[ aleksa04 @ 23.03.2013. 13:51 ] @
| Ugradio sam u stanu pvc stolariju na svim prozorima i imam pozitivnih i negativnih iskustava. Naime firma je ok, stolarija je trorkal 70, fino izgleda i dobio sam garanciju na 10 godina. Pozitivnna iskustva: u stanu je toplije za oko dva stepena, mnogo se manje čuje buka od spolja. Negatina iskustva: po meni ne dihtuje 100 posto. Naime u spavaćoj sobi imam dva prozora i između njih razmak od dva metra. Na tom zidu mi je i zaglavlje bračnog kreveta (od skoro) a ispod svakog prozora je po radijator. E kvaka je u tome što kada legnem osetim blago strujanje vazduha. Proverio sam (po preporuci) da li tripujem ili ne i to na način da sam na nekoliko mesta zalepio trakasti papirić izrezan dugoljasto od papirne maramice i postavio ih na sredinu kreveta i u uglovima kod prozora. I papirići su se blago mrdali levo desno. Pokušao sam sve što je u mojoj moći sa prozorima i opet isto. Neko reče da je to prirodna cirkulacija vazduha u sobi jer su zidovi i prozori hladniji a unutra toplo, neko kaže da su u pitanju prozori itd. Dali ima neko iskustva sa ovim i neko logično objašnjenje i predlog, jer mi sve ovo unosi nervozu? |
[ JankoNIS @ 23.03.2013. 19:05 ] @
Blago mrdanje jeste pokazatelj prirodne cirkulacije vazduha, sto je normalno. Proveri da li je dobro zadihtovano ispod daske sa unutrasnje strane prozora.
[ aleksa04 @ 25.03.2013. 08:20 ] @
Nažalost nemam dasku sa unutrašnje strane, jer je kod mene malo čudna situacija. Naime majstori za prozore su prvo izmerili stolariju napravili i dosli da ugrade a kada su skinuli stare prozore ustanovili su da na mestu kutije za roletne ima veliki i debeli betonski zub koji se nije mogao ukoloniti. S toga, a da ne bi pravili nove prozore predložili su mi da se stolarija uvuče na unutra jer je to jedineo moguće. Tako da danas je samo jedan prozor u ravni zida a ostalima štokovi vire unutra za santimetr ipo. Doduže, a i oni tvrde da tu ne može da duva jer je sve oko prozora odrađeno kvalitetno. E sada da li je moguće da ipak odatle malo duva i da li bi mi poglo da te žljebove koji se vide sa unutrašnje strane popunim nečim. Napominjem da to blago pomeranje postoji u istoj meri i kod prozora koji je u potpunosti u ravni zida. Hvala na strpljenju i savetima.
[ JankoNIS @ 25.03.2013. 11:12 ] @
Za svaki slucaj, trebalo bi proveriti kako je zadihtovano oko svih prozora. Jednu svecu polako pomerati duz spojeva, i lako se nadje gde vuce.
[ veljkoE @ 30.03.2013. 12:42 ] @
da li prozor ostvaruje zatvaranje na svim tackama predvidjenim za zabravljivanje. koja je dimenzija prozora i da li je jednokrilni ili dvokrilni
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.