[ hubclub @ 21.02.2014. 22:29 ] @
[ hubclub @ 21.02.2014. 22:29 ] @
[ test1234 @ 22.02.2014. 08:34 ] @
Sve to pazljivo povadis i sut pa onda izlijes novu betonsku kosuljicu, armiranu, i pazis da ti beton ne "pregori" povremeno ga kvasis prvih nekoliko dana dok ne "sazri", zatim taj stari parket vratis, zalepis na tu betonsku kosuljicu. Trajace ti jos 50 godina. Naravno mora hoblovanje i ostalo.
[ hubclub @ 22.02.2014. 11:47 ] @
Hvala na odgovoru
Razmisljao sam o tome ali to ce mi biti krajnje resenje, veliki cak preveliki je posao sve to povaditi i betonirati. Cuo sam da imaju od austroterm ili knauf neke ploce, moracu da se dodatno raspitam. [ Lavlja_Jazbina @ 22.02.2014. 15:20 ] @
Sta je ispod te prostorije i koja je debljina ploce?Izlivati bez podupiraca moze biti katastrifalno i da se urusi donja prostorija.
[ hubclub @ 22.02.2014. 15:26 ] @
Dobro pitanje, dole ispod je podrum, mislim da debljina ploce nije bas velika.....
[ Lavlja_Jazbina @ 22.02.2014. 15:47 ] @
Mozda ocistiti,stirodur,armatura ( mrezasta ) i izliti kosuljicu jedinicom.Koja je povrsina te prostorije?
[ hubclub @ 22.02.2014. 15:53 ] @
Jedna prostorija 20kv, druga 25kv
Da li bih mogao da skinem parket i ove male daske na kojima je postavljen parket, i na taj sut da stavim neki ravnjajuci sloj, posle stiropor ili stirodur posle laminat ili parket.....to bi bilo najlakse samo je pitanje da li je izvodljivo [ Lavlja_Jazbina @ 22.02.2014. 16:39 ] @
Ja bio izvadio taj sut i odradio neku izolaciju.Mozes da stavis ravnajuci sloj ali ce ispucati kosuljica,Ako radis,onda odradi.2 m3 jedinice,ako radis debljinu kosuljice 5 cm .
Sada mi pade napamet,a nisam cuo da je neko i uradio.Uzmes siporeks debljine 5cm i njega zalepis za pod.Ter papir ili kondor na siporeks i postavis parket.60 x 25 x 5 je dimenzija bloka.185 rsd komad. [ hubclub @ 22.02.2014. 16:43 ] @
Hmmmmm.....pa to nije los predlog uopste, manje muke oko betoniranja, siporex i zavrsena prica, hvala na predlogu bas si me obradovao :)
[ zica49 @ 22.02.2014. 17:40 ] @
OSB ploca kao nivelirajuca podloga i na nju lijepis parket (ko jos ima vremnea cekat dvadeset i kusur dana da beton odradi i rijesi se vlage)inace tako se radi masovno po Austriji i Njemackoj.Ispod OSB ploce suva smjesa cementa i pjeska.
Taj stari parket bi bilo pozeljno ponovo propustiti kroz masinu na obradu parketa da ga dovede na dimenzije i sredi stanje,naravno provjera vlaznosti obavezno. Imao sam priliku da vidim jako "perverznu" stvar sa OSB plocama.Izrezao lik ploce na dimenzije 40x40 cm i lijepio ih kao sto se lijepi parket,na foru keramickih plocica a kao fugu letvice od punog hrastovog drveta 4-5 cm. Sve to zalio lakom i sacekao da se osusi. Poslije nekoliko dana predao parketaru da izbrusi i prelakira koliko je puta potrebno. [ trivo @ 23.02.2014. 08:19 ] @
Da ovo nije u paviljonima :).I ja sam imao isti problem,jednu sobu sam resio kosuljicom pa laminatom preko ali posao je veliki i prljav i zato sam drugu sobu radio sa gredicama i OSB plocama i laminat preko.Neuporedivo laksi i brzi posao je ovaj sa OSB plocama i iskreno ti preporucujem.
