[ 3way @ 25.01.2014. 12:11 ] @
Ovakve slike smo "navikli" da geldamo sa nekih drugih meridijana, a ovde su u pitanju Farska ostrva...

http://mp.weixin.qq.com/s?__bi...4ba02c8620c3c69&scene=4#rd
[ sasa022 @ 25.01.2014. 12:29 ] @
Da li se to ista razlikuje od klanja svinja , goveda ili zivine ???

[ 3way @ 25.01.2014. 12:34 ] @
Govedina nije ugrozena vrsta.
[ anon70939 @ 25.01.2014. 12:47 ] @
užas
[ zener @ 25.01.2014. 12:59 ] @
Citat:
sasa022: Da li se to ista razlikuje od klanja svinja , goveda ili zivine ???

Vrlo, mi odgajamo svinje goveda... da bi ih klali i jeli, ovi ubijaju ugrozenu vrstu i to radi zabave, gladni sigurno nisu vec besni.
Sa tim u vezi preporucio bih svima da pogledaju "whale wars" (sea shepherd), ukratko lik se bori (bukvalno) sa japancima koji ubijaju ugrozene kitove pod parolom "istrazivanja".

https://www.youtube.com/watch?v=L1L97fQZBus

Lik je malo ekstreman mora se priznati (ne podrzavam nasilje), bez problema se zakuca u njihov brod.
[ Burgos @ 25.01.2014. 13:04 ] @
Citat:

Da, jer kad kolješ svinju, ti je ne probadaš svesvnu nekoliko puta dok crkava, i ne iživljavaš se na njoj. Ne znam da li ovi ljudi jedu na kraju sve ove delfine, ili ih čuvaju za zimnicu, ali čisto sumnjam.
[ nnn @ 25.01.2014. 15:48 ] @
Citat:
3way:
Govedina nije ugrozena vrsta.

Nije ni ova vrsta kitova:

According to the American Cetacean Society, pilot whales are not considered endangered
The population figure of 778,000 is accepted by the International Whaling Commission’s Scientific Committee

This means that the average kill from 1990–1999 of 956 animals each year represents about 0.1% of the population, which is considered sustainable by the IUCN and ACS
[ bakara @ 25.01.2014. 19:18 ] @
Citat:
Burgos: Da, jer kad kolješ svinju, ti je ne probadaš svesvnu nekoliko puta dok crkava, i ne iživljavaš se na njoj. Ne znam da li ovi ljudi jedu na kraju sve ove delfine, ili ih čuvaju za zimnicu, ali čisto sumnjam.

Ako je ovo ono sto mislim, bio je neki dokumentarac o ovome...i da, oni to jedu, prave zimnicu i zive od ovih zivotinja. Ko nama prasici
[ Lavlja_Jazbina @ 25.01.2014. 19:31 ] @
I meni je odvratno.Nije mi jasno ta javna egzikucija sa publikom koja snima i smeje se na ispustanje poslednjih trenutaka zivota.

Vidi ove.

[ mrkii @ 25.01.2014. 19:54 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:

Vidi ove.

Na stranu odvratnost rituala, smrt ne moze da bude brza od ovoga.
[ zener @ 25.01.2014. 20:09 ] @
Izgleda da se od vremena gladijatora do danas ljudska psiha vrlo malo promenila.
[ dukanizi @ 25.01.2014. 23:57 ] @
Prihvatite da ljudi ubijaju sve oko sebe...
[ Aleksandar Đokić @ 26.01.2014. 00:28 ] @
Indijanci, i ti tu nista ne mozes... mozes samo probati da se to ne desava u tvojoj okolini.
[ Java Beograd @ 26.01.2014. 08:52 ] @
Kad sam ja prvi put u životu gledao koridu (na TV) ja sam danima bio u šoku ! Kakvo je ono mrcvarenje životinje !
[ FoghornLeghorn @ 26.01.2014. 09:01 ] @
Citat:
Burgos:
Citat:

Da, jer kad kolješ svinju, ti je ne probadaš svesvnu nekoliko puta dok crkava, i ne iživljavaš se na njoj. Ne znam da li ovi ljudi jedu na kraju sve ove delfine, ili ih čuvaju za zimnicu, ali čisto sumnjam.

Mozda u klanici... Jesenas sam bio prisutan kad su majstori privezali nazime i umesto da ga prvo "onesveste" onom iglom, zakovali su ga budakom u glavu da padne, pa umesto da mu preseku arterije na vratu ili da nozem kroz grkljan ubodu srce, samo su mu presekli grkljan, sipali po rakijicu i " cekali da crkne"... dobrih 20 min! Roptanje, cimanje, grcenje. Nisam nesto gadljiv, ali mi se prilicno smucilo, narocito njihov mir, pijuckanje rakije dok cekaju da crkne... Ili klanje ovce: prereze se vrat i ceka da sama padne s'nogu na zemlju. Humano do zla boga
[ Braksi @ 26.01.2014. 09:06 ] @
Covecanstvo je danas postalo kud i kamo osetljivije na ubijanje raznoraznih zivotinja nego ljudi.
[ Java Beograd @ 26.01.2014. 09:19 ] @
Jedno je ubiti. Brzo i efikasno. A drugo je mučiti, i sadistički se iživljavati.

