[ mmix @ 05.10.2013. 10:59 ] @
| Cale ima jedan konkretan problem, na kamp prikolici ima trofazan dovod, ali koristi samo jednu fazu. Zbog nacina na koji je rasporedjena potrosnja u kampu cesto se desava da iskoci jedna faza, i to uglavnom ta na kojoj je on. Onda on mora da ispituje koje su zive, i da prebaci kod sebe sa jedne faze na drugu.
Postoji li neka automatika za to? Ja mu predlazem da uzme 0-1-2-3 grebenasti i izvuce lampice sa svake faze pred prekidac da ima odmah signalizaciu i da moze da prebaci. Njega medjuim interesuje da li postoi i automatizovani sklop koji bi u slucaju pada aktivne faze sam ciklirao do prve zive faze i prespojio izlaz na nju. |
[ veselinovic @ 05.10.2013. 12:19 ] @
Evo upotrebljive seme.
Potrebno je uzeti kontaktere umjesto releja i sve OK.
[ paterson @ 18.12.2013. 22:57 ] @
Imam u dvorištu banderu do kog je dovedena trofazna struja odn. L1; L2; L3 i N.
Proizvoljnim izborom (L1 ili L2 ili L3) sa te bandere je dovedena monofazna struja do stare kuće koja ima samo monofaznu struju.
Na oko 200 metara pre te stare kuće, komšija se profesionalno bavi elektrozavarivanjem u svojoj kući. Problem je u tome da kad god taj komšija radi sa aparatom za zavarivanje, u toj staroj kući se non stop sijalica za osvetljenje prostorije "žmirka" odn. stalno dolazi do pada napona što može da prouzrokuje veoma nepoželjne efekte za električne uređaje kao što su frižider, zamrzivač, veš mašina,....
Da bi se eliminisao problem "žmirkanja", da li postoji način da se automatski prebaci sa jedne faze na drugu fazu uz pomoć kontaktora, i ako može - kako?
[ ptak 13. @ 19.12.2013. 01:22 ] @
Za kontaktor iskreno ne znam, ne kapiram o cemu je rec...kakav kontaktor i kucni prikljucak?! Ali ti sigurno mozes da se obratis ED i da zahtevas da te a jedne faze zakace na neku od preostale dve. Problem ce biti resen. :)
[ ognjeni_zmaj @ 27.12.2013. 07:29 ] @
A ako komšija ima trofazni švajs-aparat?
[ paterson @ 27.12.2013. 21:28 ] @
Citat:
ognjeni_zmaj: A ako komšija ima trofazni švajs-aparat?
Da je u pitanju trofazni švajs-aparat, onda bi i kod drugih daljih komšija isto žmirkale sijalice, ali nisu nego samo kod mene.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.