[ BGDX3M @ 17.02.2014. 09:45 ] @
[ BGDX3M @ 17.02.2014. 09:45 ] @
[ Java Beograd @ 17.02.2014. 13:21 ] @
Rekao bih da potražiš po oglasima "građevinski limar". Ili, ako odeš u neku prodavnicu / stovarište limova, metalnih profila i slčno da se raspitaš o majstorima.
[ BGDX3M @ 17.02.2014. 21:21 ] @
Videcu po oglasma, bio sam u jeepcom... medjutim oni mogu da saviju samo 3 strane.
[ Lavlja_Jazbina @ 17.02.2014. 21:51 ] @
Zasto sam to ne napravis od ALUBONDA.?
[ BGDX3M @ 17.02.2014. 23:47 ] @
Pretpostavljam da mislis na ove ploce? jedino sam to nasao na netu.. Medjutim ne razumem kako to da iskoristim? Ako bi bio voljan da mi objasnis..
*Aj da objasnim prvo sta hocu, jer jedino tako moze neko da mi pomogne.. Imam otvor na zidu zgrade gde se nalazi salter trafike, cca 191x125cm. Pvc saltera je uvucen u fasadu nekih 13cm. Ja hocu da napravim nesto kao zaluzine (ili ti vratanca) koja ce se otvarati prema spolja i koja bi trebala da imaju "izloge" na sebi. Mislio sam da uradim od lima kompletno a frontalni deo da bude neka vrsta pleksiglasa.. Tako da kad je zatvorena trafika bude limeni deo, a kad se otvori sa leve i desne strane dodje kao dva izloga.. Nadam se da nisam mnogo zakomplikovao :) Nesto ovako x2 jos da se navare sarke i nosaci.. Ivica su kutije 2x2cm jer drugacije ne bi moglo da se zatvori a pojacava konstrukciju u svakom slucaju.. [ Lavlja_Jazbina @ 18.02.2014. 07:12 ] @
Citat: Interesuje me ako neko zna neku firmu ili mozda pojedinca koji se bave savijanjem i secenjem lima, pravljenjem kutija, tepsija i sl. stvari Pomenuo sam ti Alubond jer si trazio savijanje a to je u licnoj izradi od ovog materijala.Ravna ploca debljine 3-5mm ( mogu se raspitati da li imaju i deblje) se sece kronerom ili glodalicom. Kako ko naziva masinu,i pod uglom koji ti treba napravi se kanal.Ono sto sam mislio pod savijanjem je pri kraju klipa a videces i primenu pa ce te potsetiti na nesto sto i sam hoces. Lako se obradjuje,busi-aluminijum-pa sam ti zato i predlozio. Mislim da je 3mm/10€/m2.Ima crvena,crna,siva,a za zutu nisam siguran.Secenje na dimenzije koje ti trebaju ti oni odrade gde i kupujes. [ bakara @ 18.02.2014. 11:29 ] @
Ovaj alubond izgleda vrhunski!
@BGDX3M Nisam bas siguran koliko bi takva "tepsija" bila cvrsta na tu dimenziju od tankog lima, a od debelog se to nece moci napraviti. Mozda je bolje da napravis od takih cetvrtastih cevi pa oblozis limom i plexiglasom kao sto si hteo...bar je jednostavnije za "uradi sam" varijantu. [ BGDX3M @ 19.02.2014. 15:17 ] @
Citat: bakara: Ovaj alubond izgleda vrhunski! @BGDX3M Nisam bas siguran koliko bi takva "tepsija" bila cvrsta na tu dimenziju od tankog lima, a od debelog se to nece moci napraviti. Mozda je bolje da napravis od takih cetvrtastih cevi pa oblozis limom i plexiglasom kao sto si hteo...bar je jednostavnije za "uradi sam" varijantu. Mislio sam da radim od 1,5mm lima sa kutijom 2x2cm okolo.. Da li bi to drzalo? [ bakara @ 19.02.2014. 15:49 ] @
Sigurno bi drzalo.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|