Ako mi mozete pomoci, pomozite, trazim online psihijatra, za da pitam nesto, pokusala sam sa google, ali vecina su forumi neki gde je najnoviji post star 3 godine, i jos nekih linkova gde se salje email, ali mi vec par nedelja ne odgovaraju..... meni stvarno treba to, pa ako ima neko neki sajt ili cak ako je psiholog sa iskustvom ovde, jos bolje... nadam se da cete mi pomoci, hvala u svakom slucaju.
Jovana986:
Ako mi mozete pomoci, pomozite, trazim online psihijatra, za da pitam nesto, pokusala sam sa google, ali vecina su forumi neki gde je najnoviji post star 3 godine, i jos nekih linkova gde se salje email, ali mi vec par nedelja ne odgovaraju..... meni stvarno treba to, pa ako ima neko neki sajt ili cak ako je psiholog sa iskustvom ovde, jos bolje... nadam se da cete mi pomoci, hvala u svakom slucaju.
Čekaj, psiholog ili psihijatar?
[ Jovana986 @ 31.10.2013. 21:20 ] @
A psiholog valjda, treba mi nesto kao objasnjenje, i onim "offline" ne fali nista, ali naplacuju, a ja nemam bas novca, bar ne za to, a stvarno mi treba savet... to je jedno pitanje i jedan odgovor, nije sesija pa da moram kod pravog psihologa..
Hvala veliko, samo im treba jako dugo da se jave na skype..... al otprilike sam dobila sto mi trebalo, hvala jos jednom!
[ Jovana986 @ 31.10.2013. 21:42 ] @
kaćunčica pokusala sam ti poslati poruku privatno, ali nemrem jer moram biti nesto dana registrovana a nova sam, a jel si ti nesto od to dvoje kad pitas?
[ Jovana986 @ 31.10.2013. 23:06 ] @
Hvala Pajaja sto si obrisao ove poslednje poruke <3 ako mi ne mislite pomoci, nemojte me ni vredjati, ja mislim da je to fer?
Kada sam video naziv teme pomislio sam da ovde stvarno imamo nekog online psihijatra koga pitas sta te muci
Nije to losa ideja, uopste
[ Java Beograd @ 03.11.2013. 18:56 ] @
Pacijenata na forumu svakako ne manjka !
[ Sceka @ 05.11.2013. 13:38 ] @
Sve je to lepo ali se i dalje ne zna sta se desava. Da li je nadjen odgovor/resenje na naslov i obrazlozenje teme, pa cak ni problem kao takav nije definisan. Bilo bi zanimljivo/korisno da se bar zna problem radi koeg se trazi resenje, ne mora da se odgovor dobije od strucnjaka, cesto se na forumima i dobar odgovor i pravo resenje dobije od "nestrucnjaka".
Pozdrav!
[ Lavlja_Jazbina @ 05.11.2013. 19:28 ] @
Tek sad kada je ispravljena rec vidim gde sam zaglavio i to sa ovim rednim brojem,zauvek u cekaonici.Ako,nece mi biti dosadno.
[ Minnie9 @ 06.11.2013. 00:15 ] @
@jovana986
probaj naci nekog edukanta tj psihologa u treningu, nekoga ko je zavrsio psihologiju a potom i specijalizaciju za odredjenu vrstu psihoterapije, oni obicno neko vreme daju besplatnu psihoterapiju ili konsultacije da bi stekli iskustvo i dobili potvrdu od supervizora. Ako si iz Beograda, mislim da u okviru Doma omladine postoji besplatno savetovaliste za mlade.
ako te zanima jos neka informacija slobodno pitaj. imaj u vidu da ce se odgovori na tvoje pitanje razlikovati u zavisnosti od toga kojem strucnjaku se obratis kao i od toga kojom oblascu/terapijom se oni bave.
