[ TeslaElectronic @ 20.04.2013. 16:34 ] @
Pozdrav svima, izvinjavam se moderatorima ako sam pogrešio podforum, ali se svakako tiče automobila. E ovako, prošle godine, tačnije 6 septembra sam uzeo probnu vozačku dozvolu, pa bih pitao da li mogu da vozim sam pošto sam 19. februara napunio 18 godina. Čitao sam po raznim forumima, čak sam čitao one članove vezane za zakon o saobraćaju i još uvek sam u nedoumici, jer sam negde pročitao da sa probnom vozačkom dozvolom, nebitno da li imaš 18 godina mora da, prisustvuje lice koje ima vozačku dozvolu min. 5 godina, a negde sam video da možeš da voziš sam ukoliko imaš 18 godina, šta je od ovog tačno, a šta ne?
[ pajapop @ 20.04.2013. 18:57 ] @

I ja sam sad nesto citao... i stvarno nemam zivce za te pravne "zavrzlame". Najbolje je da odes u prvu stanicu milicije na salter za dozvole...pa njih lepo pitaj... Ali lepo:..."teto, izvinite,... da vas pitam nesto..."
[ TeslaElectronic @ 20.04.2013. 19:09 ] @
To ću i da uradim:D, zato što više puta mi treba auto, ja sednem i vozim ali noge mi drhte kad se setim da mogu da me zaustave na prvoj krivini :)
[ Sceka @ 20.04.2013. 19:19 ] @
Ne sedaj u auto dok se ne raspitas, kao sto ti je savetovano, na pravom mestu - stanica policije.

Ako vec sednes (imaj na umu da mozda nije po zakonu!) i vozis > skoncentrisi se na samu voznju tako da ne ugrozavas ni sebe ni druge < a ne na policiju koja bi te mozda zaustavila!!! Mnogo je bitnije da vozis po propisu i da nikoga ne ugrozis nego susret sa policijom!

Pozdrav!
[ TeslaElectronic @ 20.04.2013. 19:41 ] @
Ma nema problema, ja sam vozio auto i kad nisam imao dozvolu, doduše ne po gradu ali po ostalim putevima..............
[ Sceka @ 20.04.2013. 19:54 ] @
Ma ima problema. Na taj nacin si ugrozavao sve oko sebe, nezakonitim upravljanjem vozilom, u vezi cega je zaprecena kazna! Mnogo bitnije od kazne je da nikako ne treba to raditi niti treba to naglasavati/propagirati kao nesto sto treba da se radi. Narocito ne javno. Voznja bez dozvole je opasna po sve ucesnike saobracaja i za osudu je po svim kriterijumima!!!

Pozdrav!
[ TeslaElectronic @ 20.04.2013. 20:53 ] @
Eh, ja živim na selu, možeš li da zamisliš koliko ljudi upravlja motornim vozilom bez dozvole. Ja sam uvek pažljiv u saobraćaju i ne ugrožavam druge učesnike, vozim minimalnom brzinom, odnosno 20% od maksimalne dozvoljene, imam jednog drugara koji vozi toliko brzo po selu da je to nemoguće, uleće u krivinu 70 Km/h jeste da je put asfaltiran ali ipak što je mnogo mnogo je. Par puta sam ga pitao... šta ako neko dete, ili traktor, nebitno izađe tako u krivinu šta onda, odneo bi ga do svoje kuće koja je jedno 100m od te krivine
[ KrkaCiC @ 20.04.2013. 21:39 ] @
Citat:
TeslaElectronic: odnosno 20% od maksimalne dozvoljene

Hoces da kazes da vozis 10-12 km/h
Jel te preticu traktori?
[ TeslaElectronic @ 20.04.2013. 21:44 ] @
Gde 10-12Km/h, normalnih 40 :D
[ Sceka @ 20.04.2013. 21:51 ] @
Nije poenta gde zivis nego sta radis. Voznjom bez dozvole krsis zakon i ugrozavas zivote svima na koje naidjes, ma gde da zivis. Nije poenta sta ko radi oko tebe, poenta je da vodis racuna o svom zivotu i ponasanju. "Normalnih 40km/h" je brzina sa kojom mozes nekoga da usmrtis, ucinis bogaljem...! Tacka.

