[ KrkaCiC @ 31.07.2013. 20:01 ] @
Kao sto naslov kaze,zanima me da li je moguce ici iz CG (HN) u Dubrovnik samo sa licnom kartom ili mora i pasos? Isao bi organizovanom turom ako nesto znaci. Hvala
[ Vole Domu @ 31.07.2013. 20:08 ] @
prvo bi bio red da napises ciji pasos imas, zato sto na ovom forumu ima ljudi sa raznim drzavljanstvima...

ukoliko je u pitanju srb/cg/bh pasos, odgovor je - ne, zato sto je hrvatska pre mesec dana usla u EU...
[ ventura @ 31.07.2013. 20:22 ] @
U Hrvatsku možeš da uđeš ili sa pasošem ili sa Hrvatskom/EU ličnom kartom. Otkako su ušli u EU ne može ni sa bosanskom da se ide, samo pasoš.
[ KrkaCiC @ 31.07.2013. 20:36 ] @
Cuo sam od nekih ljudi da su isli samo na licnu pa zato pitam.
Imam samo licnu,biometrijsku,nasu SrBsku
Znaci da vadim i pasos (obican pasos?) da bih isao na izlet

Hvala na odgovorima.
[ barcode @ 31.07.2013. 21:33 ] @
A koji drugi pasos osim 'obicnog pasosa' postoji?
[ anon115774 @ 31.07.2013. 21:39 ] @
Mozda je mislio na diplomatski :)
[ ventura @ 31.07.2013. 21:59 ] @
Citat:
KrkaCiC
Znaci da vadim i pasos (obican pasos?) da bih isao na izlet :)

Pasoš je red da imaš i inače, ne samo radi izleta.
[ valerijan @ 31.07.2013. 22:14 ] @
@KrkaCiC da li si se već raspitivao/suzio izbor oko agencija koje vode na izlet...

Meni je BusPlus važniji od pasoša...
[ KrkaCiC @ 31.07.2013. 23:20 ] @
Citat:
ventura: Pasoš je red da imaš i inače, ne samo radi izleta.

Znam,ali nisam imao prilike da idem van granica (izuzev CG,ali kao da nisam )

Citat:
barcode: A koji drugi pasos osim 'obicnog pasosa' postoji?

Malopre na brzinu pisao i citao,pa nisam ukapirao na koji pasos misli kolega (Srb/Cg/Bih)
Pa zato napisao obican

Citat:
valerijan: @KrkaCiC da li si se već raspitivao/suzio izbor oko agencija koje vode na izlet...

Agencija ce biti neki prevoznik iz Hn

[ Vole Domu @ 01.08.2013. 11:46 ] @
vidi sa srpskom licnom kartom nikad nije moglo u hrvatsku. i pre nego sto su usli u EU je bio potreban pasos.

to da li su neki tvoji drugari presli sa licnom - ne znam, moguce je, ali ne znaci nista.
ja sam pre 2 meseca usao u hrvatsku bez ijednog dokumenta, pa to ne znaci da bih preporucio svima da se zezaju sa tim...
[ bttp @ 14.08.2013. 02:53 ] @
To su mogli samo vlasnici ličnih karata opštine Herceg-Novi, i to pre EU. Sad verovatno ne mogu ni oni.

Meni samo nije jasno zašto hrvatski državljani kod nas mogu da ulaze sa ličnim kartama, ako mi moramo da pokazujemo pasoš i odgovaramo na pitanja tipa kuda ideš, kolko ostaješ, gde živi taj/kako se zove, kolko para imaš, te da nam u povratku traže prijavu prebivališta za strance... Gde je tu reciprocitet?

Šta nas briga što su oni u EU.
[ Vole Domu @ 15.08.2013. 15:54 ] @
isto tretiramo sve clanice EU, tako da jedino da svima trazimo dokumenta.

pritom, naglasio bih da meni nikad nije postavljeno nijedno pitanje osim "gdje putujete" i da nikad nisam vadio prijavu prebivalista i da mi je nikad nisu ni trazili, za razliku od CG gde se desavalo...
[ bttp @ 20.08.2013. 01:10 ] @
Pa nek tražimo, nego šta. Kao da u EU žive sve sami anđeli pa eto ne treba ni pasoše da nose u Srbijicu, koja bi da im se dodvori na svaki mogući način pa i ovaj. Jadno.
Citat:
Vole Domu:...pritom, naglasio bih da meni nikad nije postavljeno nijedno pitanje osim "gdje putujete" i da nikad nisam vadio prijavu prebivalista i da mi je nikad nisu ni trazili, za razliku od CG gde se desavalo...

To, nisi je vadio, jel znači da si je imao? Jer oni imaju kompjutersku evidenciju i mogu da vide da li si se prijavio i gde i bez tvog papira.