[ demonijum @ 24.01.2013. 15:45 ] @
Postovani, nekako uz pomoc kredita dodjoh do manjeg stana - novogradanja. Namerno sam napomenuo do "manjeg" stana sa malom terasom,gde nazalost nemam puno mesta za susenjem vesa niti za kupovinu posebne masine za pranje i susenje vec samo kombinovana dolazi u obzir. Posto sam totalni amater zamolio bih vas za misljenje. Razgovarajuci sa prodavcima i citajuci forume, dosao sam do dileme izmedju dva modela, naravno mozete predloziti i neki treci. - Bosch WVD 24420EU Bosch mašina za pranje i sušenje veša WVD 24420EU Frontalno punjenje Energetski razred: C Učinak pranja: A Učinak centrifuge: B Broj obrtaja centrifuge: 1200 - 400 O/min Kapacitet pranja: 5 kg Kapacitet sušenja: 2.5 kg Potrošnja kod pranja i sušenja (normiran program): el.energija 4.56 kWh / voda 106 l Zapremina bubnja: 42 l i - Artiston hotpoint AQD970F 49 EU Energetska klasa: A Performanse centrifuge: B Klasa efikasnosti pranja: A Ostatak vode posle centrifuge: 53% Kapacitet pranja: 9 kg Kapacitet sušenja: 7 kg Maksimalno obrtaja (Centrifuga): 1400 obr/min Godišnja potrošnja vode pri pranju i sušenju: 21600 l Potrošnja vode pri pranju i sušenju: 108 l Godišnja potrošnja vode pri pranju: 15400 l Potrošnja vode pri pranju: 77 l Potrošnja el. energije pri pranju i sušenju veša: 6.12 kW/h Godišnja potrošnja el. energije pri pranju: 366 kW/h Godišnja potrošnja el. energije pri pranju i sušenju veša: 1224 kW/h Potrošnja el. energije pri pranju veša: 1.83 kW/h Cena je priblizno ista. Jos jednom Vas molim za misljenje .... Hvala! |