FIBA je ovim fingiranim sistemom takmicenja pocela da vredja inteligenciju svakog ljubitelja basketa. Umesto da SP bude najveca festa kosarke, prvenstvo su pretvorili u sprdnju, sveli ga na kalkulacije i namestanje meceva u grupi, a kasnije besmislen sistem gde ekipe iz grupe opet mogu da igraju medjusobno i to par puta do finala, a pre finala da se ne sretnu ni jednom sa drugom polovinom zreba. Sve u cilju da se obezbedi finale USA vs ESP. Pa su logcno dosli do toga da i prvenstvo u odbojci ima bolju posetu nego kosarka u Spaniji.
Rekoh sebi necu da gledam, ali ne mogu, volim basket :).
Nasi iako igracki i trenerski tanki, jos uvek imaju u sebi nesto od onog bezobrazluka i manguparije sampionskih generacija. Rekao bih da su sanse da dobijemo Grke 49:51 u grcku korist, al ajd da vidimo.
Kad nece niko drugi ja cu :).
Kakva majstorska pobeda, kako lepa kosarka, kakve asistencije, zakucavanja, sutevi preko ruke, mastovitost, kakav elan i hrabrost !
Favorizovani Grci razbijeni, da mi ih je bilo zao.
Pa ovo je bio kosarkaski melem za oci ! :D Basket kao nekada!
[Ovu poruku je menjao 7.scena dana 07.09.2014. u 20:48 GMT+1]
[ kocka.brankovic @ 08.09.2014. 16:29 ] @
Code: Rekao bih da su sanse da dobijemo Grke 49:51 u grcku korist, al ajd da vidimo.
Ajd sad prognoza za Brazil.
[ bachi @ 08.09.2014. 16:34 ] @
Ako ovako budu igrali i protiv Brazila, sigurno ih dobijamo.
[ anon142305 @ 08.09.2014. 16:40 ] @
I fina je kvota na nas, 2.85 :)
[ cika dacha @ 08.09.2014. 22:05 ] @
^ lepa kvota, stavim 1 crvenu :-)
[ anon142305 @ 08.09.2014. 22:06 ] @
^ Lepo, ja se jos premisljam... :)
[ test1234 @ 09.09.2014. 01:08 ] @
Iz inata osveta za onu blamazu iz prvog poluvremena.
[ kaćunčica @ 10.09.2014. 18:35 ] @
EEEEE, konačno! Gledate li?
[ anon142305 @ 10.09.2014. 18:37 ] @
Cuj, gledamo li, pojedoh se od muke sto se nisam kladio!!! :D
Medjutim Francuska je pobedila Španiju pa sad nove kvote.
[ test1234 @ 10.09.2014. 23:17 ] @
Spanci, cim naidjose na malo tvrdju ekipu, puknuse. Valjda nemozemo ponoviti onako losu igru kao prvu protiv francuza.
[ bachi @ 10.09.2014. 23:28 ] @
Citat:
bin.sys:
Citat:
bachi:
Ako ovako budu igrali i protiv Brazila, sigurno ih dobijamo.
Proročanstvo je ispunjeno. Je l ulazimo u finale?
Naravno, ali tu ipak gubimo od Amera, ali je 2. mesto fantastično!
[ test1234 @ 11.09.2014. 07:07 ] @
Ako imamo ekipu bez ijedne ozbiljne mega zvezde i skoro svi su "vodonose" a pri tom su dobro fizicki pripremljeni sa tempiranim porastom forme za kraj takmicenja. Tu se svašta moze očekivati. A pri tom ih vodi veoma ozbiljan čovek.
[ Lavlja_Jazbina @ 11.09.2014. 08:29 ] @
Seti se kako je taj ozbiljan covek oduvao reprezentaciju sa izgovorom da je umoran.
Za utakmicu kvote su;
France-Serbia: 2.30, 15.5, 1.70
Meridian kladionica:
USA: 1.05
France: 15.00
Lithuania: 25.00
Serbia: 15.00
Za utakmicu kvote su;
France-Serbia: 2.15, 11.50, 1.78
[ test1234 @ 11.09.2014. 10:36 ] @
@Lavlja
Veoma, veoma ozbiljan čovek, sto opet ne znaci da ga nećemo malo pljuvati ako opet puknemo protiv francuza ili recimo dobijemo -45 u finalu. Naravno tu su Muta i ostali. Setimo se Vujosevica i Obradovica na istom ovom mestu.
[ kaćunčica @ 12.09.2014. 20:26 ] @
Nisam se kladila, ali nemam hrabrosti da gledam!
