[ deedee6 @ 15.06.2013. 16:11 ] @
Pre nego što se odličite za izgradnju kuće i izaberete majstore obavezno pogledati.... Galerija >>> |
[ deedee6 @ 15.06.2013. 16:11 ] @
[ cika dacha @ 15.06.2013. 20:05 ] @
sve to pokriju fini radovi :-)
[ Java Beograd @ 15.06.2013. 20:20 ] @
Ovde je više nego jasno da ovo nisu radili majstori. Već diletanti.
[ deedee6 @ 15.06.2013. 20:55 ] @
Nadvratnik je pobednik vremena... :) Tu se popila cisterna vodke.
[ veljkoE @ 15.06.2013. 21:43 ] @
ma kad se to pregletuje nista se nece videti (ako se nesto ne srusi pre toga)
[ botr @ 16.06.2013. 09:14 ] @
Ovo ja da sam radio, koji nikada nisam nista zidao, bolje bih uradio!
[ ventura @ 16.06.2013. 09:19 ] @
Ovo je očigledno neki sam-svoj-majstor u pitanju. Pogledati samo 'stolariju' :)
[ Vasastajić @ 16.06.2013. 10:16 ] @
Dlja batjuški?
Tak normaljno. Čit'o sam negde da u nekim oblastima Sibira žive domoro'ci koji su UBEĐENI da je na vlasti još uvek Petar Veliki, tako da ovo savladavanje tehnologije betona i pečene cigle treba posmatrati kroz prizmu OGROMNOG kvantnog skoka u njihovoj svesti. U tako jednoj ogromnoj zemlji, gde na pijacama prisustvujete in vivo klanju i čerečenju svinja i distribuiranju kupcima polutki sve s čekinjama džumle, ovo s ovom građevinom je baš benigno. Pitanje da li će, oni kojima tako neka skalamerija padne na glavu i pobije ih, biti uopšte i brojani u nekoj ruskoj statistici. [ bakara @ 16.06.2013. 21:42 ] @
Citat: ventura: Ovo je očigledno neki sam-svoj-majstor u pitanju. Pogledati samo 'stolariju' :) I ja tako mislim, nisu ovo nikakvi majstori diletantni vec je covek verovatno sam pravio i to obicno bas ovako izgleda. Ovakvih kuca ima i po srbiji koliko hocete. Sve ce to da se popravi da se (mozda) ne vidi ali krovna konstrukcija je za neverovati, mada mi opet upada u oci da je pravljeno od kvalitetne gradje. [ Lavlja_Jazbina @ 16.06.2013. 21:47 ] @
Na stepenicama se gine,ako ne prvog onda 3 dana pri useljenju.
Mada ziva istina da je od Sretena Karica isto poceta kuca bez plana,zato ka prvom spratu se moze ostati bez skalpa,za malo vislje coveci. U Orascu su isto dodavali samo tako. [ bakara @ 16.06.2013. 22:01 ] @
Kuce deluje prilicno veliko i ne deluje kao neka sirotnjska, mada se vidi i da je gradiliste napusteno.
[ KrkaCiC @ 16.06.2013. 22:26 ] @
Otac se bavi stolarijom i cesto je radio oblaganje stepenica drvetom. E sta je tek video. Ali tragedija je sto su to radili ljudi koji se godinama bave time i zive od toga. Dobro,nisu kao ove sa slike ali su svakako vrlo nepravilne. A da bi se to lepo oblozolo drvetom treba puno igranja-mislim da se to dobro odradi. Pur pena je veliki saveznik
[ ventura @ 16.06.2013. 22:31 ] @
Citat: KrkaCiC: Pur pena je veliki saveznik... ...dunđer majstora. [ boyan3001 @ 17.06.2013. 00:59 ] @
Mislim da su kule od karata stabilnije od nekih delova ove, nazovi, kuce.
[ gigamg1 @ 17.06.2013. 18:42 ] @
Auuu...