Pozdrav!

[Ovu poruku je menjao Sceka dana 20.04.2013. u 23:12 GMT+1]
[ TeslaElectronic @ 20.04.2013. 22:10 ] @
Uh bre, mnogo iskomplikovaste, traktor sam počeo da vozim još od 7 godina, naravno uz pomoć ćaleta, to je prvo što naučiš da voziš na selu, to pa bicikl . Ko je vozio traktor auto je mačiji kašalj.
PS Ukoliko moderatori ovo smatraju za brisanje, mogu slobodno da obrišu temu. Hvala. Pozdrav
[ Sceka @ 20.04.2013. 22:14 ] @
Pa ja to isto pricam, potpuno isto. Sa 'malim' dodatkom da propagiranje voznje bez dozvole nikada ni na koji nacin nije dobro, ni po kom osnovu. Svaka voznja bez dozvole je nezakonita i ugrozava sve oko sebe. Tacka.

Pozdrav!

EDIT
Obrisana je poruka na koju se ovo odnosi pa moze i ova da se brise, hvala.
[ Sceka @ 20.04.2013. 22:18 ] @
Citat:
TeslaElectronic: Uh bre, mnogo iskomplikovaste, traktor sam počeo da vozim još od 7 godina, naravno uz pomoć ćaleta, to je prvo što naučiš da voziš na selu, to pa bicikl :D. Ko je vozio traktor auto je mačiji kašalj.
...

Pa i ja sam naucio da vozim mnogo pre punoletstva. Cak sam i trenirao voznju i imao probleme sa prijavom za trke (u ta davna vremena)... Sto ne opravdava voznju bez dozvole, nikada!!!

Pozdrav!
[ TeslaElectronic @ 20.04.2013. 22:26 ] @
I ja nisam za to da vozim bez dozvole, i ne volim da kršim zakon, i ne dokazujem svoje umeće tj. ne volim da se hvalim, ali ne razumem one koje prvi put sednu za volan, kad odu u auto školu i tresu se za volanom kao da su seli na ekser, takav koji se plaši ima veće šanse da napravi katastrofalnu grešku, dok ova druga vrsta vozi opušteno
[ Sceka @ 20.04.2013. 22:38 ] @
U pravu si sto se tice ucenja voznje u auto skolama - katastrofa! Ali to je sasvim druga tema. Ja samo komentarisem izjave o voznji bez dozvole.

Pozdrav!
[ ulysses94 @ 20.04.2013. 22:41 ] @
Cim napunis 18 godina, a imas probnu vozacku dozvolu mozes da vozis sam. Samo moras da imas ono zalepljeno "P" na zadnjem staklu i napred. Sve ti pise u probnoj dozvoli samo treba da se procita.
[ TeslaElectronic @ 20.04.2013. 22:45 ] @
Ma čitao sam to i one pravilnike i članove, ali su me još više zbunili, ipak ću da pitam da li sme, a što se tiče slova "P" to stoji zalepljeno još kad sam uzeo dozvolu ;)
[ Almir87 @ 20.04.2013. 23:13 ] @
moj komsija vozi vec 12g bez vozacke..napravio je kilometara..skoro kao i taxista..kod nas jos nema zakona..i nije to TITINA Milicija..pito bi te ja kako vozis.. :D
[ Sceka @ 20.04.2013. 23:53 ] @
I sad to treba svatiti kao...?! Da je dobro voziti bez dozvole? Ne razumem poentu napisanog. I ja imam komsiju koji je vise godina proveo u zatvoru nego na slobodi, mnogo vise nego tih 12 godina voznje bez dozvole, pa? To je kao dobro?! Oko nas je uvek puno budala i budalastog ponasanja pa zar to treba da nam bude uzor. Narocito mladjim ljudima. Boze, sta se sve moze procitai u ove sitne sate!