[ Jovana986 @ 06.11.2013. 00:19 ] @
Vidim svasta sad ovde ^^ izvinjavam se sto nisam stigla ranije da odg, muci me samo nesto, a neprijatno mi je ovde da bas o svemu pisem, cak sam sada probala da kacincica napisem privatnu poruku, ali i dalje imam ono da mora proci neko vreme za tu "uslugu", nemam sta kriti valjda, evo sta sam pitala - c/p "Ma... nemam ja bas problema nekih psihickih il tako sta u zivotu, zaposlena sam, zadovoljna koliko mogu biti u Srbiji i sve to, samo me tisti odgovor na jedno pitanje, a ja nemam bas para kao sto rekoh da zakazujem kod psihijatra/psihologa neki pregled, a jos manje da me neko vidi da idem tamo (zivim u jako maloj sredini) pa sam mislila samo da eto kao sto imaju veterinari online ili stomatolozi pa savetuju online pacijente da ja pitam za savet tj odgovor nekoga tako... dobila sam ovde neki koliko-toliko koristan odgovor i posle 2 dana poziva na skype mi se neki covek javio i rekao gde da zakazem pregled, ja rekla hvala i prekinula... to je u Beogradu, 300 km od mene, ne mogu ja tamo :( Hvala ti u svakom slucaju, izgleda da ce problem ostati to, pregrmecu ga nekako sama vec. pozdrav!" al mi je uzasno neprijatno, posebno posle svih ovih postova iznad da bas ovde objasnim pitanje.... :( ali ja vec dugo tesko spavam zbog toga , i mislim puno o tome, pa cu ipak objasniti, i ja vas eto molim da mi se ne rugate il nesto, cim sam ovde, znate koliko sam ocajna, te ne mogu docekati da mogu slati privatne poruke i mail, dacu i broj mob i sve samo da mi neko pomogne... desilo se to da sam se ja vec poodavno ljubila sa deckom pred nekima i nije im bas ispalo ok, i rugali su mi se da se ljubim kao da jedem i bla bla, i meni bilo jako zao, i pitala tada brata da jel me moze nauciti da se ljubim nekako, on to rekao tati da sam ~~~ i od tada nastao pakao sto se tice kako me posmatraju, ja mislim da sam skroz normalna, i sumiram moje pitanje (za ono za sta me optuzuju) jel incest sex samo, ili bas sve sto uradis sa nekim ko ti je rod? to je moje pitanje eto, ako me budete ismevali il nesto, meni je najlakse ignorisati, zao mi je sto je sve tako ispalo, ali ja nemam vise gde da pitam a da ima zrelih osoba. Hvala vam ako ste me razumeli.
[ Jovana986 @ 06.11.2013. 00:44 ] @
A i nije fer to sto meni mogu slati privatne poruke a ja ne mogu da odgovorim.
[ Minnie9 @ 06.11.2013. 02:09 ] @
Skroz si normalna.
To nije bio incest.
Razmisli ozbiljno o tome da ipak dodjes u Beograd (i ne vratis se natrag) :) Sad ozbiljno, razgovaraj sa nekom osobom od poverenja, majkom, rodjakom...mislim da ipak nije losa ideja da posetis psihologa koji ce ti pomoci da ojacas samopouzdanje i malo popravis sliku o sebi (ne ono sto drugi misle o tebi vec sliku koju sama imas o sebi). Potrazi nekog u obliznjem vecem gradu, za par poseta te niko nece provaliti a i psiholozi su duzni da drze u tajnosti tvoj identitet.
Mozda je bolje da za pocetak izbegnes psihijatre, osim naravno ako znas nekog pouzdanog, jer koliko ja vidim iz svog okruzenja oni uzimaju ogroman novac a klijentima je dobro samo dok ih posecuju.
Sto se tice tih koji su se rugali...mozes biti sigurna da oni imaju mnogo mnogo veci problem od tebe...jednostavno ih "izbrisi" iz svog vidokruga, na sve komentare odgovori slanjem poljupca ili sa: "znaju li vam roditelji sta radite".
