzisna inspekcija pripada ministarstvu trgovine. Ministarstvo trgovine nije nadlezno za banke, osiguranja i lizing kuce. Za njih je nadlezna NBS.

NBS-u se obracas pitanjem da ti daju informacije. One price kako su ranije dok je bio jedan guverner radili ovako a sada rade onako mozes slobodno da zanemaris. To su pausalne izjave ljudi koji se bave rekla-kazala pricama ("cuo sam od tetkinog pasenoga koji ima zeta ciji je sin ozenjen kafe kuvaricom iz poste u Prcnju").

Kada ti NBS kaze kakva je situacija onda ces da vidis sta dalje. Ako je situacija takva da mislis da si u pravu onda je procedura (odnosno zakon) takva da prvo ulozis prigovor instituciji direktno. Ako ti negativno odgovore na prigovor onda taj njihov odgovor prosledis NBS-u i onda ce oni da preduzmu sve sto je u njihovoj nadleznosti. Ako ni to ne uspe NBS ce da organizuje medijaciju. Ako ni to ne uspe onda tek na sud.

Znaci, nemoj da se zaleces i slusas ovde kojekave savete vec samo po proceduri :)
[ Java Beograd @ 01.08.2012. 21:39 ] @
@abc
Nisi nam ovde prikazao ugovor koji si potpisao (ako si potpisao).

- Ako ugovora ima, skeniraj i to pa da prokomentarišemo.

- Ako ugovora nema, tj. sve šta imaš je ova polisa, onda si ti samo obmanut "opomenom" koju si opisao u prvom postu. Tebe su zapravo podestili da platiš kasko, da ne bi zaboravio, jer si izjavio da hoćeš kasko na duži period. Ta "opomena" ima smisao prijateljskog podesćanja, ali nikako nije tvoja obaveza, ili nešto kao opomena za neizmirene rate kredita. Iskuliraj ih.
[ anon115774 @ 02.08.2012. 07:33 ] @
^ Upravo to.

Zato i kazem da zoves NBS.
[ Deep|Blue @ 02.08.2012. 09:48 ] @
Ako nekim slučajem nisu naveli uslove raskida u samom ugovoru što je moguće, potraži na njihovom sajtu opšte uslove poslovanja.
Trajno osiguranje ti u biti ne znači ništa specijalno, tj. ništa obavezujuće po tebe.
Caka je samo u tome što ti se na dan isteka prve godine ne prekida automatski osiguranje, čime se izbegava mogućnost nastajanja perioda neosiguranosti objekta/vozila usred nesređivanje dokumentacije na vreme.
Nisam uspeo da pronađem uniqine uslove poslovanja, ali u dunavovim može se naći član 35, odakle sam izvukao članove koji tebi odgovaraju (a pošto se uslovi baziraju na Zakonu o obligacionim odnosima, ne bi trebalo da postoje veće razlike) ...

1) Ugovor o osiguranju prestaje u sledećim slučajevima:
- istekom roka trajanja ugovora o osiguranju,
- danom prijema zahteva za raskid ugovora ,kada ugovarač osiguranja/osiguranik zahteva raskid ugovora,
- raskidom ugovora -jednostranim otkazom ugovora od strane osiguravača (sa otkaznim rokom od 15 dana) u skladu sa članom 26. stav 3. i članom 29. stav 4. ovih Uslova,
...
- promenom vlasnika vozila u skladu sa članom 24. ovih Uslova ,
- kada ugovarač osiguranja (kod osiguranja zaključenih na godinu dana i višegodišnjih osiguranja) ne izmiri dospelu obavezu plaćanja premije osiguranja u roku predviđenom u članu 913. stav 3. Zakona o obligacionim odnosima. (trenutno je rok 30 dana)

Dakle traži raskid ugovora sa uniqom ili prestani da plaćaš. mOžda nije loše da se raspitaš kod Dunava da li prave probleme ljudima koji su na taj način raskinuli prethodni ugovor, mada mislim da to nije problem.
Svojevremeno sam bio u situacij da mi se raskine osiguranje usred neplaćanja u roku od 30 dana. Posle 10-tak meseci sam ponovo sklopio ugovor sa istom kućom i nastavio da plaćam.
[ Deep|Blue @ 02.08.2012. 09:51 ] @
Citat:
abc:
...