Pozdrav!
[ kaćunčica @ 21.04.2013. 02:45 ] @
Smeš da voziš sam danju, ali ne smeš da voziš od 23 h do 5 h i maksimalna dozvoljena brzina je 90% propisane za ostale vozače.

Uostalom, ovde sve baš jasno piše:http://ltablice.com/probna-vozacka-dozvola
[ TeslaElectronic @ 21.04.2013. 09:01 ] @
Ova tema ode u propast, NORMALNO JE DA NE PODRŽAVAM VOŽNJU BEZ DOZVOLE. Zato bih molio moderatore da obrišu ovu temu, da se drugi ne bi upravljali po odgovorima. Hvala
[ anon70939 @ 21.04.2013. 10:25 ] @
Pa zašto si onda vozio bez dozvole?
Bolje kaži "ne podržavam da drugi voze bez dozvole"

:)
[ TeslaElectronic @ 21.04.2013. 10:41 ] @
Pa kako voziti, kad ti zatreba auto, a nemaš dozvolu? naravno bez dozvole
[ Paunic91 @ 21.04.2013. 11:17 ] @
I za šta ti treba auto kad si imao 17-18 godina, sem da pokažeš da ga imaš?
I ja isto živim na selu, pa mi ne treba auto.
Gde god sam trebao da stignem, ili sam koristio međumesni prevoz ili pešaka..
[ Sceka @ 21.04.2013. 12:46 ] @
Citat:
TeslaElectronic: Pa kako voziti, kad ti zatreba auto, a nemaš dozvolu? naravno bez dozvole :D

Pa to i jeste poenta koju ne zelis da svatis. Odgovor nije "naravno bez dozvole" nego je odgovor "NE VOZITI"! Nema opravdanja niti postoji razlog za voznju bez dozvole. Uostalom, @Paunic91 ti je objasnio kako se resava potreba za autom kad se nema dozvola.

Pazi, napises da ne podrzavas voznju bez dozvole a non stop od pocetka jedino ti pricas i pravdas voznju bez dozvole. Inace, jedino ti sam svoju temu trolujes, obilno. Pa ok, ako te to zabavlja...

Pozdrav!
[ pajapop @ 21.04.2013. 14:23 ] @

Svega ovog ne bi bilo da je Teslaelektronik na vreme otisao u policiju. Tamo bi saznao da sa navrsenih 18 godina njegova probna dozvola prelazi u trajnu sa svim pogodnostima i bez ogranicenja.
[ TeslaElectronic @ 21.04.2013. 14:31 ] @
Pa ja imam 18 godina, ali još uvek imam probnu dozvolu koja traje do 06.09.2013. Hvala na odgovoru :)
[ A da se ja pitam @ 21.04.2013. 15:02 ] @
Čitam ove Vaše "brifinge" i setih se onog fazona kad:

Policajac zaustavi auto i

-Dobar Dan,-dobar dan,

-Vašu "vozačku molim" ,

-Ee,Ee, Koju,kakvu "vozačku" ??? , pa nije kod mene,

-Kod VAS je već skoro 6-meseci !
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Znaći Pamet U GLAVU !!! Ni sa svojim,NI sa tudjim životom----NEMA ZEZANJA !!!

...Omladinci____nemo da Vas djavo nosi, ako se previše Qur_čite.

NE brže OD ŽIVOTA !!!

samo polako,ako je moguće,

Lagano sa Tom-Gas-Pedalom

opet kažem, i ponavljam:

NE brže OD ŽIVOTA !!!