[Ovu poruku je menjao Minnie9 dana 06.11.2013. u 03:45 GMT+1]
[ deki111 @ 06.11.2013. 06:55 ] @
Citat:
Jovana986:
desilo se to da sam se ja vec poodavno ljubila sa deckom pred nekima i nije im bas ispalo ok, i rugali su mi se da se ljubim kao da jedem i bla bla
U pitanju je čista ljubomora 1.171.061 ljudi koji su pogledali youtube video koji si komentarisala.
[ Lavlja_Jazbina @ 06.11.2013. 07:34 ] @
Jovana986...
Citat:
Sto se tice tih koji su se rugali...mozes biti sigurna da oni imaju mnogo mnogo veci problem od tebe...
Prvo izbrises ovakve papazjanije jer i sam clan nije razumeo zafrkanciju na konto samih clanova i guranje u redu.Java SE
ubacio ispred mene a Vladd mi uvalio broj sa kojim godinama necu doci na red,Bakara na vreme prepoznao padobranca Sceku,i ludilo.
Malo opustencije nije na odmet,imas kod mene u potpisu Mel Brooksa.Elem ako si sve procitala,pogresno si shvatila koliko god se ovde kosili sa pisanjima
NIKO ne misli zlo pa ce i neki odgovor biti adekvatan jer i ovde ima sigurno po neki doca ali se ne odaje.
Ako je 86 godiste tvog rodjenja a to je sada 27 godina,nemas decka i kazes nije poljubac bio dobar,mada ko je taj koji zna sta je dobar poljubac za drugog,
Ti si po meni nasla pogresnu osobu da bi dosla do odgovora,a to je tvoj brat.Sama pomisao da to sa njim uradis je vec u startu bila po meni pogresna,
pa vec dat predlog da posetis psihologa i razgovor sa istim polom u rodbini.Mada sam pre za psihologa.I nemoj se zacuditi da ima vise problema sa svojom decom
nego sto ce resavati tvoj "problem".
Da,300km od beograda.Pa i u Nisu ima psihologa,mozda i boljih od ove ludnice a bolje ce da te shvate.
[ Minnie9 @ 06.11.2013. 09:11 ] @
^to nije bilo upuceno vama vec ljudima iz njene palanke koji je ismevaju
[ Lavlja_Jazbina @ 06.11.2013. 09:14 ] @
Moje izvinjenje.Pogresno sam shvatio.Zahtevam manji broj za pregled..
[ vladd @ 06.11.2013. 13:25 ] @
Ja razumem i malo mesto i specifican palanacki mentalitet, ali da ste svi toliko na "prst u dupe" da delite medjusobno intimnosti, to mi je vec nejasno..
Po meni, emocije su licna stvar, a ne "socijalna", tehnika ili nacin "prikazivanja" takodje, sta ima nekakva "sredina" da ocenjuje nivo "tehnike" iskazivanja necijih emocija...nazvanu "kvalitet ljubljenja"..
Kod svakoga su razlicite, to nas upravo i cini zanimljivima...kao pojedince...
