[ deletraj @ 12.01.2013. 12:08 ] @
Imam problem sa ovom klimom. Klimu sam uzeo na popravku, nije imala dovoljnu kolicinu gasa R22 ( gumice na servisnim ventilima su popustile ).

Ja sam zamenio oba servisna ventila, napunio sam gasom R22 do 1400 g ( po talici na etiketi ) pritisak na manometru je 3.3 bara.
Klima je radila dobro, kod mene u radionicu, na grejanje je podizala pritisak do 28 bara tu iskljuci a na 25 bara ukljuci rad kompresora i ventilatora spoljne jedinice. Posle svake zadate i postignute temperature ( 30 stepeni ), ukljuci DEFROST.

Kada sam vratio klimu ( ponovo montirao ) sada klima na grejanje se ne iskljucije, na spoljnoj jedinici se ne iskljucuje ventilator pritisak raste i preko 30 bar.
cev fi 12 je vrela ko sporet ( ne moze rukom da se drzi ). Unutrasnja jedinica duva toplo ali ventilator radi sa manjom brzinom.
Da li neko zna u cemu je problem ?
[ MomciloZemunac @ 13.01.2013. 23:02 ] @
Opet ce gumice popustiti kao sto je bio i slucaj pre .Razlog je prevelik pritisak .. nisam serviser iz oblasti friga ali nesto slicno jesam.
Proveri sonde koje snimaju temperaturu na isparivacu ( ili senzor unutrasnje temp. ) .. moraju da daju pravu vrednost .Ako ne onda kompresor radi dok negde zbog velikog pritiska neizgubi freon ..to je u prvoj situaciji bilo na gumicama .. mozda ce opet na njima . Kazem nisam strucnjak za frigo ali neko mora da posalje prekid napajanja prema kompresoru u slucaju velikog pritiska ... dali je to sonda ili ploca zataji ..???