Moja jedina greska je sto nisam sacuvao stari parket vec sam ga poklonio a nista mu nije falilo vec je samo dobio zazore,jbg. [ hubclub @ 23.02.2014. 09:48 ] @
Nije paviljon ali blizu si :) zivim jednoj staroj vojnoj zgradi, parket i nije toliko los za svoje godine ali koliko sam primetio da oni uopste nisu ga lepili nego su ga samo slagali u "riblju kost" , verovatno se i zato cuje kada se hoda po njemu....
Hvala puno svima na korisnim savetima, ne mogu vam opisati recima koliko mi znaci..... [ Lavlja_Jazbina @ 23.02.2014. 09:55 ] @
Slazem se sa svime ali on ima podrum ispod,pa bi zbog toga bilo pozeljno dobiti i malo topline sa izolacijom.
[ SaleSk @ 23.02.2014. 16:55 ] @
Dve su opcije. Jedna je izolacija pa kosuljica, a druga gredice pa OSB ploce.
AKo se resis za laminat, posle mesec dana ces shaviti kakvo sran*e si postavio. Ako se resis da vratis parket, onda ces produziti da uzivas. Varijanta 1, t.j. kosuljica je malo prljava stvar i oduzima najmanje mesec dana. Priprema, izolacija, pravljenje kosuljice...Lom koj neces moci da sredis dosta vremena. A onda moras da racunas da imas i dopunskih troskova kao sto je krecenje i slicno. Kada se kosuljica postavi, najmanje mora da prodje mesec dana da bi moglo da se redja parket. A i da stavljas Laminat, mora da sacekas da sazri betonska kosuljica. 21 dan je minimum za takvo nesto...Kako je hladno, temperature su niske, sve to samo prolongira celu stvar. Varijanta 2, odnosno redjanje stafni, gredice, kako god bilo, je malo osetljiv posao, trazi dosta znanja i paznje. Imas lepo i detaljno objasnjeno kako ide taj proces oko postavljanja hidroizolacije, stafni i njihovo busenje i fiksiranje, nivelacija...Preko mozes da stavis OSB ploce i nanjih da zlepis parket. To bi bila idealna kombinacija. Samo nemoj da zaboravis da ako ne pricvrstis stafne kako treba i ako ih ne iznivelises kako treba moze da se suocis sa problemina. :) Srecan rad. [ Lavlja_Jazbina @ 23.02.2014. 16:58 ] @
Cekaj Sale,polako.Ti bi da odes.Gde je ovo.
Citat: . Imas lepo i detaljno objasnjeno kako ide taj proces oko postavljanja hidroizolacije, stafni i njihovo busenje i fiksiranje, nivelacija.. [ hubclub @ 23.02.2014. 17:02 ] @
To znaci da ova prica vadjenja suta i stavljanja siporex blokova ne pije vodu :(
[ Lavlja_Jazbina @ 23.02.2014. 17:22 ] @
Po meni pije,koristis lepak koji je suv za 2 dana,ali i siporeks koji istio treba biti u vagresu.
Ja sam u jednom prostoru od siporeksa pravio stepenice i izbegao mesalicu,kalup itd. [ botr @ 23.02.2014. 17:54 ] @
NIje to neki posao da se sredi, jedino sto beton zahteva odredjeno vreme za nastavak radova i sto je nezgodno ako zivis u tom prostoru, zbog prasine. Ja sam sam rasturio brodski pod u kuci, povadio sut i izlio kosuljicu. Za kosuljicu i izolaciju postoji i drugi materijal, pride sto dobijas malu masu betona, od 200 kg po metru kubnom, pa na vise, zavisno od smese i 4 dana susenja, mada jos nisam isprobao u praksi, ali cu izsprobati za koji mesec.
http://www.timizolirka.rs/test...izolacioni%20betoni%202012.pdf [ Java Beograd @ 23.02.2014. 19:26 ] @
Aman, ljudi, nije isto pod u kući i u stanu. Kakva hidroizolacija, kakva termoizolcija, ako je ispod stan ?