[ Jovana986 @ 06.11.2013. 21:40 ] @
Ma nije to sveze tj sada u 27moj, to se desilo kada sam imala 21, ali ja sam se boriula sa tim tako sto sam ignorisala, jer em nemam opravdanja za tu glupost da me brat uci da se ljubim, a jos manje za to kako se ja.... pa ja sam se trudila da uzivam, sta ja mogu ako je to malo glupavo kada se gleda, ali desilo se to da god. dana na primer nemam nikakvih problema, i onda se nadje neko u ovom smecu od mesta da preprica tu pricu, i opet iz pocetka trpim sramotu neku, jeste meni zao sada i pametnije da sam cutala al kasno je, i eto posle nekoliko puta (napada) je i mene pocelo zanimati jel sam ja nesto posebno sklona incestu time sto sam uradila, ili je to normalno, bar u domenu razmisljanja... sto se tice Nisa i njihovih psihijatrijskih klinika, razmisljala sam o tome, ali u Nisu vise ljudi izvrsi samoubistvo svake godine nego u celoj Srbiji, pa tek tu ne bih da bacam pare ako moram vec (izvinite clanovi iz Nisa ako sam uvredila nekoga ovim), mene samo zanima jel cak i da se desio taj poljubac, spada u incest ili je po definiciji samo sex bas incest, i jos vise ako nije, i ako ja nisam nista zabrljala gadno, treba mi neki argument kako da se branim od toga, jer ne mogu ja sad svakome ko me prozove za to objasnjavati sve i poveravati se, na primer on/ona kaze "cuo sam da si se ljubila sa bratom da naucis" ja ne znam sta da kazem osim nisam, ali me muci to vec dugo... Izvinjavam se sto sam ovoliko kuckala, ali da razumete.... caosss svima.
[ deks007 @ 06.11.2013. 21:58 ] @
Svaka seksualna aktivnost izmedju srodnika se smatra incestom , poljubac jeste seksualna aktivnost i da to jeste incest . Iskreno mislim da ovaj forum nije mesto gde treba da trazis pomoc http://www.edusex.org/izdvojeni-clanci/incest.html . Pozdrav !
[ Lavlja_Jazbina @ 06.11.2013. 21:58 ] @
Meni nije jasno zasto je to izaslo iz kruga porodice.Ko se hvalio time.A ti to zaboravi i odgovaraj sa sarkazmom.
Ti se osecas krivom kao da si Caligula ili Bordzije.Kada neko krene da te zadirkuje ti pokazi rukom kao na podravkinoj vegeti.
[ deedee6 @ 06.11.2013. 22:08 ] @
Stvarno nemaš pojma :) Moraš malo da ih muljaš, mala sredina i svi očekuju neku priču. Pogledaj koju Špansku seriju...
Ono, brat je bio usvojen od nekog lika čijoj je ženi tvoj tata bio prva prava ljubav :) Onda tu uleću neki gejevi od kojih nisi uspela ništa da naučiš...
Ajde ljudi dodajte još malo :)
[ Jovana986 @ 06.11.2013. 22:09 ] @
Citat:
vladd:
Ja razumem i malo mesto i specifican palanacki mentalitet, ali da ste svi toliko na "prst u dupe" da delite medjusobno intimnosti, to mi je vec nejasno..
Po meni, emocije su licna stvar, a ne "socijalna", tehnika ili nacin "prikazivanja" takodje, sta ima nekakva "sredina" da ocenjuje nivo "tehnike" iskazivanja necijih emocija...nazvanu "kvalitet ljubljenja"..
Kod svakoga su razlicite, to nas upravo i cini zanimljivima...kao pojedince...
Slazem se, ali ja sam tada bila daleeeeeeko gluplja i naivnija, a i on, samo je on valjda nasao bolju a meni ostale posledice da se grdno ljubim i za youtube ljubomoru da se ljubim kao da jedem je bila metafora za opste poznato ruganje da ne prepricavam detalje, otuda ono bla bla iza, cisto da me razumete, nema nikakve ljubomore... a sto se "prsta" tice, ja sam pokusala nesto sto ste vi okarakterisali kao "pitaj osobu od poverenja" ja sam to i uradila jer je tada tako bilo, moje razmisljanje je bilo takvo da bih pre brata pitala za to, nego druga, to je meni tada bilo TOLIKOOOOO bezazleno, nisam ni sanjala da ce uticati na moj zivot i emocije u ovoj kolicini :(
[ Jovana986 @ 06.11.2013. 22:15 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:
Meni nije jasno zasto je to izaslo iz kruga porodice.Ko se hvalio time.A ti to zaboravi i odgovaraj sa sarkazmom.
