[ goran0505 @ 15.06.2013. 11:04 ] @
Zdravo.
Nedavno sam kupio klima uredjaj Gree Change grso-121h/jcd-n2. Klima radi tiho, deluje normalno ali kad je opteretim desavaju se stvari koje nisam primecivao na ostale klime. Znaci evo je sad ladi, odrzava na 23c i auto fan podesen ali ako je opteretim na turbo ili 16c (postize do 22c) pocinje prvo da ledi deblja bakarna cev pa nakon nje i tanja. Moze li to biti zbog toga sto i vani nije bas prevruco? Dosli su monteri koji su je montirali, a montirali su je profi, sve je odradjeno i vakumiranje i sve i proverili su kolicinu freona i rekli su da je OK. Isto mi se desilo i na grejanje iako je vani temeratura ni hladno ni vruce pustio sam je da greje na 30c (postigla do 28c) sa auto fan-om i dobio sam error E4, a E4 nemogu da nadjem bas za ovaj model ali za druge Gree klime odnosi se na "High discharge temperature protection of compressor" ili "Compressor Exhaust High Temperature Protection", ako podesim fan na II ili III onda nemam ovaj problem.
Moze li biti da je ja zezam jer teram je da radi a nije vreme za to ili ipak nesto nije u redu sa klimom. Na neke americke forume, ledenje cevi povezuju sa manjka freonom, niska vanjska temperatura, discharge valve ili prljavstina u klimi sto kod mene nije slucaj jer je nova.
Neka sugestija?

[ goran0505 @ 15.06.2013. 13:13 ] @
Nije valjda problem zbog duzine cevi koji su sa levog ruba unutarnje jedinice do vanjske oko 2.5m i to bez sifon iza vanjske jedinice? Da ne ima sad previse freona u sistem? Kolko vidim svugde se preporucuje min 3m. Da nisu monteri "pro"?