nisam majstor za sudo masine, ali sam pre neku godinu imao slican problem sa indesitom. Malo smesno, ali sam ga sam resio
.. evo ti moje iskustvo
Voda je tekla iz masine, bez nekog posebnog pravila, nekad vise, nekad manje, na desnoj strani vrata, dole. Bila u servisu tada 2x i kao sve ok, radi. Prvo pranje, opet teci. I tako nekoliko meseci, stavljali smo krpe dole po podu, majstori nisu vise hteli niti da je teraju niti da dolaze
...
Neko popodne skinem onaj prednji plastican deo vrata da bi kolko tolko mogao da gledam sta se dogadja sa tom vodom. Dole ima jedan mali odvod po celoj sirini vrata, kao neki oluk koji se vidi kada se skine plastika sa vrata. Pustim masinu da pere na prazno, stavim i tabletu.
Primetim u jednom trenutku - posle 40 tak minuta rada, da voda sve vise raste u tom odvodu, tj nekako u ritmu podskakuje kako se unutra one prskalice vrte. I to tacno ritmicno ... hmmm, gledam tako 10 tak min dok mi ne pade na pamet... zaustavim masinu, otvorim je, skinem donju prskalicu, pogledam malo bolje i imam sta da vidim...na jednom delu se razlepila na onom savu. Kako se okrece, kroz taj otvor nabacuje vodu tacno na vrata, a taj mali olucic jednostavno ne moze da se izbori sa toliko nabacenom vodom, te preliva na desnoj strani. Zalepio sam tada izolir trakom celu prskalicu, ne samo taj razlepljeni deo i evo do dan danas radi i ne teci
. Normalno one rupice posle lepljenja izolira probusis...Povremeno menjam izolir traku , jer se razlepi, a nova prslakica ne moze da se nadje, bar tih mesec dva dana sto sam tada trazio. I evo je ziva i zdrava, od tada proslo pa 3 godine sigurno
Jos sam cuo da sudo masine mogu tako da teku i ako su prepunjene praskom, pa bi trebalo da recimo 1x ili 2x pustis ceo program (najduzi) da masina bez praska odradi, pa posle probaj opet..