[ blaki @ 17.03.2014. 20:21 ] @
Pozdrav svima, Celog dana u subotu slušam na RTS 1 o tome kako će naši građani u dijaspori zbog razlike u vremenu glasati u SAD-u i Velikoj Britaniji u subotu. Nisam akademik ali mi nije bas najjasnije ovo oko Velike Britanije? Koliko znam srednjeevropsko vreme je UTC+1 po Griniču, a Grinič je u blizini Londona koji je glavni grad Velike Britanije i oni koriste tzv. zapadnoevropsko vreme UTC+0 dakle pravo "vreme po Griniču" , tj razlika je jedan sat od Srbije zimi i dva sata (zbog našeg računanja vremena zimsko - letnje) leti, ili obrnuto, nije bitno. Kakva onda vremenska razlika u Velikoj Britaniji da glasači glasaju dan ranije? Da sam dobro čuo evo i linka ka pomenutom Dnevniku, pa budite strpljivi 2-3 minuta, na samom je početku ova informacija: http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/1549405/Dnevnik.html Pomislio sam i da su mozda u pitanju Foklandska ostrva, jer to je jelte deo Velike Britanije ali nesto ne čuh da Srbi tamo žive u tolikom broju da bi im država Srbija obezbedila glasanje, ha, ha, ha. U svakom slučaju pitam se koliko su to obrazovani ljudi koji pripremaju vesti koji sebi mogu dozvoliti ovakav gaf. Da bude još čudnije istu vest čuh taj dan i na B92. Grešim li ja u nečemu oko ovoga? Prosvetlite me. blaki. |