[ hubclub @ 23.02.2014. 19:34 ] @
Stan je u prizemlju, ispod su samo podrumske prostorije
[ Java Beograd @ 23.02.2014. 19:54 ] @
Onda će svakako termoizolacija biti korisna, ali nema potrebe za hidroizolacoijom.
A. Najbolje je da skineš parket i gredice, šut pobacaš, položiš izolaciju stirodurom (što više cm to bolje), pa onda betonska košuljica. Pa onda odozgo novi parket. E sad, još bolje je kupiti novi stan, naravno. Ako si u situaciji da ekonomišeš (a ko nije ?) onda i ja mislim da je najbrže i najekonomičnije da postaviš OSB ploče preko postojećih gredica. Dakle, skineš parket, ali ne diraš postojeći šut i gredice. Već i same OSB ploče, pošto su od drveta imaju termoizolojuću ulogu. E sad, ako je stari parket dovoljno dobar, mogao bi da se presloži. Predlog zica49 da se parket "propusti" kroz mašinu moždaq nije loš, ali treba naći ko to može i hoće. Naravno pitanje je i cene. [ trivo @ 23.02.2014. 20:21 ] @
Ako ti je stan prazan i imas dosta vremena onda mozes kako hoces.Ja sam na jednu sobu sa kosuljicom potrosio pola godisnjeg odmora,da ne govorim o stanju stana posle toga,ribanje,krecenje,mrzi me da postavljam slike ali evo jedne jos u fazi skidanja parketa
Definitivno OSB uz dobru nivelaciju,razlike nikakve nema,niti sta skripi niti krcka. Parket ostavi definitivno,ja sam napravio tu gresku ali veruj mi da njegovu toplinu i lepotu kad je izlakiran ni jedan laminat ne moze da zameni. [ hubclub @ 23.02.2014. 20:29 ] @
Ma nije mi stan prazan, moracu kada budem to radio da se selim iz sobe u sobu ili da odem u hotel na par dana, zato i ne zelim da betoniram, gde da zivim dok taj beton ne sazri.....ili cu siporex ili osb ploce na gredice i preko taj parket sto je vec bio, samo dobro da se zalepi, hobluje itd itd...
[ zica49 @ 23.02.2014. 20:32 ] @
Nisam mozda bio jasan,cupas letvice i iznosis van samo oaj stari shut koji se nalazi slobodan i onaj koji si izlomio vadeci letvice.Metenje svega moze i usuisavanje,blago prskanje vodom ne previse 0,2-0,3 litra po kvadratu.
Suha smjesa pijeska i cementa(bez ijedne dodate kapi vode) popunis rupe sa tim nabijes i izniveliras.Preko toga OSB moze i onaj najtanji 10-12 mm.Zaostali zdravi shut preuzima ulugu sto su pre bile letvice,znaci niveliranje bez po muke.Ljepljenje parketa po OSB ploci klasicno ljepilom. OSB se smatra poprilicno imunim na vlagu mada na vlagu nista nije imuno. Unesena suha smjesa ce vremneom uzeti vlagu iz prostora i otvrdnuti i bice cvrstocom kao da se radila kosuljica ili glazura. Ponovno propustanje parketa kroz masinu ce ga obogatiti takvim tonovima boja koje jednostavno ne mozes nigdje kupiti. Pronadji nekoga ko ima tu masinu i da odradis to,reciklirani parket izgleda stvarno carobno i za to na zapadu izbroje mnogo eura. Imas to i uradi tako.... Inace reciklirano drvo ce u buducnosti biti pravi hit. [ Lavlja_Jazbina @ 23.02.2014. 20:37 ] @
Ajde trivo sta cmizdris,kao da si bio u kamenolomu.Ajte molim vas.Plasis coveka i demoralises ga. .
