Citat:
test1234: Imas neki link gde je on pozivao na bombardovanje Srbije ???
“Novinar: Prošle jeseni ste potpisali peticiju za bombardovanje Srbije i srpskih položaja u Bosni. Očekivao bih da vam ljudi postave određena pitanja poput: Niste li izvršili čin izdaje protiv sopstvenog naroda, ili protiv države Srbije?
Popović: Pa dobro, ja sam advokat,
tehnički gledano, da, počinio sam akt izdaje, po zakonima Srbije. Ali ja razdvajam interese države Srbije i srpskog naroda i mislim da su ti interesi suprotstavljeni u ovom trenutku. Vojni poraz Miloševićeve vlade je u najboljem interesu srpskog naroda. To je nešto što treba da želi svaki dobar srpski patriota. Ne mislim da sam izdao svoj narod.
Novinar: Potpisavši takvu peticiju, ne sugerišete li da nasilje i rat mogu da reše određene političke probleme, kakav je oružana srpska secesija od Bosne i Hercegovine ili od Hrvatske?
Popović: (...) Ja vidim da Srbi u Bosni vrše agresiju protiv države priznate od UN, i vidim da vrše genocid. Mislim da obe stvari moraju biti zaustavljene. Novinar: Ali zar ne treba oni onda (misli na međunarodnu zajednicu) u srednjoj Bosni da bombarduju Hrvate kada oni vrše genocid nad muslimanima? Ili da bombarduju Srbe kada vrše genocid nad Hrvatima? I zar ne treba da bombarduju muslimane kad oni vrše genocid protiv koga god – Hrvata ili Srba?
Popović: Ne mislim da su sve tri strane jednako odgovorne za početak (rata) ili da su sve tri strane jednako odgovorne za ratne zločine. Mislim da su Milošević i jugoslovenska armija (koja je značajna sila) započeli rat.
I najgore i najbrojnije ratne zločine je počinila srpska strana.
izvor