Ti se osecas krivom kao da si Caligula ili Bordzije.Kada neko krene da te zadirkuje ti pokazi rukom kao na podravkinoj vegeti.
To zasto je izaslo iz porodice samo moj brat zna, on prvi nije trebao da kaze tati, ali kada je sve krenulo po zlu, i popustila sam jako .... u svemu sam bila losija, il ucila ili radila, sve je bilo losije... ne smeta meni ako sto me ogovara neko il to, smeta mi na primer ako stopiram, i svako ko me zna nece da me poveze zbog "prica" to na primer...
[ Jovana986 @ 06.11.2013. 22:22 ] @
Citat:
deks007:
Svaka seksualna aktivnost izmedju srodnika se smatra incestom , poljubac jeste seksualna aktivnost i da to jeste incest . Iskreno mislim da ovaj forum nije mesto gde treba da trazis pomoc http://www.edusex.org/izdvojeni-clanci/incest.html . Pozdrav !
Ne znam zasto, ali osecam da si pregrub nekako.... jer to nije bila "aktivnost" nije ukljucivala emocije! jesam zabrljala, ali ne ovoliko koliko pise u komentarima na tvom linku :(
[ deks007 @ 06.11.2013. 23:07 ] @
Nisam ja grub vec oni koji su to definisali ja sam ti samo citirao , zato mislim da ovo nije mesto gde treba da trazis pomoc . Pozdrav !
[ Jovana986 @ 06.11.2013. 23:12 ] @
Pa, barem sam pokusala...
[ Burgos @ 06.11.2013. 23:15 ] @
Ako si čovek, praviš greške, a drugi ljudi uživaju u ismevanju tih grešaka. Što se ti više potresaš zbog toga, to oni više uživaju u tome. Moraš to prihvatiti, i sledeći put mahnuti rukom (kao što reče Lavlja_Jazbina) na takvu provokaciju ili preokrenuti na šalu (npr. "Pa neću valjda da pitam osobu X/tebe/bilo koga"). I to je to.
Ljudi greše (ili drugi ljudi misle da ljudi greše), ti si pogrešila, nisi nikoga ubila, i ne smeš dopustiti da ovo tebe ubije.
[ Jovana986 @ 06.11.2013. 23:19 ] @
Citat:
deki111:
Citat:
Jovana986:
desilo se to da sam se ja vec poodavno ljubila sa deckom pred nekima i nije im bas ispalo ok, i rugali su mi se da se ljubim kao da jedem i bla bla
U pitanju je čista ljubomora 1.171.061 ljudi koji su pogledali youtube video koji si komentarisala.
A sad shvatam na sta si mislio :D a ne.... a jbg... cuti ^^
[ Jovana986 @ 06.11.2013. 23:23 ] @
Citat:
Burgos:
Ako si čovek, praviš greške, a drugi ljudi uživaju u ismevanju tih grešaka. Što se ti više potresaš zbog toga, to oni više uživaju u tome. Moraš to prihvatiti, i sledeći put mahnuti rukom (kao što reče Lavlja_Jazbina) na takvu provokaciju ili preokrenuti na šalu (npr. "Pa neću valjda da pitam osobu X/tebe/bilo koga"). I to je to.
Ljudi greše (ili drugi ljudi misle da ljudi greše), ti si pogrešila, nisi nikoga ubila, i ne smeš dopustiti da ovo tebe ubije.
Razumem ja to sve, i ja se slazem da sam pogresila, al mi nekako kao da bi se svako drugi lako izborio sa tim, samo mene to toliko plasi i muci da ja jedva spavam, samo se opterecujem ... ne trebam, znam, ali u maloj sredini, sada svi O.O u tebe kao izrod neki da sam, a ja stvarno mislim da nisam luda il bolesna il nesto, nego mi samo otezava zivot to....