Omladinci,-----------svako DOBRO !!!____čuvaj te se,

[Ovu poruku je menjao A da se ja pitam dana 21.04.2013. u 20:53 GMT+1]
[ Almir87 @ 21.04.2013. 23:21 ] @
Citat:
Almir87:
..kod nas jos nema zakona..i nije to TITINA Milicija..pito bi te ja kako vozis.. :D

Zorane sta mislis sto sam ja ovo napisao..procitaj sa razumijevanjem,pa onda komentarisi neciji post...
[ Sceka @ 22.04.2013. 00:02 ] @
Ako mislis na mene - procitao sam i opet isto pitam - sta si hteo da kazes ovim?! Pusti te fazone "procitaj sa razumevanjem" i slicno, zagonetke, insinuacije, rebusi... su za malu decu... Kazi sta imas jasno i glasno.

Pozdrav!
[ Almir87 @ 22.04.2013. 00:09 ] @
Citat:
Sceka:
I sad to treba svatiti kao...?! Da je dobro voziti bez dozvole? Ne razumem poentu napisanog.!

Poenta napisanog je to sto sam citirao sam sebe..a izgleda opet moram:"nema kod nas zakona i nije to TITINA Milicija,pa bi te pitao ja kako vozis i sta radis"tako nekako sam rekao..
[ Be_HappY @ 22.04.2013. 02:11 ] @
Samo te država može naučiti da ispravno upravljaš motornim vozilom i samo ti dozvola može usaditi opreznost u saobraćaju?
[ A da se ja pitam @ 22.04.2013. 08:31 ] @
[ Sceka @ 22.04.2013. 11:08 ] @
Citat:
Almir87: Poenta napisanog je to sto sam citirao sam sebe..a izgleda opet moram:"nema kod nas zakona i nije to TITINA Milicija,pa bi te pitao ja kako vozis i sta radis"tako nekako sam rekao..

Dobra ti poenta, citiranje samog sebe. Cemu to sluzi, da se dopisujes sa samim sobom?! :)))

Pa i ne treba da bude "TITINA Milicija"! Ne daj Boze da ikada vise bude Milicija, narocito TITINA - oslobodili smo se toga i nikada vise dok je veka i sveta!

Pozdrav!
[ TeslaElectronic @ 22.04.2013. 13:28 ] @
I šta bi sad na kraju jel smem da vozim sam ili ne? Treba mi 100% istinit odgovor
[ Sceka @ 22.04.2013. 14:27 ] @
Ne smes. 100% ne smes sam da vozis sa probnom dozvolom. Pa jel' te mrzi da procitas ono sto pise na samoj dozvoli i ono sa linka koji je postavljen u poslednjem postu na predhodnoj stranici od strane @kaćunčica?!

Sve ti pise. Zasto pitas i sta ti nije jasno - ne mogu da razumem?!

Pozdrav!
[ TeslaElectronic @ 22.04.2013. 14:40 ] @
OK. Ne ću da vozim. pozdrav
[ A da se ja pitam @ 22.04.2013. 17:15 ] @
@TeslaElectronic

Ne mogu da verujem da te svi učesnici u temi dobro savetuju, a Ti i dalje NE VERUJEŠ ?!

Pa kad ne slušaš nikog onda vozi,
pa kad Te navaju onda ti njima ispričaj sve ovo sa foruma.

Ispričani saveti nisu zlonamerni , već je to realnost.

pOz
[ Almir87 @ 22.04.2013. 22:37 ] @
[quote]Sceka:
Citat:
[url=/p3285885]

Pa i ne treba da bude "TITINA Milicija"! Ne daj Boze da ikada vise bude Milicija, narocito TITINA - oslobodili smo se toga i nikada vise dok je veka i sveta!

zato nam i jeste ovako vozi kako ko stigne,udesi,stradaju neduzni ljudi...psuju policiji,a policajac samo gleda..i tebi ovo dobro..ee moj jarane....