Ovo sa kamilom je OK. Mislim, životinju treba ubiti (iz bilo kog razloga) i to je to.
[ fanfon @ 26.01.2014. 10:16 ] @
Po meni bi i ove smradove sto ovo rade trebalo ubiti od batina. Nema veze sto im je gazda naredio. Mogli su da odbiju:
http://www.media1.rs/drustvo/h..._koje_leze_u_blatu_prave_sunke
[ SlobaBgd @ 26.01.2014. 10:29 ] @
Daj, bre!
[ Blue82 @ 26.01.2014. 11:09 ] @
Citat:
Java Beograd:
Kad sam ja prvi put u životu gledao koridu (na TV) ja sam danima bio u šoku ! Kakvo je ono mrcvarenje životinje !

Ja i dan nanas kad god naletim i iz nekog raloga zastanem na koridi uvek navijam za bika. I neverovatno mi je drago kad s vremena na vreme unakazi po nekog toreadora. I mislim da mi se to shvatanje nikada nece promeniti.

Prvo zivotinju muce van "pozornice" da bi bila sto ljuca kad izadje, a onda je mrcvare pred ocima usijane javnosti zeljne patnje. I jos sve to velicaju.
[ zener @ 26.01.2014. 19:12 ] @
Citat:
Braksi: Covecanstvo je danas postalo kud i kamo osetljivije na ubijanje raznoraznih zivotinja nego ljudi.

Mislim da su to jako slicni ljudi, oni koji ne bi reagovali ni na ljude ne bi reagovali ni na zivotinje i obrnuto, to je prosto do psihe dal covek reaguje na tudju patnju ili ne, dobar deo ovih sto se ovako izivljavaju bi okrenulo glavu od coveka kojem nije dobro na ulici itd. Prosto ne mogu da ih zamislim da su za zivotinjama takvi a sa ljudima se odjedanput pretvore u "duse" od ljudi, to jos nisam video.
[ valerijan @ 26.01.2014. 20:31 ] @
Ponoviću "se":

Citat:
Istinski moralni ispit čovečanstva, ispit koji je temelj svega ostaloga, ogleda se u odnosu prema onima koji u potpunosti zavise od naše milosti, a to su životinje.
Na tom je polju čovečanstvo pretrpelo potpuni poraz, poraz koji je toliko potpun da svi ostali porazi proizlaze iz njega. M.K.
[ Lavlja_Jazbina @ 27.01.2014. 07:37 ] @
Meni namena za hranu,kozu da kazem o.k. Ali ta nestrpljivot,ajde,ajde,guranje i to jos na ulici!!Pogledaj te te face.Ubi,kolji.

[ Nemanja @ 27.01.2014. 10:21 ] @
Video sam taj link sa kitovima jos pre par dana na FB-u i pomislio sam da je to snimljeno u Srbiji, ponovo bi nas bombardovali.
[ jnk @ 27.01.2014. 14:41 ] @
Ti članci su bili po netu još 90ih. To je samo stvar percepcije jer svakodnevno, baš u tvom gradu, gine ko zna koliko goveda, i niko za to ne mari. Tj. mare vegetarijanci ali i oni su lićimuri jer jedu ribu.
[ Burgos @ 27.01.2014. 14:52 ] @
Vegetarijanci ne jedu ribu, verovatno misliš na pesketarijance.
[ valerijan @ 27.01.2014. 17:54 ] @
Citat:
Nemanja:Video sam taj link sa kitovima jos pre par dana na FB-u i pomislio sam da je to snimljeno u Srbiji, ponovo bi nas bombardovali.

Bombardovali su i Beč?
[ Nemanja @ 27.01.2014. 18:21 ] @
Citat:
valerijan: Bombardovali su i Beč?

Mozda si ti bio tamo kada je bilo bombardovanje, nisu svi.
[ valerijan @ 27.01.2014. 20:03 ] @
Zar tamo
nije ovde
i da li bi svi
u tom slučaju
došli da budu
nas?
[ SlobaBgd @ 27.01.2014. 22:19 ] @
U jbt, haiku!
[ Nemanja @ 28.01.2014. 07:17 ] @
Citat:
valerijan:
Zar tamo
nije ovde
i da li bi svi
u tom slučaju
došli da budu
nas?

Nije haiku nego budalastine, ja sam u Becu od pre godinu dana.
[ valerijan @ 28.01.2014. 14:24 ] @
Pa ako si u Beču zašto onda kažeš:

Citat:
Možda si ti bio tamo...

I zašto "govoriš" svi, kad je pitanje konkretno postavljeno tebi?