[ Goran Mijailovic @ 06.11.2013. 23:28 ] @
[ bakara @ 06.11.2013. 23:42 ] @
Citat:
Jovana986: Razumem ja to sve, i ja se slazem da sam pogresila, al mi nekako kao da bi se svako drugi lako izborio sa tim, samo mene to toliko plasi i muci da ja jedva spavam, samo se opterecujem ... ne trebam, znam, ali u maloj sredini, sada svi O.O u tebe kao izrod neki da sam, a ja stvarno mislim da nisam luda il bolesna il nesto, nego mi samo otezava zivot to....
Ja ne razumem sta oni to tebi mogu da te toliko povredjuje....?
Imas 27 godina, nisi mala, zaboravi to i teraj dalje.
A sto se ljubljenja tice, imas iznad sasvim dobro uputstvo.
[ deks007 @ 06.11.2013. 23:42 ] @
Ma gledala je ona to ali joj dosadno pa dosla malo na Elit da se sprda . Kada neko u potpisu ima Fakturisanje do smrti pitanje je samo a gde je tu pecat . Pozdrav !
[ Sceka @ 06.11.2013. 23:59 ] @
Citat:
Jovana986:
Slazem se, ali ja sam tada bila daleeeeeeko gluplja i naivnija, ...(
Mislim, tvoje reci... Pa sad me zanima kako bi sebe sad okarakterisala obzirom da ispod tvog imena i podataka o tome sta radis u zivotu i gde zivis... stoji i link na kome ima svasta da se procita i vidi? :)
Pozdrav!
[ Jovana986 @ 07.11.2013. 00:20 ] @
Pa skoro sva polja su bila obavezna pri registraciji, i stavila sam to, necu sigurno facebook a nisam ni lupila nesto kao vecina, nisam razmisljala bas da ce neko rovariti po tom linku... eto korigovano. A dobro, lepo taj video objasnjava, ali ja nisam uopste dosla ovde na net da naucim da se ljubim, vec da saznam sta je zapravo incest, tj jel sam ga ja napravila onim na prvoj strani navedenim!
[ vilil1 @ 07.11.2013. 00:55 ] @
Ako si zaista htela da se ljubis sa bratom, naravno da je incest. Nisi ti bila neka devojcica od 10-11god. koja nema pojma o zivotu, vec si imala 21. Zrela, i fizicki i psihicki. Odlicno si znala u sta se upustas tim predlogom. I dobro je sto je brat tako reagovao. Ko zna do cega bi to "ucenje ljubljenja" dovelo.
[ deks007 @ 07.11.2013. 01:03 ] @
Daj molim vas zakljucajte ovu temu jos malo pa ce i nama trebati psihijatar , kada na lep nacin pokusavamo da je usmerimo da ovo nije foruma za takve gluposti . Osoba od 21 ili sad 27 god ima link gde je oslovljavaju sacuvaj me i sakloni ( sto bi moja baba rekla ) sta trazi da je neko fakturise ili joj treba pecat . Dobro ti je Vili 1 sve napisao . Pozdrav !
[ Jovana986 @ 07.11.2013. 01:12 ] @
Slazem se, molim moderatora da obrise temu, u pravu ste.
[ Jovana986 @ 07.11.2013. 01:21 ] @
Citat:
vilil1:
Ako si zaista htela da se ljubis sa bratom, naravno da je incest. Nisi ti bila neka devojcica od 10-11god. koja nema pojma o zivotu, vec si imala 21. Zrela, i fizicki i psihicki. Odlicno si znala u sta se upustas tim predlogom. I dobro je sto je brat tako reagovao. Ko zna do cega bi to "ucenje ljubljenja" dovelo.
Sta god da sam htela, nisam htela da se sazna, a zdrav razum kao i vas me je naveo da se za pomoc obratim osobi od poverenja, koje je kasnije naruseno, ali nije vazno... proci ce, nisam razmisljala da ce vas taj sajt toliko privuci i eto jos jedne greske u pokusaju da ispravim prvu gresku.... nemam sta vise reci.