[ rale2rale @ 04.02.2013. 11:50 ] @
Pozdrav, Pre par meseci sam kupio Gorenje W62Y2/S mašinu http://www.gorenje.rs/masine_z...masine_za_pranje_vesa?c=392282 (pre koje sam imao Privileg koja je gurala više od 10 godina), ono što se dešava jeste da ponekad roba u mašini ostane natopljena vodom, ali ponekad bude sve ok sa pranjem. Prao sam neki džemper kad sam pre koji mesec to primetio i nisam mogao da ga ocedim bez zavrtanja rukama i juče neku posteljinu isti problem, mada je pre toga prala šareni veš i sve je bilo ok. Kad se desi ovo da ne ocedi ja odem i uključim opciju za centrifugu na 800 obrtaja ali i tada samo prevrće robu i ne radi centrifugiranje. Zvao sam kol centar gorenja i oni tvrde da je moguće da je problem u količini veša i nekakvoj kugli koja se stvara prilikom okretanja i da bi trebalo da stavljam veš različite veličine i da bude punija mašina, u uputsvu stoji i ovo za takve slučajeve: Veš nije isceđen kao i obično. Mašina za pranje veša ne javlja grešku. • Mašina za pranje veša je uključila delovanje UKS*. Zbog lošeg rasporeda veša u bubnju mašina za pranje veša automatski je snizila broj obrtaja centrifuge. • Mašina za pranje veša deluje normalno. Preporučujemo da perete zajedno veće i manje komade veša. * UKS: funkcija za nadzor stabilnosti koja sprečava prekomerne vibracije mašine za pranje veša u toku centrifugiranja. Ono što mene zanima jel ovo normalno da mašina se ovako ponaša ili sam ja malo.... (dodajte po želji: ovca, glup, tehnološki nepotkovan ;-) ) |