[ bogdan.kecman @ 14.04.2013. 02:53 ] @
crce mi malopre ventis, neki kinez, ugasio ga da ga pomerim, vidim topao motor, upalim, on krece polaaaaako da se okece, ugasim, pustim da se oladi, upalim - mrtav .. dugo je i trajao :D

elem, treba mi fan, koji moze da radi 24/7, da je tih (ovo je medju bitnijim osobinama), moze da ima vise brzina - ne smeta - ali nije obavezno i da moze da se uglavi u rupu od 38x70cm (dakle 38x38 ili 35x35 ili 30x30cm je ok, moze i 35x45 etc...), sa jedne strane po sirini (38cm) je kartonski zid, sa druge strane je neka iverica (ormar), ventis sa donje strane je neka plastika, ja bi ventis ucvrstio u zid/ormari ostavio ga tu da puse 24/7, dakle mora da je tih posto se nalazi na 1.5-2m od moje glave, bilo bi mnooogo korisno da je upakovan u neku kutiju, plasticnu ili metalnu, da nije samo metalni fan sa lopaticama u vazduhu (da ako slucajno gurnem ruku ne ostanem bez nje, ipak mi je to leba..) ... da, dubina .. sta znam do 20cm mada moze u dublje ako mora

kinezi ocigledno ne vrede, ovaj je radio 7 dana i umro .. dakle nesto bolje .. znam da je u usa bilo takvih ko pleve po njihovim radnjama ali ovo nije usa .. nemam ideju uopste gde da gledam to :(

da predupredim pitanja, rec je o rupi u cosku, ormar ide do 38cm od zida, izmedju ormara i zida u toj rupi se nalaze kompovi, upsevi, mrezna oprema etc etc i svi su na nekim sinama tako da vazduh odozdo lako struju kroz sve to na gore ... nekih 70cm iznad najvise sprave nalazi se klima koja je do pola uvucena u tu rupu a pola viri iz rupe .. kada klima ne radi, fan duva iz te rupe (namesten iznad kompova u ravni sa ormarom i izduvava vazduh iz rupe, temperatura vazduha zimi oko kompova padne za nekih 20-30tak stepeni dok si reko keks sa pateticnim malim kineskim ventisem (tu su relativno blizu i radijatori i .). kada klima greje (dogreva sobu) situacija je jos gora posto duva direkt u kompove svojom polovinom tako da bez ventisa tu koji izbacuje to napolje ni ne moze da se koristi .. naguram 60C iznad kompova dok si reko dobar dan, sa fanom to bude skoro pa najladniji deo sobe :D ... leti - ne znam, jos nije doslo pravo leto, ali kapiram da ce klima lepo laditi kompove ali nece laditi moju sobu, pa opet, ideja ventisa je da onda pojaca kolicinu ladnog vazduha koji klima izbacuje vamo u sobu ... mozda bi mogao i 2 komada 35x35cm jedan iznad drugog mozda bi bila i bolja fora ..

elem ..neko ideju gde da kupim?

kranja ideja mi je da kupim one sobne na onom ruznom stalku pa da ih nesto budzim, ali bih to jaaaaaaaaaako rado da izbegnem
[ Lavlja_Jazbina @ 14.04.2013. 09:28 ] @
Merkur,Imaju 3 vrste.Javljam ti za pola sata cenu i dimenzije.
[ Lavlja_Jazbina @ 14.04.2013. 12:09 ] @
Kao sto sam i obecao.Veliki je 30x30,ovaj drugi je 20x20.Prvi ako se ne vidi cena bezmalo 5k.

[ bogdan.kecman @ 14.04.2013. 13:01 ] @
extra 30x30 ce super da pase, jbg dok sam ziveo u munzeu merkur mi bio pred nosom, sad svaki odlazak tamo mora planiram :D ...

odo sutra cim ustanem, hvala puno
[ bogdan.kecman @ 15.04.2013. 11:54 ] @
@lavlja jazbina u kom si merkuru ovo slikao, zena isla jutros (ja sam malo u guzvi) u onaj na bezaniji i napusili je najstrasnije u varijanti to nemamo jos od proslog leta ?! da nisi isao u neki drugi merkur (el ima jos neki?), na kom je odeljenju bio?
[ bogdan.kecman @ 02.05.2013. 16:05 ] @
bio juce u merkuru na bezaniij i napravise me ludim, kazu nikad nisu imali ovakve ventilatore :( ..

elem rece mi danas drugar za http://mbpresting.rs/Ventilacija.aspx pa cu da idem posle praznika mozda tamo nadjem nesto iskusno
[ Lavlja_Jazbina @ 02.05.2013. 20:20 ] @
Na Karaburmi.Nije mi jasno da nemaju u sistemu gde sta ima i koliko komada.Slikao onaj dan kad sam ti i rekao.
Ako hoces,mogu i ujutro da pogledam.Idem po neke bastovanske zezalice.
[ bogdan.kecman @ 02.05.2013. 20:23 ] @
ma slovenacka posla ... nasao sam kod ovih mega iskusne fanove tako da cu da uzmem od njih .. ako nista nisu made in prc imported from slovenia :) hvala u svakom slucaju