[ Milos911 @ 27.09.2012. 13:16 ] @
Moram u sobi da pravim novi raspored, i sad imam problem sto mi je rupa za dimnjak mnogo niska, pa moram da probusim jednu dvadesetak cm iznad postojece. Sa druge strane dimnjaka imam jednu koja je za nekih 15cm iznad ove postojece. Znaci da kazemo da ima rupa 1 sa juzne strane, rupa dva sa zapadne koja je tik iznad rupe jedan, i rupa 3 treba da bude probusena sa juzne strane. Pitanja: 1) Da rupu 3 stavim da bude iznad rupe 2, ili ne smeta ako su skoro u istom nivou? 2) Koliki nagib da stavim za rupu 3? Ove dve imaju mozda 1% sto je skoro neprimetno. 3) Ja sam mislio da rupu probusim brute force metodom, tj prvo izbusim busilicom koliko god mogu (manji obim od zeljenog), izbijem to i onda polako sirim da ne ostetim boju. Ima li bolji metod? 4) Sta stavljam u novoozbusenu rupu da vodi dim u dimnjak? Ima ono sto se valjda zove rozetna, al ne znam jel to samo ovamo na izlazu ili je to cev koja ulazi skroz do dimnjaka? 5) Ako negde zid napuke vise nego sto treba, da ga popunim obicnim malterom ili treba nesto specijalno. Takodje jel ima jos nesto sto bih trebao da izmalterisem unutra pre stavljanja cevi koja ce da vodi dim? 6) Jel ima jos nesto na sta treba da pazim? 7) I konacno jel ima neka negativna strana ovoga sto hocu da uradim (tipa da su tri rupe previse, iako nikad sve nece biti u upotrebi u isto vreme) Valjda sam dovoljno jasno sve opisao? |