[ vojadule @ 20.01.2013. 21:40 ] @
Pozdrav svima. U zadnje vreme se dosta prica o ekonomicnosti i ustedi energije i goriva u ZIMSKOM PERIODU , koji negde pocinje od sredine oktobra pa traje do kraja aprila , o ugradnji dobre i kvalitetne stolarije i izolacije ,jace debljne,na stanbenim objektima. Eto i ja sam poveden nekom takvom pricom i zeljom da ustedim i da mi bude toplije ,resio 2012 da zamenim stolariju i izolujem kucu dobrim slojem stiropora. Sve sam ja to uradio i stvarno je dosta toplije i ugodnije ( nema da duva ,da se mokre prozori,da se hvata memla po zidovima). Medjutim , pre tri godine sam zamenio dotrajali kotao od 24kw za novi od 30kw,( tada nisam mislio o stolariji i izolaciji) i sada se javio PROBLEM U TOME STO JE KOTAO MNOGO JACI nego sto meni realno treba ,s obzirom da sam postavio izolaciju i zamenio stolariju. Sada kotao ne radi kako treba.Ako ga podesim da radi sa 50% kapaciteta, u kuci bude toliko toplo da moram da otvaram prozore. Ali ako prigusim kotao, onda on pocne da kondenzuje i da LEPI KATRAN po zidovima lozista, po cunku ,dimljaku, cak se hvata i za kapu od dimljka. Vec je jednom zapusio dimljak (puna kotlarnica dima i garezi jer nece da povuce),i tada sam se stvarno dobro namucio da ga ocistim i dovedem u red . STA DA RADIM ,kako DA SMANJIM SNAGU KOTLA,ili da ga prodam i da kupim drugi manji. |