[ ksrele @ 17.12.2012. 20:18 ] @
[ ksrele @ 17.12.2012. 20:18 ] @
[ bakara @ 17.12.2012. 20:54 ] @
Tatko je u pravu, neko je razbio kadu!
Nema tu neke popravke, samo krpljenje je kratko resenje, jedino set za reparaciju emajla kade, ali kada definitivno nece vise biti kakav je bila. http://www.roma.rs/Delatnosti/...-BOJA-ZA-OSVEZAVANJE-KADA.aspx [ ksrele @ 17.12.2012. 21:30 ] @
Znaci ti preporucujes ovaj preparat jer je dobar ili je jedini za koji ti znas da je u vezi popravke kade?
Ako je stvarno dobar po iskustvu drugih ljudi, potrazicu ga sutra po gradu. Valjda ga ima ovde u Subotici. Nego, jer trebam da smirglam i kako sa kojom smirglom? [ Vasastajić @ 17.12.2012. 22:18 ] @
Video sam i lavabo potpuno razbijen bočicom od nekakvih ženskih špecija, a ovo mi baš tako nekako i deluje, tako da još jedan glas za tatu.
Nego, ne znam koja je cena ovoga što je bakara predložio, pa ću ti ja dati još jedan predlog, a to je farba za zaštitu unutrašnje strane oluka i to na nitro bazi. Ima toga u raznim bojama od crne, bele, sive, pa sam čak, čini mi, se video i zelenu. Pošto kada nakon reparacije definitivno neće više biti ono što je bila, stvar je u tome da bar reparacija mnogo ne košta, a kutija ove farbe iznosi oko 600 dinara, pa sad ti proceni šta ti je činiti. Lično sam je pre par godina koristio za zaštitu oluka i mogu da ti kažem da ima odličnu prianjajuću i pokrivnu moć, tako da je uspela da začepi i nekoliko rupica. Nanosi se u par slojeva, sa razmakom od 40-tak minuta. Imaš na kutiji detaljno uputstvo, gde se kaže da podloga čak prethodno i ne mora biti posebno očišćena od rđe. Ja sam samo grubo počistio nataloženu prašinu, oprao mlazom vode oluk, osušio ga i namazao. Vidim, drži bez greške već dve godine. Inače limenka u kojoj se prodaje je četvrtasta, to da imaš kao znak raspoznavanja. Evo, našao sam je [ ksrele @ 17.12.2012. 22:28 ] @
E hvala ljudi. Stvarno ste pomogli.
Videcu sta od toga ima u mom gradicu za kupiti a i koliko para cemo skupiti za tu popravku. Necu ja da snosim troskove a nisam ni kriv. :) [ bogdan.kecman @ 17.12.2012. 22:30 ] @
zar nije bio da se kupi u farbarama nekad tecni emajl? nataknes smirglu na busilicu, osmirglas dobro taj deo i namazes tecnim emajlom ?! ja se secam da je pre cca 20 godina u nekom stanu koji sam iznajmljivao majstor time krpio stari sporet i kadu .. na kadi se videlo gde je namazano ali to tih godinu dana koliko sam ja ziveo u toj gajbi nije otpalo (cak je izgledalo bolje i cistilo se lakse nego ostatak kade) ... secam se da je bila cetvrtasta konzerva malecna mozda 5x5x5cmi .. sad jeste proslo 20 godina al nesto sumnjam da ne postoji i dalje da se kupi emajl? (ksrele nemoj mene da slusas ja nemam pojma, isto pitam kao i ti, kako sam ja ziveo tada pre 20 godina u toj gajbi mozda je covek zalepio hanzaplast na kadu a ja istripovao ovo ostalo)
[ Java Beograd @ 18.12.2012. 08:35 ] @
Ima više raznih farbi i emajla kojima možeš da odradiš posao. Ali:
1. Najbitnije je da dobro ošmirglaš mesto i okolinu koju ćeš da farbaš / repariraš 2. Čime god da repariraš, uvek će se videti da je popravljano Neko je sigurno razbio kadu, ali mogu biti u pravu i tata i ukućani. Možda je odavno nalukao emajl kade, i ona lagano rđala godinama, i sad je rđa tako napredovala da je jednostavno izbacila parče emajla [ ksrele @ 18.12.2012. 09:11 ] @
Hvala ljudi.
Kazite mi samo jos jednu sitnicu. Kakva mi smirgla treba za to? Nemam nikakav specijalan elektricni alat osim busilice. [ Java Beograd @ 18.12.2012. 09:43 ] @
Kupiš dve ili tri vrste. Najgrublju, na primer gradacija 100, malo finiju, na primer 200 i može ali ne mora i još finija. Pošto je malo parče, ne treba ti nikakav poseban alat.
[ bakara @ 18.12.2012. 10:07 ] @
Tesko je to osmirglati.
Ako je to ostecenje staro "samo" mesec dana, mozda nekako i osmirglate, ako je staro kao sto je Java opisao (ko zna od kad) korozija je i ispod emajla. To je samo trenutni krpez i izbice ponovo. Sa slika se vidi da je dosta korodiralo, a ostecenje je prilicno, sve mora da se ocisti da ne ostane ni trun korozije, a ostatak emajla da se izmatira pa premazati celu kadu. [ Goran Mijailovic @ 18.12.2012. 10:53 ] @
Može li da deluje antirostom na tu rđu? Čuo sam da sada postoje i neka modernija sredstva od antirosta?
[ damic @ 18.12.2012. 10:55 ] @
Zar nije lakse da se ostecenje samo premaze nekim sredstvom za neutralisanje rdje pa onda prefarba ili vec sta drugo?
[ Java Beograd @ 18.12.2012. 11:05 ] @
Može antirost, ali i ne mora. Ovo je "tučana" kada, a ta vrsta gvožđa ne rđa kao limarija automobila.
Bakara je u pravu. To je "krpež" i ne očekuj da traje večito. Ali dobro, ako već kupovina nove kade nije opcija, bar da bude lepo i belo. Pa ako popusti posle par godina - Jovo nanovo. [ Goran Mijailovic @ 18.12.2012. 11:14 ] @
Ja bih to parce kade izgitovao nekim akrilnim gitom koliko da se izravna povrsina pa posle moze da farba a i ne mora.
[ Horvat I @ 18.12.2012. 16:47 ] @
U Šrafku, i sličnim prodavnicama imaš žičanu četku koja ide u amerikaner.
Ovo mi liči na " vakrozsda " mađarski izraz za rđu koja je nastala zbog neodgovarajuće pripreme gvožđa pre farbanja. E sad četkom čisti dok iz rupe ne nestane rđa. od nastalog kratera zavisi dal ćeš trebat upotrebit tečni metal za krpanje rupe ili samo prefarbati. Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|