Lave,
na sve materijale koje si pomenuo, već sam video i prisustvovao lepljenju pločica i to ne da su neki kruti (blok/cigla/beton) zidovi, već je čitav zid-ćošak za tuš kupatilo, sa kliznim vratima od kaljenog stakla, odrađen sturodurom 5-icom i
CW profilom (treći od gore), kao nosećom konstrukcijom, preko prevučena mrežica i lepak i po sušenju lepljene pločice.
Ako je potrebno, radi širine zida, dva CW profila se u toku "zidanja" spajaju "leđima" i zidovi se završavaju po vertikali, a ne po horizontali,a kao klasični zidovi.
Pre nekih mesec dana sam završio rođaku kompletno kupatilo od gips-kartona u njegovom potkrovlju,stim što sam ja odradio kompletna dva zida sa konstruksijom od
UW profila (četvrti od gore), a dva su već postojala od ranije i to jedan od gips kartona na drvenoj konstrukciji(rađeno pre tridesetak godina kada nisu ovde ni postojali limeni profili), a jedan je bio od neke, sačuvaj bože, krdžave iverice, duple normalno, oba sa vunenom izolacijom između.
Ovaj stari zid od gips kartona je bio i božpomozi, u njemu sam čak i vrata za kupatilo otvorio, a ovaj od iverice je bio sačuvajbože, "živ" i na promaju, pa smo na njega pričvrstili akrilnim lepkom i šrafovima stirodur "dvojku", navukli mrežicu i lepak i to se solidno ukrutilo nakon toga, ali opet ne toliko da se usudim pločice da lepim na njega, već je samo gletovan i "okrečen" fasadnom bojom.
Nije bio blizu "vodenih dešavanja" u kupatilu, pa i nije neki problem što nije dobio pločice.
Ostala tri zida sam oblepio pločicama od poda do plafona, stim što su gips-ploče prethodno prevučene jednim slojem građevinskog lepka i tek nakon sušenja toga lepljene pločice.
Pomen'o si vlagu kod tebe pa da ti kažem da sam ja ove zidove odradio od "belog" gips-kartona obzirom da je završnica obezbeđivala maksimalnu zaštitu od bilo kakve vlage, a ti možeš da postaviš "zeleni" gips-karton, sve u zavisnosti šta i kako radiš u završnici.
Da samo još pomenem detalje oko elektro- vodo- i knalizacione instalacije, da bi priča bila kompletna.
Ovo je urađeno u "sendviču" pre postavljanja gips-ploča, nakon toga postavljena unutrašnja strana,"nafilovano" kamenom vunom i konačno zatvoreno spolja pločama.
Interesantan je bio pod pri pripremi za lepljenje pločica, jer je bio od, ko i svaki stari tavan, od dasaka, "dekorisan" još tada, davno, brodskim podom.
Bilo je raznih predloga kako napraviti tzv,"hidro-kadu" na čitavoj površini, od recimo tečne gume, ali obzirom da je budžet bio toliki koliki je, ja sam taj pod dooobro nadžvakao bitulitom i sutradan posuo po njemu pesak "jedinicu", dakle, "asfaltirao" sam pod i potom lepio pločice po njemu.
Padove sam rešavao podmetanjem otpada od pločica u slojevima lepka, jer bi debeo sloj lepka bio nepovoljan u smislu dugotrajnog sušenja i ostalih nepovoljnosti koje bi deblji slojevi lepka povukli za sobom.
Sve u svemu ispalo je to fenomenalno i eno ga, funkcioniše maksimalno.
Valjda će ti nešto od ovoga pomoći da rešiš i tvoju situaciju.