Ovakvi prizori bole [ KrkaCiC @ 18.06.2013. 02:02 ] @
Citat: Pur pena je saveznik kad se stepenik koji je ispupcen i talasast treba obloziti drvetom. Ipak je posao stolara drvo a ne da sredjuje stepenice E onda tu ulece u igru purpena da se pop\uni mala supljina da bi drvo otsalo fiksno a ne da ugiba. Naravno mislim na male zazore ne na 15 mm [ seaboy @ 19.06.2013. 01:31 ] @
Ovaj ko je ovo radio je za hitnu hospitalizaciju... Ja ne vidim ni jedan jedini stub ovdje. Unaprijed se izvinjavam romskoj populaciji, ali ovo su vrlo vjerovatno neki Romi iz Beca sa nekom parom ustekanom pa odlucili sami da rade....
[ botr @ 19.06.2013. 10:57 ] @
Ne mora da znaci da nema ni jednog stuba. Postoje ytong blogovi namenjeni za stubove. Sa jedne strane su suplji i pune se betonom. Normalno, armatura se podrazumeva.
[ joojant200 @ 22.06.2013. 21:05 ] @
Pise da je ukupno ulaganje 7.5mil rublji=174.000 eur?!
Mozda je pravio licitaciju za izvodjaca pa je najpovoljnija ponuda dobila posao? ;) [ ptak 13. @ 23.06.2013. 22:54 ] @
Hehe, ovo me bas nasmeja. Moja kuca je inace "vecito gradiliste", zapoceta je pre 7-8godina, dugacka je 12m, siroka 14m a visoka neverovatnih 13m sa slemenom krova (najvisa tacka) i poseduje 7 kupatila, od toga 3 zavrsena komplet. Zamisao mog oca je bila da poseduje na jednom delu kuce 4 a na drugom 3 stana, da svaki ima kuhinju, kupatilo, spavacu, dnevnu sobu i trpezariju...i po koju terasu pride :P, dva zasebna ulaza i sl. gluposti. Naime postojao je stari deo kuce, ukopan podrum 1.5m, zatim sprat pa podkrovlje, e onda je podkrovlje sruseno i tu nazidan jos jedan sprat pa onda visoko podkrovlje a pored tog dela dodat jos jedan deo kuce. Sada je to jedna ogromna celina. Tokom gradjenje kuce nagledao sam se svega i svacega. Vecinu gradjevinskih i elektro stvari je izvodio moj stric jer mi otac radi u Gracu, bas gradjevinu, kao poslovodja. Pa stoga evo nekih zanimljivih detalja:
-Prilikom unutrasnjeg malterisanja dimnjaka (nekadasnji stari betonski blokovi kojima su se pravili dimnjaci) je pod nerazjasnjenim okolnostima upao dzak cementa (prazan, papirni) a potom sigurno kofa maltera koja je zapusila dimnjak. Kasnije je radjeno usnimavanje, razbijanje zida, odpusavanje dimnjaka i ponovno saniranje. -Nadprozornjak je na spratu visokog podkrovlja spojen sa armaturom cerklaza te je stoga masa betona iznad tog prozora gotovo 50+cm visine :P tesko cu iada utiplovati garnisu za zavesu. :P -U jednoj prostoriji je plafon malterisan bez prethodnog stavljanja takozvanog "sprica" pa smo imali seansu suskanja, a odmah potom i stemanja plafona ASOVOM, mozete zamisliti koliko je lako bilo stemati tih 30ak kvadrata, odvaljivalo se kao od gline. :) -Ozidan, izveden dimnjak iznad krova 50cm bez zavrsne kape (ploce) i bez jednog fundamenta (bloka). Danas je fasadna cigla tu pozutela od vode ali bice uskoro i to zamenjeno. O ugradnji prozora koji se nisu mogli zatvarati i da ne pricam...kasnije stemovanje pa ponovno ugradjivanje... SHOW Stoga stric od tada radi samo elektricarske radove i to samnom, a gradjevinu su preuzeli drugi... :) A ima i nekih finesa, lepljenje plocica preko utikaca i prekidaca pa onda fugnovanje prekidaca i plocice, zatim kovanje brodskog poda u "zenski"a ne muski deo, rasusivanje istog. Zatim utpravanje u trosak i nenormalan broj naizmenicnih i unaksrnih prekidaca, ovde palim, ovde gaim, ovde ponovo palim, pa ovde isto mogu da ugasim svetlo...itd, itd. Uvek kada covek radi nesto sto ne zna ili ne ume, treba da procita a ne da srlja u eksperimentisanje... :) Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|