[ Lavlja_Jazbina @ 12.09.2014. 20:51 ] @
Citat:
test1234:
@Lavlja
Veoma, veoma ozbiljan čovek, sto opet ne znaci da ga nećemo malo pljuvati ako opet puknemo protiv francuza ili recimo dobijemo -45 u finalu. Naravno tu su Muta i ostali. Setimo se Vujosevica i Obradovica na istom ovom mestu.
Ja to ne kazem,nego mu pamtim taj momenat neozbiljnosti,tada.I dalje sam uveren da igraci igraju od srca.
I ne bi ga poredio sa Obradovicem,ipak je to kalibar.Bitno je da nema konflikta izmedju njega i igraca.
Francuze saljemo u sobu za cmizdrenje,amere sa kikiriki puterom mazemo na hleb a ostatak tima u mleko za belu kafu .
[ test1234 @ 12.09.2014. 21:27 ] @
Izgleda
30:15 za sade....
Poluvreme 46:32
[Ovu poruku je menjao test1234 dana 12.09.2014. u 22:44 GMT+1]
68:63 gusto
[Ovu poruku je menjao test1234 dana 12.09.2014. u 23:29 GMT+1]
Gotovo majstori.
[Ovu poruku je menjao test1234 dana 12.09.2014. u 23:44 GMT+1]
[ deedee6 @ 12.09.2014. 23:20 ] @
Opet će da nas bombarduju
[ 7.scena @ 12.09.2014. 23:28 ] @
Auuuh od ovoga moze da se rikne. Kakva utakmica i kakvo strasno vaskrsnuce "Francuza" u cetvrtoj cetvrtini. Igrali smo raznovrsno, lepo i pametno kao u renesansnim danima svetske i jugoslovenske kosarke.
Bravo majstori odbranili ste cast kosarci kao viteskoj i plemenitoj igri. Odbranili ste cast kosarci jer ste demontirali nesportski sistem takmicenja FIBAe.
Bravo majstori, jer ste pokazali da se ovaj sport igra glavom i srcem.
Bravo majstori jer ste vratili kosarku kuci !
Maradona ima konkurenciju :)
[ anon70939 @ 12.09.2014. 23:34 ] @
ja u zadnjoj cetvrtini dobih proliv na nervnoj bazi... a mozda je i od Lav piva
[ X Files @ 13.09.2014. 08:12 ] @
Jedan vidoviti poster.
[ anon70939 @ 13.09.2014. 12:22 ] @
Kakva slika na zvanocnoj NBA stranici na FB
Prosto me strah da gledam ovu tekmu
[ Flo33 @ 13.09.2014. 13:20 ] @
Ja jedva čekam. Šta god da urade, neka uživaju u igri. I ovo do sada je uspeh, gledano na to koliko se ulaže u sport kod nas, koliko u drugim zemljama. Inače je kuriozitet da su od 12 momaka 6 iz domaće lige, što je meni bar jako zanimljivo.
[ bin.sys @ 13.09.2014. 13:45 ] @
Citat:
CoyoteKG:
Kakva slika na zvanocnoj NBA stranici na FB
Prosto me strah da gledam ovu tekmu
Opusti se, ako si gledao Space Jam onda znaš da dobri momci pobeđuju na kraju :)
[ cika dacha @ 13.09.2014. 14:17 ] @
[ anon142305 @ 13.09.2014. 14:53 ] @
Poslednjih par utakmica sam gledao on-line, RTS stream, sa nekog sajta, iako je slika losa (slaba rezolucija).
Ali posto taj stream cesto zna da bude nedostupan, ne bi bilo lose da imam jos neki izvor u rezervi.
Ako nije u suprotnosti sa Pravilnikom, cenio bih ako neko okaci jos par izvora gde ce finale moci da se prati.
[ anon70939 @ 13.09.2014. 16:23 ] @
@bin.sys tačno mi je to i palo na pamet kad sam video sliku :)
I draže mi je da vidim nasmejanu i srećnu ekipu, nego ove robote
Imam neki osećaj da ćemo da ih dobijemo :)
[ Flo33 @ 13.09.2014. 19:12 ] @
Nećemo :)
sa amerima se ne igra na šmek, nego na fizikaliju. Ceo NBA su same atlete, a šmekeri poput Stoktona, Divca, Dražena, Birda su retka pojava sada. Ne tupe taktiku (osim Grega Popovića) nego radije igraju shoot-and-run košarku. Iskreno, jer je dosta atraktivnija od evropske škole.
Mi atlete poput njih nemamo. Kao što se videlo sa fenomenalnim Batumom. S tim što ih Ameri imaju više komada :)
By the way Braduljica je šmeker kakvog nismo imali od Divca još.
