[ _virigon_ @ 17.04.2013. 08:35 ] @
Dobar dan svima. Imam dilemu oko osvetljenja dnevne sobe. Naime imam gipsane skrivache u dnevnoj sobi dimenzija 4,5 * 2,5 metara. Idu u krug odnosno ima ih na sve chetiri strane sobe. Ranije sam imao u skrivachima 10 neonskih cevi (po 3 na duzzim stranama i po 2 na kraccim stranama) i to mi je davalo sasvim dovoljne i prijatno osnovno svetlo. Medjutim posle 4 godine malo po malo svaki od nosacha neonskih cevi se prosto raspao i ostao sam bez i jednog (u pitanju je problem kvaliteta, koliko para toliko muzike). Sad mi drugari savetuju da u skrivache stavim led trake (zbog investicione cene a i kasnije zbog potroshnje) i stvarno kad mi prerachunaju ekvivalente snage ispada da sam sa neonkama imao nekih 450W a sa led trakom ccu imati skoro 600W. Medjutim gledao sam ih u prodavnici i meni te led trake i njihovo svetlo izgledaju zaista smeshno. Laik sam u ovoj oblasti i prosto mi deluje nemogucce da set tih malih sijalichica mozze da mi da priblizzno slichno svetlo kao neonke. Zanima me da li je neko imao iskustvo sa led trakama u skrivachima? Napominjem, zanima me da li led trake mogu da u tolikoj prostoriju imaju ulogu osnovnog a ne dekorativnog svetla. Hvala unapred. |