[ dusans @ 11.11.2013. 11:55 ] @
Interesuje me scenario u kom klijent *fizičko lice* šalje pošiljku (recimo do 1 KG) firmi na obradu
putem kurirske službe i nakon obrade prima istu pošiljku nazad tom istom kurirskom službom
i prilikom tog preuzimanja plaća uslugu (recimo par hiljada dinara).

1. Koja je "terminologija" kurirskih službi za ovaj scenario, koje su približne cene ovih usluga i ko ih radi (Može i PP).

2. Da li je firma može u ime klijenta da zakaže datum/vreme/adresu preuzimanja pošiljke od klijenta?
(Ovde se misli na to da firma kaže gde da ode kurir i da uzme paket i da ga donese u firmu)

Hvala unapred!
[ deki111 @ 11.11.2013. 15:40 ] @
Koristio sam postekspres na sličan način. Kontaktirao sam jednu našu fabriku da mi (kao fizičkom licu) naprave neke delove po uzorku. Po njihovom uputstvu uzorke sam poslao postekspresom i unapred platio poštarinu. Kad su delove napravili, poslali su mi ih pouzećem i na taj način naplatili. Ponudili su mi i BEX za tu istu uslugu.

Preporučio bih ti da prilikom slanja dela, ako se radi o skupom predmetu navedeš njegovu vrednost kako bi u slučaju njegovog nestanka ili oštećenja mogao da od kurirske službe dobiješ obeštećenje. Osiguranje obično iznosi 1% vrednosti predmeta i dodaje se na iznos poštarine. Bez toga obeštećenje je najčešće desetostruka vrednost poštarine. Na ostala pitanja nemam odgovor.
[ bakara @ 11.11.2013. 17:29 ] @
Nije mi jasno sta tebi nije jasno?

To sto ti trazis radi svaka kurirska sluzba.
Znaci dogovoris se sa firmom koja treba da primi posiljku, pozoves kurira, platis slanje i kada zavrse ta firma posalje tebi to nazad sa naznakom da postarin placa primalac.
[ dusans @ 11.11.2013. 18:08 ] @
Tebi ako nije sve jasno ne znači da trebaš da premestiš temu u MadZone.

Tema je bila u "Vodiču za Posao" sa debelim razlogom a nisam bio do kraja jasan u nameri,
mada su ljudi koji su odgovorili na PP shvatili o čemu se radi.

Dakle, radi se o tome da JA KAO FIRMA organizujem preuzimanje "paketa" od klijenta
i kasnije vraćam taj "paket" nazad klijentu i koliko bi to koštalo.

Drugo pitanje je ono što me najviše interesovalo, dakle da li mogu
ja kao firma da kažem kurirskoj službi idi kod tog-i-tog, tad-i-tad i pokupi paket
i na taj način lišim samog klijenta organizacije, telefoniranja i dogovaranja sa kuririma.
[ KrkaCiC @ 11.11.2013. 18:29 ] @
Mislim da to sto hoces da radis nema smisla
Ako sam dobro razumeo,ti hoces da neka firma umesto da pozove kurirsku sluzbu i dogovori se sa njima-ta firma pozove tebe i sve objasni tebi isto kao kuriru i onda ti zoves kurire i opet objasnjavas sto je tebi receno

Zar nije poenta biznisa da sve ide iz prve ruke?
[ Lavlja_Jazbina @ 11.11.2013. 18:35 ] @
Citat:
ja kao firma da kažem kurirskoj službi idi kod tog-i-tog, tad-i-tad i pokupi paket

Da dodje kod tebe odnosno u tu firmu kojoj pruzas tu cudnu uslugu.Ne idi nego dodji ( u tudje ime).
[ bakara @ 11.11.2013. 18:41 ] @
Iako si nadmen i bezobrazan ipak cu da ti odgovorim...
Citat:
dusans
Drugo pitanje je ono što me najviše interesovalo, dakle da li mogu
i na taj način lišim samog klijenta organizacije, telefoniranja i dogovaranja sa kuririma.

Naravno da mozes, pozoves i kazes na koju adresu da dodju i gde da odnesu, tome i sluze kurirske sluzbe.

[ dusans @ 11.11.2013. 18:47 ] @
KrkaCiC zamolio bih te da ne lupetaš.
Nekim ljudima je zaista potrebno crtanje, pa da nacrtam:

1. Ja sam firma koja kiseli krastavce.
2. Pera ima krastavce i dolazi na moj web sajt i kaže hteo bih uslugu kišeljenja krastavaca.
3. Ja ga pitam kad mogu da pokupim krastavce. On kaže u četvrtak u podne.
4. Ja zovem kurira i kažem idi kod Pere u četvrtak u podne i donesi mi krastavce.
5. Kurir ode u četvrtak i donese krastavce.
6. Ja kiselim krastavce 2 nedelje.
7. Zovem kurira i kažem odnesi ovo Peri.

Pera se ne upliće u to koga treba da zove, šta da radi,
dakle ja organizujem kako će krastavci da dođu kod mene
i da se vrate kod Pere.
[ Lavlja_Jazbina @ 11.11.2013. 18:52 ] @
Jel stvarno kiselis krastavce,ozbiljno.
[ dusans @ 11.11.2013. 18:53 ] @
@bakara,
Bio sam grub zato što si temu premestio u MadZone bez razloga.
Ja ne radim sa kurirskim službama svaki dan, i nekome ko nije
upućen i ne zna neke stvari je sasvim logično da pita koliko god
se one činile i nekome bile "banalne".

Mislim da je bar pitanje broj 2 bilo dovoljno jasno da se odgovori sa DA ili NE
koliko god se nekom činilo glupo.

Citat:

Naravno da mozes, pozoves i kazes na koju adresu da dodju i gde da odnesu, tome i sluze kurirske sluzbe.

U svakom slučaju hvala, to je ono što me je interesovalo.

@Lave, kiselim.

[Ovu poruku je menjao dusans dana 11.11.2013. u 20:21 GMT+1]
[ Lavlja_Jazbina @ 11.11.2013. 19:00 ] @
To nije lose.Pitao sam posto u Zemunu ima lik koji dimi donesenu slaninu.Hvala i molim sajt na pp.
[ dusans @ 11.11.2013. 19:06 ] @
@lave,
Krastavci samo kao primer.
Malo sam se našalio, bez ljutnje, kiselim za sopstvene potrebe.
A ovo za slaninu... dobra ideja.
[ Lavlja_Jazbina @ 11.11.2013. 20:06 ] @
Jaaaaaoo pa stvarnoo.Ja vec zeni predlozio da se manem tegli od 160 din.
[ bakara @ 11.11.2013. 20:12 ] @
Citat:
dusans: @bakara,
Bio sam grub zato što si temu premestio u MadZone bez razloga.

Propustio si da primetis da je moderator tog foruma temu kao neprimerenu izbacio odande, a ja posle prebacio ovde.
Posle ovoga temu jos mozemo jedino u kantu da premestimo, al`o tome nek odluci moderator ovog foruma.
[ dusans @ 11.11.2013. 20:18 ] @
Slažem se, nek se briše tema.
Saznao sam sve što mi treba.