[ djuricv @ 20.07.2013. 18:44 ] @
| Imam 2 produzna kabla i kod oba je problem ustekati u vecinu uticnica kabl - dakle ma koliko zapeo nece da se utakne. Da li je tu problem neka opruga u produznom ili vec sta, mogu li sam to da otvorim i cacnem - ide mi na zivce? Unapred hvala! |
[ Vasastajić @ 20.07.2013. 19:59 ] @
Namaži to malo nekom masnijom kremom za ruke, Pavloderm ili sl.,recimo, pa da vidiš kako će onda da uleti.
Ja rek'o tebi je poznato da svako uletanje mnooogo lakše ide kad je podmazano.
[ deks007 @ 20.07.2013. 22:27 ] @
Mislim da ti je problem u onim metalnim kontaktima u uticnici , nalazi ti se verovatno na sredini rupe kucista uticnice , probaj glinaricom da to malo rasiris . Pozdrav !
[ Lavlja_Jazbina @ 20.07.2013. 22:31 ] @
Ili je problem u viljusci koja ide u uticnicu.
[ AstroDule @ 21.07.2013. 15:39 ] @
Možda ima one plastikice koje se smaknu u stranu kad "uđe" utikač?
[ bachi @ 21.07.2013. 15:47 ] @
Najverovatnije je to, ali pošto su to radili braća čajnizi, onda se to ne "smačinje" u stranu, pa pomaže probijanjem šfracigerom (naravno, produžni je za to vreme ISKLJUČEN iz struje).
[ deks007 @ 21.07.2013. 23:05 ] @
E ako su te plastikice u pitanje a nije ih video onda .. Voleo bih da se javi pa da se dilema razresi . Pozdrav !
[ djuricv @ 22.07.2013. 20:59 ] @
Da, ima te plastike, nisam to odmah spomenuo, izvinjavam se, ali sam mislio da nije do toga problem, već nešto ispod. Znači šrafciger u ruke i slobodno da to malo razdrljam? Nece neki problem da bude sutra u radu?
[ Vasastajić @ 22.07.2013. 22:44 ] @
Teško da ćeš to moći tek tako da "razdrljaš", jer tu plastiku vraća u zabravljeni pložaj jedna opruga, pa je najbolje da to sve lepo rasklopiš i taj sistem za zabravljivanje lepo ukloniš, može to sasvim lepo da se uradi.
Normalno, KABL PRVO ISKLJUČIŠ IZ UTIČNICE!
[ Odin D. @ 23.07.2013. 03:07 ] @
To je zastita za djecu.
Kad ustekavas uticnicu treba malo da rotiras trzanjem lijevo-desno, kao kad zapne kljuc u bravi. Onda bi trebalo da upadne bez problema.
[ ptak 13. @ 26.07.2013. 13:53 ] @
Citat: Vasastajić: Namaži to malo nekom masnijom kremom za ruke, Pavloderm ili sl.,recimo, pa da vidiš kako će onda da uleti.
Ja rek'o tebi je poznato da svako uletanje mnooogo lakše ide kad je podmazano.
Ovo ni u ludilu, jer krema mozda poseduje elektricnu provodnost i mozes da prespojis fazu i nulu, drugo moze da izazove neke pozare i sl. nikad se ne zna! ! !
Da je kablu to potrebno proizvodila bi se mast za to!
Citat: Vasastajić: Teško da ćeš to moći tek tako da "razdrljaš", jer tu plastiku vraća u zabravljeni pložaj jedna opruga, pa je najbolje da to sve lepo rasklopiš i taj sistem za zabravljivanje lepo ukloniš, može to sasvim lepo da se uradi.
Normalno, KABL PRVO ISKLJUČIŠ IZ UTIČNICE!
Ovo ti je vec jako normalan savet! Nemam sta drugo da ti kazem. Ukoliko to ne umes da uradis, bolje kupi nov produzni kabl koji kozda cca 10e i produzi sebi zivot ;-)
[ SASA M. @ 26.07.2013. 22:17 ] @
J sam svoju zastitu jednostavno razbusio busilicom Pocela zivotinja da zeza, malo, malo, pa nece da udje viljuska, presudio sam joj brzo.
[ djuricv @ 27.07.2013. 07:32 ] @
Ma kakvo mazanje kremom, to nisam ni shvatio kao ozbiljan predlog. Probaću to malo da razdrmam spolja, ako i dalje neće pravac kanta, jer imam bebu koja će sutra da čačka sve živo po kući. Hvala svima na učešću, mislim da je sve rečeno!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|