hubclub..Nego,nece ti biti lako ako i stanujes i radis.Bolje prazno inace nikad se neces osloboditi prasine.Srecno. [ trivo @ 23.02.2014. 21:05 ] @
[ SaleSk @ 23.02.2014. 21:08 ] @
Citat: Lavlja_Jazbina: Cekaj Sale,polako.Ti bi da odes.Gde je ovo. :) Citat: . Imas lepo i detaljno objasnjeno kako ide taj proces oko postavljanja hidroizolacije, stafni i njihovo busenje i fiksiranje, nivelacija.. Izvolte: http://www.elitemadzone.org/t4...tavljanje-izrada-BRODSKOG-poda [ bogdan.kecman @ 26.02.2014. 00:51 ] @
drugar je to radio na dorcolu, ostavili su sut (odlicna zvucna izolacija btw) izravnali peskom i cementom, preko toga osb ploce i na njih lepili parket, ispalo mego dobro i super brzo
[ hubclub @ 25.04.2014. 19:41 ] @
Da vam javim sta su mi neki majstori do sada rekli...
Prva opcija Skidanje tj vadjenje parketa suta svega napolje, dolazi covek sa nekom masinom i pravi ravnjajuci sloj, i posle na to da lepim taj isti parket. Ovo zadovoljstvo kosta samo betoniranje 500e plus siropor koji ce biti oko 200e i plus lepljenje hoblovanje i lakiranje tog parketa. Druga opcija Skidanje parketa, lepljenje istog na osb ploce od 15mm i zakucavanje, posle hoblovanje lakiranje, parketar mi trazi 300e za rad plus ja da kupim osb ploce lepar eksere lak..... Sta da radim??? [ Lavlja_Jazbina @ 25.04.2014. 20:26 ] @
Imas smese za ravnanje podova koja se prospe i razvuce.
http://parketmarket.com/index..../mase-za-ravnanje-podloga.html Ovo sa OSB plocama mi deluje da ce da zvoni,jedino taj lepak ako ne napravi presek. [ bogdan.kecman @ 26.04.2014. 02:32 ] @
ako imas da platis ja kapiram da je kosuljica dugotrajnije resenje od
osb ploca mada gresim .. ovo za zvonjavu mislim da nije problem, mislim da su bube mnogo veci problem [ Lavlja_Jazbina @ 26.04.2014. 02:44 ] @
Mozda,nego kroz adaptaciju raznih prostora sam imao losa iskustva sa (vazdusnim)medju prostorima
koji su u betonu odavali laznu sliku debljine pa je uvek gard kada je podloga u pitanju(pod). Po pitanju buba u ovom slucaju,hmm.Ako je kosuljica ravno odradjena,OSB ploca dobro zalepljena kao i parket,mozda bi po nekim malim coskastim dzepovima imalo mesta za nju(bubU-e) ili mislis na zizak sa kojima se ima problem u potkrovlju sa drvenim gredama pa grickaju tu plocu? [ bogdan.kecman @ 26.04.2014. 02:48 ] @
nismo se razumeli, ja znam za varijantu da idu osb ploce direkt na taj
"sut/pesak" pa se na njih lepi/kuca parket, to sam video i to ne zvoni (nema tu dzepova cak je taj sut sa peskom odlican izolator) ali tu budu cesto bube (video na 2 mesta), a drugu varijantu znam da se izvadi sav sut/pesak i nalije betonska kosuljica i parket onda direkt na nju, tu nema osb ploca .. ja sam skontao da on oce jednu od te dve varijante i ja generalno kapiram da je ova sa betonom bez suta bolja zbog buba, jedino je skuplja i traje malo duze (posto em mora da se iznese sav sut em mora se betonira) em kosta vise (preslaganje, lepljenje i hoblovanje moraju u oba slucaja, u prvom je iznosenje suta + betoniranje vs postavljanje osb ploca preko suta sto je svakako jeftinije) [ Lavlja_Jazbina @ 26.04.2014. 03:05 ] @
Dobro.Ja lupanje projektujem preko zeninih stikli i svojih cipela za neki prijem.
