[ btomic @ 16.01.2013. 08:51 ] @
U pitanju je Indesit R-45 vertikalni kombinovani frižider (star 8 godina). Povremeno se čuje zvuk škripanja a isto tako ponekad i brujanje. U servisu su mi rekli da je potrebno zameniti ventilator ili ga možda očistiti ako je nešto zapalo. Za zamenu mi traže dobre pare (6500) pa sam mislio da pokušam sam da to pogledam. Da li je taj ventilator pristupačan i može li se rastaviti radi eventualnog podmazivanja i čišćenja?
[ Vasastajić @ 16.01.2013. 09:30 ] @
Prvo ustanoviš gde ti se taj ventilator nalazi, ošacuješ ga i sa trunčicom nekog tehničkog znanja ustanovićeš može li se raspakovati ili ne.
Najčešće se mogu raspakovati, ali je i najčešći problem izlizanost biksni i osovine, a tu ne pomažu ni mokre gaće.
Ako si uspeo da ga demontiraš, nećeš imati problema ni da sam montiraš novi, pa ti vidi koliko ćeš tako uštedeti ako je cena takvog jednog ventilatora u prodavnici negde oko 1000-2000 din.
A pristupačan je sigurno.
[ btomic @ 16.01.2013. 15:08 ] @
Hvala na odgovoru. Naravno da mi nije problem da ga promenim, jedino nisam hteo da uzalud potrošim vreme ako opet na kraju moram da zovem servis jer sam sumnjao da je to neki specifičan ventilator koji samo oni imaju. Znaš li gde se prodaju takvi ventilatori?
[ Vasastajić @ 16.01.2013. 15:28 ] @
Otvori PP.