[ Sc0rp10 @ 18.11.2013. 22:09 ] @
| Dakle, ide zima, pa me zanima da li je neko imao iskustva sa kupovinom vunenih carapa i gde se iste mogu naci u Novom Sadu?
Doduse, ne mislim na "domace" vunene carape tj. one sto babe pletu, vec nesto poput ovoga http://i.imgur.com/oeSZSi8.jpg sto je tanje, pa samim tim bih mogao da ih nosim na fakultet i posao. Takodje sam cuo, ali iskren da budem ne znam koliko je tacno, da se ovakve vunene carape razlikuju od pamucnih kad se pokvase, posto vunene i posle toga ostaju tople, dok se pamucne nakupe vode, i postaju mokre/hladne.
|
[ kaćunčica @ 18.11.2013. 22:30 ] @
Ovakve, napisaću u PP gde i pošto
[ Nebojsa Milanovic @ 18.11.2013. 22:34 ] @
Slobodno napiši javno, biće verovatno korisno i nekom drugom.
[ Lavlja_Jazbina @ 19.11.2013. 04:05 ] @
Posle teme sa majcama,ovo sada sa carapama me plasi.
Jel se to nesto sprema ili vazduh samo treperi.;-);-).
Ajde napisi gde ima da se kupe posto mi izgledaju kvalitetno.
Koliko je pametnoa oblaciti vunenu carapu bez neke tanke pamucne .
Licno nemam problema. ali nesto vec par dana fizikalisem na placu pa mi pamucna
carapa posle celog dana nekako nazulja tabane.
Uff,bas zaladilo ovo jutro oko Kg.
[ kaćunčica @ 19.11.2013. 06:12 ] @
Ne smem. Ako vam kažem, moraću ...
Čarape su turske, 80% vune, 17% poliamida i 3% elastina, ima ih na pijaci i nisu skupe. Još nisam isprobala kako se ponašaju pri pranju, jer, valjda znate, vuna se skuplja pri trenju, tako da ću javiti ako prežive centrifugu i ostanu čarape za odrasle.
[ salemfk @ 19.11.2013. 07:36 ] @
Ima u intesportu, mada ne uvek.To su carape za planinarenje, i od vune su. One mogu da se nose na zimsku cipelu. Postoje i vunene koje su dokolenice, al one su vec za skijanje.
[ Sc0rp10 @ 19.11.2013. 13:52 ] @
Hvala @kaćunčica na odgovoru.
Potrazicu svakako. U intersportu nisam bio skoro pa cu produziti i do tamo.
[ ironman @ 19.11.2013. 17:20 ] @
Ma bre samo domaće bele debele od čiste vune na bosu nogu.
[ boyan3001 @ 19.11.2013. 18:02 ] @
Vuna i nije bas prakticna za svakodnevnu upotrebu jer bas i "ne voli" nesto pranje. Nije pitanje samo skupljanja, nego sto se rastresaju vlakna i tkanje i brzo propadne.
Drugo, za jaku zimu vuna nije najbolje resenje i nije bas toliko topla kao sto se misli. Sinteticki materijali tu imaju prednost, mada se to kod nas jako tesko nalazi.
Prednost je sto odlicno dise i ne skuplja vlagu kao pamuk, sto je zimi posebno bitan faktor. Takodje, za razliku od pamuka moze mnogo vise da izdrzi da se ne usmrdi totalno. Zato je planinari vole u cipelama.
[ Binary Mind @ 19.11.2013. 18:24 ] @
Vuna je odlican prirodni toplotni izolator. Nista ona ne greje, vec odrzava trenutno stanje (u ovom slucaju telesnu temperatutu) sto ne mora uvek biti prijatno. Meni odgovara zimi, dok leti vise volim pamuk i lan...
[ salemfk @ 19.11.2013. 19:45 ] @
Citat: ironman:
Ma bre samo domaće bele debele od čiste vune na bosu nogu.
Probao, al se brzo cepaju. Tj. posle dugog pesacenja brzo se pojavljuju rupe na peti i delu noge pre prstiju gde se najvise gazi.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|