[ MatezYU @ 16.04.2014. 10:23 ] @

Citat:
You are permitted to carry one item of hand baggage (max 10kg - 55x40x23cm) in addition to one small personal item onboard the aircraft. Your personal item (e.g. small handbag or laptop case) must fit comfortably under the seat in front of you.

Interesuje me da li ce praviti problem ukoliko je torba velicina 56x39x20cm ? (tj. za jedan cm duza od dozvoljenog)

[ madcama @ 16.04.2014. 10:34 ] @
Ne verujem da će ti bilo ko meriti veličinu torbe na aerodromu. Bitno je samo da ona može da stane ispod sedišta i/ili u pregrade iznad glave.
[ MatezYU @ 16.04.2014. 10:53 ] @
Citat:
madcama: Ne verujem da će ti bilo ko meriti veličinu torbe na aerodromu. Bitno je samo da ona može da stane ispod sedišta i/ili u pregrade iznad glave.

Pitanje je ta pregrada izlad glave da li je pravljena tacno u cm ili su ovo samo stavili okvirno? (nadam se da 1cm nece praviti problem)
[ neca @ 16.04.2014. 11:19 ] @
Ne bi trebalo da ti prave problem ako odstupa 1cm. Ja nosim stalno logitech kinetik ranac koji je za par cm veci od predvidjenog i nemam generalno problema.
Kod lowcosta su malo rigorozniji, ali kod normalnih kompanija ne bi trebalo da imas problema...
svakako, za 1cm sigurno nece niko praviti problem.
[ MatezYU @ 16.04.2014. 11:34 ] @
Ok hvala!
[ Java Beograd @ 16.04.2014. 11:52 ] @
Teoretski (samo teoretski) može biti problema ako je u pitanju kofer koji prelazi dimenzije, pa se službenik doseti da proba da ubaci pomenuti kofer u one predefinisane kalupe, pa ne može da se ubaci, pa je onda očigledno da je over sized. Ali ako je torba u pitanju, onda nema frke.

Na primer nešto ovako:

ili ovako:

ili već nešto slično.
[ MatezYU @ 16.04.2014. 11:55 ] @
>
[ flighter_022 @ 16.04.2014. 13:30 ] @
Ranci su mnogo pogodniji ya ovo. Meni ni jedan jedini put nisu trayili da mere ranac )niti dimenyije niti masu= iako je barem nekoliko puta bio toliko pretovaren da sam ga jedva nosio.