Citat:
...kada je bilo bombardovanje, nisu svi.

Da li je to Bečka škola izražavanja?

Da li bi se vratio u Srbiju ako bi je ponovo bombardovali
ili bi te ta ogromna zabrinutost za sve koji su ostali u njoj (baškareći se u pre/posle posledicama)
i koja te je "okovanog odvela" do Beča ipak ostavila na solidnoj distanci u svakom pogledu?

[ Nemanja @ 29.01.2014. 09:07 ] @
Nista, idi ti lepo dete potrci do Predsednika Srbije Nikolica, mislim da ces sigurno dobiti jedan orden, ako ne bar dva sto nisi otisao iz Srbije... da li nisi mogao, ili nisi hteo, svejedno.
[ valerijan @ 29.01.2014. 10:23 ] @
Pobrkao si lončiće.

sekcija prva:

Ti si pre par poruka (iz fotelje) zabrinuto otvorio pitanje novog bombardovanja Srbije.

Dakle:
Ti se zalažeš za spsko pitanje.
Ti očekuješ reakciju kao posledicu akcije.

sekcija druga:

Ja postavljam pitanja povodom nelogičnosti koje sam uočio u porukama koje si "napisao".

Sva pitanja su ostala bez tvog odgovora, pa čak ni: svi, nas i sličnih maškarada.

sekcija treća:

Ko je predsednik nije bitno za ovu kratku off diskusiju.
(to isto pripada tvom maniru: svi, nas...)

Jedan austrijski pesnik (period: ~Bečka secesija) kaže:

Citat:
U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci.
[ Nemanja @ 29.01.2014. 11:07 ] @
Dobro je ako sam ja ZABRINUTO IZ FOTELJE to napisao. Ti verovatno ovo kucas sa mobilnog telefona iz sa severa Kosava dok cuvas strazu ispred srskih sela , je li tako ?

Kada je Papa Franja rekao da je internet dar od boga, nije posetio diskusije na ovom forumu. Over and out.
[ valerijan @ 29.01.2014. 16:51 ] @
Kad sam "napisao" iz fotelje i stavio te dve reči u zagradu svakako nisam mislio na fotelju...
već sam ti poručio da si borac za srpsko pitanje sa pristojne i udobne udaljenosti.

Otuđio ti se, izgleda, maternji jezik i njegove beskrajne zavrzlame i mogućnosti koje pruža...

Kineski pesnici, sa početka III veka, bi rekli (za te iz tople fotelje): Top Shop Patriote

A mudrost starih Kineza još jednom potvrđuje i tvoje odjavljivanje u tradicionalno srpkom duhu.

Jedan topa-šopa manje u temi je krupna stvar.

[Ovu poruku je menjao valerijan dana 29.01.2014. u 18:18 GMT+1]
[ Aleksandar Đokić @ 29.01.2014. 17:21 ] @
Citat:
Bombardovali su i Beč?

Kad bi mi to radili trebali bi sami sebe da bombardujemo, ako shvatas sta hocu da kazem.
[ Nemanja @ 30.01.2014. 07:54 ] @
Citat:
valerijan:
Kad sam "napisao" iz fotelje i stavio te dve reči u zagradu svakako nisam mislio na fotelju...
već sam ti poručio da si borac za srpsko pitanje sa pristojne i udobne udaljenosti.

Otuđio ti se, izgleda, maternji jezik i njegove beskrajne zavrzlame i mogućnosti koje pruža...

Kineski pesnici, sa početka III veka, bi rekli (za te iz tople fotelje): Top Shop Patriote

A mudrost starih Kineza još jednom potvrđuje i tvoje odjavljivanje u tradicionalno srpkom duhu.

Jedan topa-šopa manje u temi je krupna stvar.

[Ovu poruku je menjao valerijan dana 29.01.2014. u 18:18 GMT+1]

Odjavio sam se zato sto nemam potrebu da se raspravljam sa budalom. Ako imas jos nesto da mi kazes mozemo se dogovoriti da mi kazes
to licno kada dodjem u otudjenu zemlju, ja cu drage volje snositi troskove puta do gde god se ti nalazis, a po ovo ovolikoj dozi patriozma rekao bih sigurno da se radi o terazijskom rodoljubu.
[ valerijan @ 30.01.2014. 09:22 ] @
Ti baš voliš da se družiš...društvo, grupu...da pripadaš, pa čak i u okviru jednog razgovora.
To je verovato osnovna crta ličnosti koja te vuče u "patriotsku" priču.
Sigurno bi pristao čak i ako bih ti rekao da sam na tlu/teritoriji Vojvodine...
jer ti (u zaključanoj temi Da li smo ovako zamišljali Srbiju u 21. veku?) tvrdiš:

Citat:
Nemanja: Vojvodina je napravljena da ne ispadne da je Kosovo jedina autonomna pokrajina.

izvor

Nažalost (tvoju): pokrivam celu Planetu pa radim isključivo onlajn.