[ boki01 @ 02.02.2014. 09:54 ] @
U Pitanju je Kumov Gorenje protočni bojler od 10 lit star 2-3 godine. Od pre neko veče izbacuje sklopku čim se upali. Lampica zasvetli otprilike 1 sekundu i sklopka izbaci. Evo osnovnih podataka: - Pretresao sam kabal i utikač bojilera, sve nanovo preklemovao, KABAL NIJE U KRATKOM SPOJU. - Termostat uredno uključuje/isključuje. - Kad merim otpor grejača dobijem 24 Oma (isto kao i na grejaču starog, ispravnog protočnog bojilera). - Kad merim grejač sa masom ne dobijam kratak spoj??? - Sve žice u bojileru su u besprekornom stanju, izolacija nigde nije oštećena, kleme su čvrste. ===================== Pomišljao sam i na Fidovu sklopku, ali kad sam na kraju odustao od Gorenja i preko istog kabla povezao 30 i kusur godina star protočni bojler Sutjeska koji je radjen po licenci Siemens, sve radi kako treba, a Fidova sklopka "ćuti". ===================== Molim vas za pomoć, šta se dešava sa gorenje bojlerom? Jesam li nešto zaboravio da prekontrolišem? Jel moguće da je grejač probio na masu, a da mi to instrument ne prijavljuje kao kratak spoj??? |