[ Miki1983 @ 11.11.2012. 19:38 ] @
Pozdrav svima. Imam problem sa kaljevom peci. Zivim u stanu, i imam dve kaljeve peci, i par godina nisu koriscene. Kada otvorim vratanca za luft ona krece da ispusta malo dim na vrhu, po rubovima. Kada su vratanca zatvorena nema dima. Da li mogu to sam da zakrpim ili da zovem bolje majstora i uopste da li je to za krpljenje? Odzak bi trebao da je ok kako kaze komsija. Nemam nesto iskustva sa njima, ja licno ih sada nisam koristio pa je svaka sugestija dobrodosla.
[ Goran Mijailovic @ 11.11.2012. 19:42 ] @
imas da kupis u prodavnici samotno brasno i staklenu vodu, to se zamesi po uputstvu i onda prstom nanosis po fugama ili tamo gde propusta dim. Ako ne pomogne onda moze i da se prezida sam vrh tj. poklopac peci.
[ Miki1983 @ 11.11.2012. 19:53 ] @
Hvala, probacu to da uradim koliko u utorak vec.
[ Lavlja_Jazbina @ 11.11.2012. 20:17 ] @
Odlican predlog da prezida.Drug je celu prezidao i kako kaze majstor to ce trajati dugo,+ sto sada moze
da lozi i briketima.On je imao 6 prstena sa poklopcem peci.
[ Goran Mijailovic @ 11.11.2012. 20:18 ] @
Kad to uradis mora da se susi bar 24-48 sati i posle polako temperovanje, znaci samo jedna vatrica (malo novina i nesto sitnih drva za potpalu) prvi dan, pa kasnije dve i tako dalje.
[ Goran Mijailovic @ 11.11.2012. 22:06 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:
Odlican predlog da prezida.Drug je celu prezidao i kako kaze majstor to ce trajati dugo,+ sto sada moze
da lozi i briketima.On je imao 6 prstena sa poklopcem peci.


Meni je komsija prezidao samo poklopac a ja sam samo izmazao te fuge prstom i to traje godinama. Mada ja sam koristio malo kvalitetnije sirovine koje sam nabavio direktno u fabrici ;)
[ Miki1983 @ 13.11.2012. 20:18 ] @
Premazao samotom, cekam da se osusi dan, dva pa cu probati dal je uspelo.
[ Goran Mijailovic @ 19.11.2012. 23:14 ] @
Jel se osusilo?
[ Miki1983 @ 21.11.2012. 19:15 ] @
Posao preko glave, nikako da napisem odgovor :)
Jeste osusilo se i ne dimi se vise. :)