[ VectraBG @ 18.11.2012. 19:15 ] @
| Trenutno nemam aspirator. Pripremam se za njegovu ugradnju, pa molim nekog sa iskustvom da mi kaze koju tacno rupu treba da probusim na zidu za cunak i kog promera treba da su ti cunci? Kako bih to sve postavio a naknadno ugradio aspirator.
Vidim na kucama neke cevi od 0.5-1m kako vire i sa nekim ventilatorom unutra. Kakav je to sistem? Je li to za kupatila ili kuhinje?
Koja sirina rupe se busi za postavljanje odvodnog cunka za aspirator? I koji promer cevi? Mogu li da se koriste i one vodovodne plasticne cevi za odvod? Hteo bih to da napravim sada pa cu kasnije samo prikljuciti aspirator na taj odvod. |
[ Lavlja_Jazbina @ 18.11.2012. 19:20 ] @
Obicno su fi 100.Koji si sprat.Ako si prvi a zgrada ima 4-5 ili vise spratova,trebao bi biti postavljen krovni,
jer ovako ce se samo vazduh vracati.Tako je kod mene.
[ veljkoE @ 18.11.2012. 19:24 ] @
kod mene je fi 125, pa ti vidi, najbolje da kupis odmah fleksibilno alu crevo za aspiratore, dobro vidi koja ti duzina trebe, predvidi savijanje i obavezno dodaj debljinu zida. za napolje kupi obavezno resetku sa klapnom, da zatvori kad aspirator ne radi.
sistem sa resetkom i ventilatorom je dobar za provetravanje ali za kuhinju nije OK, jer ne ide direktno iznad sporeta, a i ako ga postavis iznad sporeta, nece raditi tako dobro kao aspirator. to je vise za WC ili sl, eventualno za izbacivanje viska toplote ili vlage iz nekih prostorija
[ Hattalasat @ 18.11.2012. 20:04 ] @
Ja sam uzeo FRANKE Maris 605 XS ...ne moras da busis rupe,creva...ima one filtere sa aktivnim ugljem .... samo zamenis kad treba. Nisu ni skupi a potraju,ako ne spremas pocesto mrsnu hranu :-) .
[ bakara @ 18.11.2012. 22:58 ] @
Kod mene je fi110, tako da ne kupuj crevo bez aspiratora.
[ VectraBG @ 19.11.2012. 17:21 ] @
Citat:
bakara: Kod mene je fi110, tako da ne kupuj crevo bez aspiratora.
U prizemnoj sam kuci. Znaci promeri cevi variraju u odnosu na proizvodjaca? fi100, 110, 125?!
Posto vec nesto radim oko kuce, imam priliku da sada to lepo probusim i zato sam i hteo da to sve zavrsim. A aspirator kad kupim (skupim kes), samo montiram...
[ veljkoE @ 19.11.2012. 20:26 ] @
ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim, ali mislim ( ako se dobro secam) da sam ja dobio i redukcije za manji precnik, u svakom slucaju, odes do radnje, odaberes model, pitas koji je precnik, resis problem, kad kupis - gotovo. samo da znas, ako ti ide iz kuhinjskog elementa, treba da probusis i njega... ima tu cimanja, nista strasno, al ono...
[ Vasastajić @ 19.11.2012. 20:33 ] @
Obično uz aspirator isporučuju i plastični reduktor za različite prečnike odvoda, kao što vidiš na slici
tako da, bez brige, koju god rupu da otvoriš, može to, što standardno da se reši, a opet pa dobra improvizacija je majka majstorisanja.
PS
preteče me veljko dok sam pričao sa ćerkom, ali ne smeta, od
glave višak ne boli...
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.