Ja bi to radikalnije i starinski odradio(skuplje)gde je na tom ravnom betonu(ravnajucem sloju preko suta) smola pa onda parket na nju.To se do duse vise ne radi na takav nacin. [ bogdan.kecman @ 26.04.2014. 03:09 ] @
ah ti ne bi izvadio sut nego bi preko njega uradio beton kosuljicu pa
lepio na beton, nesto izmedju ove dve opcije sto on spominje, umesto osb beton a sut da ostane ... ja kad sam skoro pricao sa parket majstorom (pa odlucio da ipak samo hoblujem i lakiram bez preslaganja, sto zbog suski sto zbog vremena) on rece da se nekad lepilo na katran (tako je ovde kod mene izgleda) a da sada moze "obican" lepak ili neki na bazi smola, smola je bolja ali dosta skuplja od "obicnog" lepka [ Lavlja_Jazbina @ 26.04.2014. 03:23 ] @
Jeste skuplje.Poliazbitol sam dosta puta koristio mimo onoga za sta je namenjen,pa bi tu komponente odradio coskove i ivice oko zidova.
[ hubclub @ 26.04.2014. 10:10 ] @
Ako bih digao parket i daske na kojima je postavljen, koliko debelu kosuljicu smem da postavim na sut? I posle na nju parket naravno
Da nece da pukne ta kosuljica zbog suta i tereta od parketa posle? [ Lavlja_Jazbina @ 26.04.2014. 18:43 ] @
Ja sam licno protiv suta jer je po meni taj vazdusni cep koji odzvanja a meni je slicna situacija napravila
dar mar po pitanju finansijske konstriukcije.Ako vec pominjes kosuljicu,skidaj sut u dzakove i odrati posao zauvek. Moje misljenje o tome,a bice ih jos.Cak je drugaciji i zvuk kada je postavljena podloga poliazbitola na laminat. Bez onog don,don.Odvratno. [ hubclub @ 20.05.2014. 13:09 ] @
[ trivo @ 22.05.2014. 16:29 ] @
Bravo,samo napred ne posustaj!
[ hubclub @ 23.05.2014. 09:07 ] @
[ bogdan.kecman @ 27.05.2014. 02:09 ] @
ne moras da cekas, ako te ne mrzi lepo napisi sve sta si morao da uradis po redu, sta si morao da kupis, sta te koliko kostalo u vremenu a sta u "vremenu"
[ hubclub @ 10.06.2014. 08:28 ] @
pozdrav drugari
moje izvinjenje sto ranije nisam nista pisao jer sam u radovima, pa i ne stizem evo jos par slika, ali kada se postavi sve slikacu i to, ovo je trenutna situacija Sto se tice "vremena" :) ovako OSB ploce (eger ili tako slicno) su kostale 2040 din, ja sam potrosio 16 ploca, ukupno 32640 dinara 50kg maxima lepak za parket, oko 5300 dinara 12litara dugin lak, komponente od 1.5 x 1.5 (A+B) - ovo jos nisam uzeo jer ne znam, majstor mi kaze da uzmem ove od 1.5, a ima da se kupi isto od 5 litara koja je dosta povoljnija, ne znam zasto me tera da uzmem ove manje, da li je njemu lakse da mesa ili ne znam ni ja, malo sam zbunjen ? Rad majstora - vedjenje parketa, postavljanje OSB, lepljenje parketa, hoblovanje, lakiranje - 300e [ Drivee @ 02.07.2014. 02:54 ] @
A kako se resava taj sastav? sigurno ruzno izgleda? Neka slika ili?
[ trivo @ 02.07.2014. 09:05 ] @
Na ove ploce se lepi parket pa se sastav i ne vidi.OSB ploce su samo podloga za parket.
[ hubclub @ 04.07.2014. 11:33 ] @
[ hubclub @ 04.07.2014. 12:01 ] @
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|