[ Java Beograd @ 18.04.2013. 09:52 ] @
Dakle, moj lepi, beli, veliki, visoki Candy Futura fružider rikn'o. Frižider je bez zamrzivača, bez komore unutra. Klot. Kupljen 2008. Takoreći nov, ako znamo koliko bi dugo frižider trebalo da radi. Pošto je još zimus počeo da otkazuje, zvao sam majstora, koji je konstatovao da je iscureo freon, i da se to dešava najverovatnije u isparivaču. Predložio je da napuni instalaciju ponovo, ali se odmah ogradio da je velika verovatnoća da će ponovo da iscuri freon. Isparivač je, nažalost, zaliven u instalaciju, pa ne može vizuelno da se pregleda. Naravno, freon iscureo, vidim po tme da hladi sve slabije, ne isključuje se, a unutra ledi u gornjem delu. Danas sam zvao par majstora i čuo za varijantu da se postavi sasvim nov isparivač, koji će biti unutra u frižideru (kako se nekad radilo), i da se na njega spoji instalacija. To je navodno trajno rešenje. Koliko trajno ? Onoliko koliko traje i motor. Jeste malo ružnjikavo, ali kaže isparivač je tanak i neće štrčati. Nije to tako loše, ali cena nije zanemarljiva. Oko 9.000,00 din. Trećina cene novog sličnog frižidera. U nedoumici sam šta da radim. Jer, džaba zalud bačenih para, ako motor traje još godinu dana. Ono, džaba i bačnih para na novi frižider, ako opet ovako za kratak period rikne isparivač. Voleo bih da čujem da li je neko radio ovu "operaciju" i kako se pokazalo. Svaki komentari su dobrodošli. [Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 18.04.2013. u 11:04 GMT+1] |