[ mrkii @ 07.12.2013. 17:41 ] @
Da li se mogu kupiti "kucne" rerne, ugradne, ili sporeti sa rernama koje imaju u izboru visoke temperature, do 350 stepeni?
Ja guglao i nista nisam nasao. Kupio bih kada menjam sporet, pre svega zbog pice.
[ bakara @ 07.12.2013. 21:00 ] @
"kucne" rerne su do 250 stepeni, tebi treba pizza pec.
[ nkrgovic @ 07.12.2013. 21:37 ] @
Ja sam vidjao rerne koje idu do 300C, ali nisu jevtine.

http://www.bosch-home.rs/proiz...e/HBG78B750.html?source=browse

[ deki111 @ 08.12.2013. 00:49 ] @
Postoji takođe ovaj Siemens do 300°C koji u opisu ima opciju za pečenje pice.

Nema veze sa postavljenim pitanjem, ali pogledaj ovu profi mini rernu za pečenje pice, kućnu varijantu ili pica pekače
[ test1234 @ 08.12.2013. 09:29 ] @
Ili ako ti je to toliko vazno, skines postojeci termostat i ugradis novi od 50-350*C ali onda mora i druga kalibraza/spoljni pokazatelj da se nalepi preko starog.

Secam se da smo na jednoj rerni preko zavrsetka kapilare stavili parce lima i uspeli smo da dobijemo 330*C umesto 250*C ali i tu smo postavljali novi "crtez/skalu".
[ Bik Koji Sedi @ 08.12.2013. 11:09 ] @
Teško ćeš naći takvu rernu na 350 stepeni.

Za pečenje pice je još važniji brzi transfer toplote odozdo, tako da, ako ideš na to, otpada varijanta sa stavljanjem pice u hladan pleh, već ti jedino ostaje pica kamen, tj. šamotna, granitna ili slična ploča od bar 2cm debljine koja se prvo zagreje do maksimuma u rerni, a onda se na nju sruči pica i peče 5 minuta. Tu može da se dobije pristojan rezultat i na 300 stepeni s uključenim ventilatorom. Ali treba ti dobra lopata od lima, jer prvo treba da picu razvučeš na "lopatu", pa naslažeš, pa prebaciš u rernu a da pritom sve ne poremetiš. Onda, oće pica i da "iskipi" na kamen dok se peče, pa se onda to lepi, gori, smrdi.

Sve u svemu, prilična zayebancija i treba dosta spretnosti. Ja sam od toga tigao ruke, pa sad najpre usijam rernu na 300, pecnem testo 5-10 minuta klasično u plehu, pa izvučem pleh, brzo naslažem i turim na još 5 minuta da se dopeče i istopi. Nije kao u pravoj furuni, daleko od toga, ali je deset puta bolje od klasične srpske pleh-pice.
[ vladd @ 08.12.2013. 11:19 ] @
Posteno bi bilo i da se promeni ozicenje i izolacija rerne, ako vec krece na 50% vecu temperaturu
[ deki111 @ 08.12.2013. 11:46 ] @
Imaju takve profi ugradne rerne na ebay-u, cene idu od 2500 evra. Imaju poseban sistem ventilacije kućišta, trostruka stakla, hladne ručke i većinom su na gas.
[ mrkii @ 20.12.2013. 14:37 ] @
Hvala svima na odgovorima :)
Ipak cu morati da se zadovoljim starom dobrom domacom picom pecenom na 250 stepeni. Ne ispadne ni ona lose.
Ove pica peci su preskupe za mene.
[ frigo-sani @ 21.12.2013. 07:47 ] @
Najbolje sto mozes izvuci iz ovog nacina pecenja je da pleh za pecenje
ubacis u kutiju i zagrijes dobro na max teperaturi.
U medjuvremenu picu slozis na papiru za pecenje i onda je sto brze prebacis na vreo pleh.
Potrebno je dvoje da drzi papir sa dvije strane.
Probaj na ovaj nacin,ja i supruga ga koristimo vec odavno,
mada gledam da kupim komad mramora da probam sa njim umjesto pleha za pecenje.

[Ovu poruku je menjao frigo-sani dana 21.12.2013. u 21:31 GMT+1]