Ne lezi vraze. Stize mi opomena danas da nisam uplatio za ovu godinu. Zovem u kol centar gde mi kazu da sam najverovatnije potpisao polisu sa rokom trajanja do 2015 god!!! Pogledam u polisu i vidim da stoji "Osiguranje zakljuceno sa neogranicenim rokom trajanja" s'tim da je odstampan samo pocetak osiguranja u 2011 godini ali ne i datum prestanka. Ima li neko ideju kako da se sada iscupam iz lihvarskih kandzi.

Da li smem da krenem na sud ili cu morati da placam kao mecka zato sto nisam vodio advokata na potpisivanje polise.

Jedno pitanje ...
Da li si ponovo zvao kol centar ili kontaktirao svog agenta da se raspitaš oko uslova raskida trajnog ugovora ili si odmah došao ovde?!

[ Lavlja_Jazbina @ 02.08.2012. 09:53 ] @
deepblue,je u pravu.Oni po Default u pecaju.To su oni blentavi marketinski trikovi,samo uvaljuju a nista obavezno.Pa kada se zalis,platis i taj medju period
niicega.
[ Deep|Blue @ 02.08.2012. 10:06 ] @
Pa pazi, trajno osiguranje i nije neko pecanje, već korisna stvar kad ti želiš da se osiguravaš više godina, jer ne moraš da razmišljaš da li ćeš taj dan da stigneš ili da se setiš da produžiš osiguranje.
Ovako imaš period od 30 dana u kojem moraš da platiš sledeću ratu. Nije loša ideja.
[ Lavlja_Jazbina @ 02.08.2012. 10:15 ] @
Ok.Ali nije losa ideja i da ga obaveste mesec dana do isteka,pa onda i nema nesporazuma.
[ abc @ 02.08.2012. 14:44 ] @
Evo da ne ostanem duzan informacija. Danas sam bio u filijali koja mi je izdala kasko. Ceo razgovor je prosao korektno. U stilu nismo se najbolje razumeli. Sastavili su zahtev za raskid ugovora.

Na pitanje sta cu jos sve morati da doplatim rekli su oko 10% od izvrsene prve uplate sto je sasvim korektno i taman kada mi je pao kamen sa srca i pocnem da se spremam da popunim uplatnicu dobijem odgovor da ce se zahtev proslediti u centralu i uzgred da im je ovo prvi put da raskidaju ovakav ugovor. Tako da sada cekam da vidim da li ce zaista sve da prodje kako su obecali. Javljam vam se sa epilogom price kada sve bude gotovo. Ako ostanu pri ovome sto su rekli onda zasluzuju visoku ocenu iz korektnosti. U svakom slucaju cu vam javiti sta je na kraju bilo.
[ Deep|Blue @ 02.08.2012. 15:11 ] @
Ehm ...
rekao bih da tih 10% nije korektno.
Traži od njih uslove poslovanja ukoliko ih nema na netu i nek ti objasne na osnovu čega ti traže 10% kad nisi potpisao ugovornu obavezu, tj. nisi se obavezao da ćeš koristiti osiguranje do nekog datuma u budućnosti.

Dalje, polisa osiguranja se izdaje na maksimalno 1 godinu, pošto je tebi istekla ta jedna godina oni nisu smeli da zaključe novu pre nego što ti uplatiš ratu za sledeću godinu (Sem ako ti već nisi uplatio prvu ratu za drugu godinu).

I treće, kako naplaćuju 10% u slučaju da klijent ne plati ratu u roku od 30 dana (jedan od uslova prekida)

Nešto mi deluje da tih 10% nije baš realno ...
[ Milojkovic @ 02.08.2012. 15:41 ] @
Vreme ce proci a ti ces da dobijes opomenu da uplatis svoju ugovorenu obavezu uz naravno njihovo iskreno zaljenje sto se niste razumeli.
[ vilil1 @ 02.08.2012. 22:55 ] @
Citat:
Informer: Elem, trzisna inspekcija pripada ministarstvu trgovine. Ministarstvo trgovine nije nadlezno za banke, osiguranja i lizing kuce. Za njih je nadlezna NBS.

Ovo postujem. Nisam znao. Moja greska.

Za ovo -

Citat:
Informer: One price kako su ranije dok je bio jedan guverner radili ovako a sada rade onako mozes slobodno da zanemaris. To su pausalne izjave ljudi koji se bave rekla-kazala pricama ("cuo sam od tetkinog pasenoga koji ima zeta ciji je sin ozenjen kafe kuvaricom iz poste u Prcnju").

