[ melink @ 20.01.2013. 21:08 ] @
Imam masinu za sudove (tj zena je ima) Beko DFN 6837 S i u toku rada je sama od sebe stala ugasila se i ni makac dalje.
Ne moze da se ukljuci da radi,ni displej ne ukljuci ,nista ...jednostavno mrtva.Ima li ko kakvu pametnu ideju sta je boli ,koji joj je i sta ciniti,ili je mozda neko imao slican problem?
Za servis znam i ja ali reko mozda je neko imao slican problem ?!
Zahvaljujem!!
[ ZDRAVKO T @ 20.01.2013. 21:13 ] @
prvo pogledaj jeli nastao prekid napajanja sa mreže..
[ melink @ 20.01.2013. 21:50 ] @
naravno ,to sam prvo proverio i ok je ali ona i dalje mrtva
[ Shoyo LM @ 21.01.2013. 08:20 ] @
Sumnjam na glavni prekidač, proveri njega, često umeju da se istope kontakti.
[ duca74 @ 21.01.2013. 11:12 ] @
ako ima akva stop sistem proveri mikro prekidač istog
[ melink @ 22.01.2013. 18:43 ] @
Kao sto je Shoyo LM rekao ,crkao glavni prekidac alli do pola .Pa sada kada je prevezan moze da se koristi dok se ne nabavi novi tj.dok ne stigne iz BG-a.
U svakom slucaju hvala svima na brzim odgovorima.
[ Goran Zimonjic @ 07.11.2024. 22:10 ] @
Pozdrav svima. Imam staru Beko sudomašinu model 3506 B na kojoj sam u poslednje vreme primetio na šusplehu da kaplje voda iz plovka koji se na šuspleh pričvršćuje da u slučaju curenja na dnu, pokrene izbacivanje vode i zatvori dovod (crevo sa aqua stopom). U plovak dolaze tanka creva sa 2 strane - sa ćoška vrata (odatle ne curi) i sa onog bočnog pljosnatog plastičnog "depuratora, lavirinta ..." kako ga već zovu (odatle curi). Tragovi na šusplehu govore da ima neke hemije, kristalića i sl. Dakle, nije čist kamenac od čiste vode. Nagađam da se možda voda pri izbacivanju vrati nazad, možda, ne znam. Jer mi se čini da se kapanje pojavi nakon ciklusa izbacivanja vode.
Vidim na forumu dosta dobrih i korisnih saveta pa ako neko možda zna šta može biti razlog za ovo, bio bih veoma zahvalan.
[ Living Light @ 07.11.2024. 22:33 ] @
prikljucak na kanalizaciju

[ test1234 @ 08.11.2024. 09:59 ] @
Citat:
Goran Zimonjic:
Pozdrav svima. Imam staru Beko sudomašinu model 3506 B na kojoj sam u poslednje vreme primetio na šusplehu da kaplje voda iz plovka koji se na šuspleh pričvršćuje da u slučaju curenja na dnu, pokrene izbacivanje vode i zatvori dovod (crevo sa aqua stopom). U plovak dolaze tanka creva sa 2 strane - sa ćoška vrata (odatle ne curi) i sa onog bočnog pljosnatog plastičnog "depuratora, lavirinta ..." kako ga već zovu (odatle curi). Tragovi na šusplehu govore da ima neke hemije, kristalića i sl. Dakle, nije čist kamenac od čiste vode. Nagađam da se možda voda pri izbacivanju vrati nazad, možda, ne znam. Jer mi se čini da se kapanje pojavi nakon ciklusa izbacivanja vode.
Vidim na forumu dosta dobrih i korisnih saveta pa ako neko možda zna šta može biti razlog za ovo, bio bih veoma zahvalan.

Gosn Pekar, zamenite donju prskalicu.
[ Goran Zimonjic @ 08.11.2024. 18:32 ] @
Citat:
Living Light:
prikljucak na kanalizaciju

Hvala Living Light.
Moguće da je priključak za kanalizaciju problem.
Često se kod ispuštanja vode njen nivo podigne u sudoperu.
[ edi maj @ 09.11.2024. 22:56 ] @
Na spoju između tog "plastičnog tankog "depuratora"" i posude za so se nalaze dvije gumice koje vremenom otvrdnu i puštaju vodu. Najboje je da uključiš mašinu bez bočnog lima i provjeriš da li tu curi.
Video u prilogu

https://www.youtube.com/watch?v=xRHZNdZep0U

[Ovu poruku je menjao edi maj dana 10.11.2024. u 00:08 GMT+1]
[ Goran Zimonjic @ 10.11.2024. 07:23 ] @
Hvala edi maj,
Skinuo sam sve limove i onaj ispod vrata od napred i posmatrao.
Meni se čini da nakon ciklusa izbacivanja vode, krene kapanje iz samog plovka u koji idu gore pomenuta 2 tanka creva. Ovo sa vrata mašine sam skinuo sa plastične cevčice ispod vrata i tu ne kaplje. Ovo drugo spaja donju zonu depuratora sa plastičnom cevčicom na plovku. Ja bi rekao da se iz njega pojavljuju kapi na stiroporu plovka. Ali ne znam zašto. Da li je to neka voda koja nije izbačena... Spojevi depuratora ne cure.
[ test1234 @ 10.11.2024. 19:15 ] @
Oće to da curi i na posudi za so. Prilikom otvaranja poklopca za so omaškom se odvrne i šraf (veliki) koji pričvršćava posudu za donji lim same mašine.
[ Goran Zimonjic @ 10.11.2024. 20:52 ] @
Hvala test1234,
Proveriću i to, da ne podliva negde sa lima preko posude za so.
Kapanje je definitivno na stiroporu od plovka. Skinuo sam i donji lim i bočne limove.
I kad posmatram odozdo mašinu, kad odignem plovak od podnih pločica, tu je voda.
Proveriću da nije neko podlivanje ali mi je crevo sa depuratora sumnjivo jer, ne samo što vodi do plovka, već je i poprilično zamućeno i zaprljano nekim beličastim slojem.
Hvala svakako i pozdrav.