[ Java Beograd @ 19.08.2014. 08:21 ] @
Dakle, kako vreme odmiče, maske padaju.

- Pre svega, samim Ukrajincima je jasno da njima njihov gasovod ne treba, da ne znaju kako se on koristi, i sasvim im je jasno da im ona sića - "šaka dolara" koju zarađuju na transportu gasa, ne treba čak ni za džeparac.

- Zatim, potpuno je jasno da je Južni tok jedno veliko nepotrebno i preskupo njesra. Kome to treba i ko od toga ima koristi ? Niko, a najmanje Amerikanci. Bugari, Srbi, i ostali sitni narodi su tek na nagovaranje shvatili da je to bezveze. A EU je našla da je ugovor takođe bezveze, nije lepo sročen, a i fale znakovi interpukcije. Zato - sve zemlje koje su 'tele South Stream moraju da raskinu ugovor. Zbog interpukcije.

A u međuvremenu, eto, šta ćeš, mora se, niko neće, pa onda 'ajd da se ne baci, rešile Američke kompanije, na čelu sa Ševronom da uđu u posao da distribuiraju gas po Evropi. Nema tu 'leba ni zarade, znaju oni da rade maltene na svoju štetu ali, eto, samo zarad dobrih međususedskih odnosa, prihvatiće se tog nezahvalnog posla. Naravno, pod uslovom da se "Južni Tok" saseče u korenu.

Znam, znam, sad će zli jezici da povežu ovaj ekonomski momenat sa demonstracijama tj. izražajima demokratske volje građana u Kijevu, koje se sasvim slučajno poklopilo sa dolaskom direktora CIA u Ukrajinu. Neko će da kaže da je to sličan scenario kao i u Libiji, Egiptu, Iraku, Srbiji, Siriji ... Ali ne, ništa nije slično ! U Iraku su imali naftna polja, a u Ukrajini je u pitanju gasovod. Pa jel' to isto ?!

Naravno, u Ukrajinu je u međuvremenu uterana demokratija, a isteran Krim. Ratna dejstva još uvek traju, ali bar su uspeli da se reše gasovoda koji im je samo smetao dugi niz decenija. Sad im je lakše, moći će na miru da gaje žito i krompir. Doduše čeka ih hladna zima bez ruskog gasa, ali kakve to veze ima sa Amerikancima ?

A onaj avion izgleda pao sam od sebe. Samoraketirao se. Ali, dobro, nije on Ukrajinski, nema to nikakve veze za celu priču.
[ Ivan Dimkovic @ 19.08.2014. 08:48 ] @
Dosta vise sa Ukrajinom jbt... ali stvarno.

Ko hoce da se 'cera, molim ga/je da ide na neki drugi forum, b92, krstarica, stagod...