[ Fauna @ 13.08.2012. 03:35 ] @
Treba mi neko ko je strucan ako moze da mi pomogne.
Imam klimu Vox 12-cu, vec duze vreme ( oko 4 godine), koja je do sada normalno radila bez ikakvih problema. Ove godine sam primetio da ne hladi dovoljno, odnosno ne moze da rashladi prostoriju ispod 28 stepeni a recimo, mogla je pre i do 22 stepena da rashladi. Zvao sam majstora koji je ocistio unutrasnju jedinicu i rekao da je to, to. Medjutim, klima i dalje slabo hladi. Pozvao sam drugog servisera, koji je prelgedao klimu i istanovio da je verovatno razlog to, sto nije dobro ociscena unutrasnja jedinica. Prihvatio sam njegovo misljenje ,ocistio je i rekao da bi tebalo da bude ok, samo je treba pustiti jedan kraci period da hladi (oko 1- 2 sata). Medjutim, nakon tog vremenskog intervala ona i dalje ne moze da rashladi prostoriu kao nekada, Verujte mi, vise ne znam koga da zovem jer mi se sve smucilo. Da napomenem, voda iz creva izlazi ali ne velikim intezitetom kao sto je pre izlazila, oba servisera su mi izmerili freon u sistemu i rekli da ga ima sasvim dovoljno, kompresor radi i navodno sve je ok. Ne znam vise sta da radim i koga da trazim. Ako ima neko ko je strucan, neka mi bar pomogne i kaze u cemu je problem i sta bi moglo da bude jer ovako kako mi radi klima ona je potpuno beskorisna.
[ ivan_sim @ 13.08.2012. 23:27 ] @
Nadji dobrog majstora.
Jel klima ciscena na lice mesta ili je skidana?
[ Pajapatak @ 14.08.2012. 11:16 ] @

Ako je dobro očišćena unutrašnja jedinica i turbina onda problem nije tu.

Da li je čišćena spoljnja jedinica , da li ventilator spoljnje jedinice radi kako treba ?

[ Fauna @ 17.08.2012. 23:20 ] @
Citat:
Pajapatak: Ako je dobro očišćena unutrašnja jedinica i turbina onda problem nije tu.

Da li je čišćena spoljnja jedinica , da li ventilator spoljnje jedinice radi kako treba ?


Ociscena je onako, sa mekom cetkom od prasine, inace ventilator radi to se vidi a i ukljucuje kompresor kako mi serviser rece.

Citat:
ivan_sim: Nadji dobrog majstora.
Jel klima ciscena na lice mesta ili je skidana?


Jeste ciscena tako, nije skidana ali video sam da je ociscena dobro, hladnjaci cisti a i ventilator kod unutrasnje jedinice takodje je ociscen sto prethodni majstor nije radio.