[ D1rektor. @ 06.02.2014. 13:54 ] @
kupio sam AIR MAX GO STRONG pre 4-5 meseca i sada su mi vec veoma prljave patike,a da ih pritom nikako ne ostetim, ako ste imali vec iskustva ili imate dobar savet za pranje pisite ispod :)
o ovim patikama se radi http://www.sportvision.rs/4431...thickbox/air-max-go-strong.jpg
[ Java Beograd @ 06.02.2014. 14:10 ] @
U veš mašinu, na 60 oC, sa još nekoliko komada odeće jačeg tkanja, na primer farmerice i slično.
[ plague @ 06.02.2014. 14:34 ] @
Ako bas moras, ljudi koji aktivno trce preporucuju na 40 stepeni umotane u krpu ili neku drugu tkaninu gde nece biti direktno izlozene bubnju. Koristiti slabija sredstva kao sto su blazi sapuni i izbegavati jake deterdzente.
Kada ih susis izbegavaj da ih izlazes direktnoj toploti (pec/grejalica) nego ih napunis novinama koje ce upijati vodu i koje ces menjati dok se ne osuse do kraja.

Imas ponesto i ovde: odrzavanje patika za trcanje
[ bakara @ 06.02.2014. 14:38 ] @
Ja moju sportsku obucu perem redovno na 30 stepeni (mislim da je 60 stepeni previse za lepak u patikama) ili ako masina to moze u totalno hladnoj vodi (obicno se taj program zove "rucno pranje")
[ Java Beograd @ 06.02.2014. 14:52 ] @
- Tkanina na patikama je mnoooogo jača od tkanja ženskih svilenih bluza, lepršavih haljina i nežnih bluzica. (jesam li ga opisao, a ? )

- "Blagi sapuni" (ne znam šta bi ovo trebalo da znači tj. šta ovo podrazumeva u kadici za deterdžent) su primereniji opisanoj ženskoj odeći nego patikama punim prašine, blata, znoja i koječega još. Dakle, prema dugogodišnjem iskustvu moje porodice ništa bez jakog Ariela.

- Ne bih da tvrdim to oko temperature i lepka, ali moja žena moje patike i patike moje dece odavno pere na 60.

I još nešto: kineske patike se raspadnu posle prvih okretaja bubnja,bez obzira na deterdžent i temperaturu.
[ ironman @ 06.02.2014. 15:53 ] @
Ne znam, ovo za pranje patika u veš mašini mi zvuči kao urbana legenda!
Ja sam starke koje su mnogo prostije potopio u lavor sa vodom i malo deterdženta i istrljao četkom i nakon pranja pojavio se neki lepak na spojevima, nije se ništa odlepilo, ali vidi se žuto.
[ Burgos @ 06.02.2014. 16:08 ] @
I mi peremo u mašini, na 60 stepeni, samo se valja navići prvih par puta kada krenu da lupaju :D. Zato, što kaže Java, sa nečim jakim da amortizuje.
[ Java Beograd @ 06.02.2014. 19:22 ] @
Citat:
ironman:Ne znam, ovo za pranje patika u veš mašini mi zvuči kao urbana legenda!
Ne kapiram kakva je to urbana legenda ? Ubaciš patike u veš mašinu i gotova priča.
Mi u mašini peremo i kožne patike i starke i letnje espadrile i svu ostalu platnenu obuću. Samo, ponavljam ne mogu patike same. Mora i neka jača tkanina pride, da ima o šta da se trlja.
[ bakara @ 06.02.2014. 19:42 ] @
I mi smo nekada prali na 60 stepeni, dok se na jednim air max patikama nije deformisao djon (bukvalno se smanjio) od onda peremo na sto nizoj temperaturi a razlike u pranju nema.
[ botr @ 08.02.2014. 20:08 ] @
Moja masina ima poseban program za pranje sportske odece i obuce, i mislim da radi na 30 stepeni. Ne treba stavljati mnogo deterdzenta, jer zapeni. E sad, mozda zvuci ludo, ali za bolje pranje dodati malo nekog APC-a, (all purpose cleaner), koriste ga ljudi koji se bave poliranjem automobila, pranjem motora itd. Necete verovati koliko to cudo dobro pere.
[ Java Beograd @ 08.02.2014. 20:31 ] @
Kad malo proguglam "all purpose cleaner" vidi se stotine proizvoda. Kapiram ja i namenu (all purpose), ali nikako da taj pojam povežem sa nečim čega ima na rafovima naših supermarketa. Aj, malo pomozi.
[ botr @ 08.02.2014. 21:27 ] @
Na zalost nema bas po super marketima, ali se moze nabaviti.

Moze i ovo da posluzi :), u sustini APC, ali je malo vise namenjen za odstranjivanje masnoce.

http://www.kupindo.com/Prateca...Industrijski-cistac-W99-1litar

https://www.google.rs/#q=meguiars+apc

Razblazi se vodom i stavi u deo za predpranje.