Ono sto sam izneo je iz licnog iskiustva. Imao sam probleme sa isplatom odredjene svote novca, u jednom slucaju NB mi je zavrsila bez problema, u drugom, kada je Soskic bio guverner, 'ladno su me otkacili recima da nema svrhe nista da pokusavam, jer ce proci vreme, a novac cu dobiti, kad se sve sabere, onda kada banka odluci.

[Ovu poruku je menjao Zarko Silic dana 03.08.2012. u 00:41 GMT+1]
[ anon115774 @ 02.08.2012. 23:06 ] @
^ Govorio sam u mnozini a ne o tebi konkretno. Ti si mi samo dao ideju na sta coveku da skrenem paznju.

[Ovu poruku je menjao Zarko Silic dana 03.08.2012. u 00:42 GMT+1]
[ Deep|Blue @ 03.08.2012. 10:26 ] @
i evo ih detalji poslovnika Uniqe ...

Član 5.
Ugovori sa neodređenim rokom trajanja
(1) Ako je ugovor o osiguranju zaključen kao dugoročni (sa neodređenim rokom trajanja), njegovo dejstvo se automatski obnavlja i za narednu godinu osiguranja.
(2) Pri ugovaranju osiguranja sa neodređenim rokom trajanja, Ugovaraču osiguranja može se odobriti popust na premiju osiguranja u skladu sa Tarifom premija.
(3) U slučaju ugovaranja popusta iz prethodnog stava ovog člana, smatraće se da je Ugovarač osiguranja u obavezi da ugovor o osiguranju, održi na snazi najmanje 2 (dve) godine.
(4) Ugovor sa neodređenim rokom trajanja svaka strana može raskinuti sa danom dospelosti premije, obaveštavajući pismenim putem drugu stranu najkasnije tri meseca pre dospelosti premije (pre isteka tekuće godine osiguranja).
(5) Ukoliko Ugovarač osiguranja izjavi da raskida ugovor pre isteka roka iz prethodnog stava ovog člana, dužan je da Osiguravaču uplati iznos odobrenih popusta na premije osiguranja iz prethodnih godina, a po osnovu iz stava 2. ovog člana.
(6) Iznos odobrenih popusta iz prethodnog stava, Osiguravač obračunava tako što odobreni popust na premiju za tekuću godinu osiguranja u kojoj se ugovor raskida, množi sa jedan ili dva u zavisnosti u kojoj godini se vrši raskid ugovora o osiguranju.
(7) U slučaju plaćanja premije u ratama, iznos popusta u tekućoj godini raskida obračunava se po sistemu pro rata temoris.
(8 ) Iznos odobrenog popusta Osiguranik je dužan da plati u roku od 5 (pet) dana od dana prijema obračuna ukupno odobrenih popusta.

Zanimljivo što su izbegli onaj član o prekidu u slučaju neplaćanja u roku od 30 dana, na što su obavezni zakonom. I što su iskomplikovali raskid od strane osiguranika u članu 4, čija formulacija je malo čudna.
Uslovi poslovanja Dunav i Delta generali osiguranja sadrže tačku o neprodužavanju osiguranja u slučaju neplaćanja u roku od 30 dana od dana nastavka, dok kod Uniqe nisam mogao da pronađem taj član.

Pošto si ostvario popust prilikom sklapanja osiguranja, onda te kači ovaj minimum od dve godine.
Ostaje ti da proveriš koliki ti je bio popust kad si sklapao osiguranje...

[Ovu poruku je menjao Deep|Blue dana 03.08.2012. u 11:37 GMT+1]
[ Java Beograd @ 04.08.2012. 11:28 ] @
U principu, traže onih 10 % koje si dobio kao popust kad si potpisao polisu.

Citat:
abc: ... i uzgred da im je ovo prvi put da raskidaju ovakav ugovor.
Laže.
[ srdjan_m @ 05.08.2012. 07:34 ] @
vec par godina koristim UNIQA kasko na "neodredjeni period" i u ugovoru je veoma jasno precizirano da se ugovor moze bez bez penala rakinuti tek posle 2 godine dok se pre toga placa ona razlika u ceni tj.popust koji si dobio za neodredjeni period osiguranja. Takodje, svaki oblik prekida ugovora se mora najaviti 2-3 meseca raniije inace se automatski obnavlja.
[ Lavlja_Jazbina @ 05.08.2012. 11:05 ] @
A sto oni 2-3 meseca ranije ne obaveste o tome.
[ srdjan_m @ 06.08.2012. 12:32 ] @
Pa obavestili su te kroz tekst ugovora, s njihove strane dosta-:)
[ Milojkovic @ 06.08.2012. 20:50 ] @
Ukoliko si pismen trebalo je da citas, sad je kasno da se kajes nema nazad s ovog puta....
[ supermario @ 08.08.2012. 00:44 ] @
ja koristim kasko sa tacno definisanim trajanjem, na godinu dana, tacno je naveden datum do kog vazi polisa, imao sam stetu na automobilu-razbijena soferka, podnio sam zahtejv za naplatu stete, cekao u ovlastenom servisu da nabave istu, a u medjuvremenu je zahtjev za naplatu stete poslat u direkciju osiguravajuce kuce, isplatili su mi po nekom njihovom cjenovniku, manje za oko 70 eur od onoga sto sam platio kasnije u servisu.Posaljem im ovjerenu kopiju fakture i zalim se na visinu isplacene stete, u predvidjenom roku mi isplate i tu razliku.Steta je bila skoro duplo veca od placene polise za ful kasko i veoma sam zadovoljan radom te osiguravajuce kuce.
[ abc @ 15.08.2012. 16:35 ] @
Evo da vam prenesem epilog cele price pa da zakljucim temu. Stiglo mi je "resenje" po kome treba da uplatim ono sto me sleduje po ugovoru za protekle mesece za ovu godinu i vracanje popusta od 10%. Kako sam se nadao dobro sam se...

@Deep|Blue
Hvala ti sto si ovde postavio detalje ugovora vezanih za "neodredjeni rok trajanja" UNIQA kasko osiguranja. Problem sa mojom seljackom malenkoscu je sto ja TAJ UGOVOR NIKADA NISAM DOBIO. Niti se secam da sam ga video. Slobodno mi recite da sam magarac ali kada verujete slatkorecivim agentima osiguranja i to moze da vam se dogodi.

Moja zdrava logika mi nalaze da ako sam platio polisu i imam polisu u rukama i uplatnicu, nemam vise o cemu da razmisljam. Vodite se logikom da i kasko funkcionise po principu obaveznog osiguranja. Platis za godinu-pokriven si za tu godinu. Sto je jos interesantnije, gospodja koja mi je izdala polisu u nekoliko navrata mi spominje recenicu: "Ja sam to vama popunila na tri godine????". Oci mi ispadose da pronadjem te tri godine (a u stvari se radilo o neodredjenom roku trajanja) u bilo kom papiru koji sam dobio od nje.

Ne mogu da verujem da ovi u centrali odobravaju ovakav sibicarski lov na naivne. Pa ako prodje-prodje. Sto puta mi je skuplji secer i pritisak koji su mi podigli ovakvim vasarskim vacarenjem od novca koji sam trebao da im platim. Mozda sam malo i paranoican ali kada vidim koliko odresene ruke su "zuti" dali lihvarima u ovoj zemlji zaista me prodje jeza.

Zamislite da udjete u prodavnicu, kupite hleb, posteno ga platite a onda vas prodavac ljubazno zamoli da "parafnete" racun. A onda vam jednog dana stigne pretnja tuzbom zato sto ste prestali da kupujete hleb kod njega iako ste se svojim potpisom na to obavezali na "neodredjeni rok trajanja"!!!
U svakom slucaju nadam se da ce ova diskusija da pomogne nekim novim "ovcama za odstrel" da izbegnu ovo sto se meni desavalo sa UNIQA osiguranjem.
[ etjen @ 15.08.2012. 17:27 ] @
pazi, ipak je tvoja greška što nisi lepo sve pročitao.
Ti si dobio dobar popust jer si potpisao na neodređeni rok ugovor, a to podrazumeva da moraš minimum 2 godine da koristiš njihovo osiguranje i zato si i dobio popust prve godine.
Najnaromalnije je da će ti naplatiti taj popust ako ne sačekaš 2 godine, u suprotnom taj popust ne bi imao smisla...
[ Hogarrr @ 27.11.2015. 08:59 ] @
Molio bih abc@ da mi se javi na PP, posto sam novoregistrovani korisnik pa za sad ne mogu da mu posaljem mail, ni pp. Imam gotovo identican problem i hteo bih da se posavetujem oko nekih sitnica.

Hvala unapred.