[ Lavlja_Jazbina @ 13.09.2014. 19:40 ] @
Hocemo :)
Ono sto nemaju je srce.Te robotizovane komande neka nose kuci.Sto se tice utakmice sa francuzima treba uzeti
model trojki koji bez umora daju rezultat-I opet cu pomenuti,ovi momci imaju srce kao i disciplinu a rezultat ce biti
Svetski.
[ Flo33 @ 13.09.2014. 20:40 ] @
Voleo bi da si ti u pravu :)
ali nisi u pravu da bi rezultat tada bio svetski. To je već sada.
Inače, Nicolas Bathum ima oko 11.300.000$ platu u klubu. Više od celog našeg tima :)
[ Burgos @ 13.09.2014. 22:24 ] @
[ X Files @ 13.09.2014. 22:24 ] @
@cika dacha
...gle, eto i nas nekolicine kako "statiramo" u spotu, na tribinama, na 1:50-1:51 :) Vodili smo organizovano neke klince iz ovdašnjeg kluba.
[ deedee6 @ 13.09.2014. 22:57 ] @
Batum...
[ cika dacha @ 13.09.2014. 23:00 ] @
X Files@ (y) :-)
deedee6@ uuuu breee pa jel dobio tehnicku za ovo?
[ DaliborP @ 13.09.2014. 23:14 ] @
Citat:
Flo33:
sa amerima se ne igra na šmek, nego na fizikaliju. Ceo NBA su same atlete, a šmekeri poput Stoktona, Divca, Dražena, Birda su retka pojava sada.
Moze neko da mi objasni kako to ameri igraju samo na fizikaliju a mi dobijamo na smek? Oni su kao roboti a mi smo madjionicari? Dobro ljudi, u finalu smo, lepo je sve to ali bez zanosenja, americki igraci su mnogo bolji od nas i ostalih timova. Jos spominjes Birda, koji je bio tough igrac koji je igrao strasnu odbranu i nije se plasio fizickog duela, totalni promasaj.
Jedan Kyrie Irwing je u svim kosarkaskim aspektima bolji od celog naseg tima zajedno. Kosarkaski IQ, brzina, sut, pregled igre. Da ne pricamo o Durantu koji je propustio prvenstvo, to je igrac smeker koji radi ama bas sve.
I ja bi voleo da napravimo neko iznenadjenje ali nemojte sad kao u Suntavilu, "Klinton je zena i nije sluzio vojsku"...
[ 7.scena @ 14.09.2014. 01:24 ] @
Nije napisao da igraju "samo" na fizikaliju, nego da sa njima treba igrati na fizikaliju. Ja mislim upravo suprotno, sa njima treba igrati na kliker jer fizikaliju kao oni mi nemamo.
Uostalom cak i da je rekao da su fizikalci nije pogresio. Kada pogledas kako su na turniru igrali oni, pa uporedis sa nama, vidis da ameri i mi sutiramo za dva isto, vidis da smo mi bolji za tri, tu imamo Teodosica koji cepa tri skoro 50%, ali vidis da ameri trpaju vise poena po tekmi. Kako, pa lako, kada imaju ubedljivo najvise skokova na prvenstvu, pa iako mi bolje sutiramo, oni imaju priliku da sutiraju vise. Sta je to nego fizikalija.
Irwing da je bolji od svih nasih, ameri najbolji blabla... To je nipodastavanje suntavile midwest redneck version. Nadam se da su i ameri tako naivni kao ti. Ali cisto sumnjam. Basket nije Irwing vs Teo, vec tim protiv tima. A najbolji je onaj ko pobedi na terenu. To su oni naucili 2002. kada su u timu imali odlicne pojedice, pa su izduvali.
Sada ameri imaju dobar tim, vidi se da su ekipa i da su zeljni titule. Sa svojim fizikalijama i strasnim skokom njima je utakmica takticki jednostavna. Treba da izvrse pritisak na nase bekove. Npr. udvajaju Tea, igraju ostro na Bogdana, sprece nas da ih trpamo sa trojke i oni su nas lagano pobedili. Jer u reketu ne mozemo da im pariramo.
To sigurno znaju i nasi stratezi, pa cemo videti sta ce da smisle.
U svakom slucaju jedva cekam tekmu, opusteno da je odgledam. Mi smo pokazali sjajnu kosarku dostojnu najboljih dana ove igre, ferplej i izvanredan timski duh. Protiv amera nemamo sta da izgubimo, pa lagano.
Sto rece neko:
"Sve je kao devedesetih, čak i košarka."
[ BluesRocker @ 14.09.2014. 02:44 ] @
Citat:
cika dacha:deedee6@ uuuu breee pa jel dobio tehnicku za ovo?
Tehnička se ne dobija za grub faul, već nesportska (namerna). Tehnička se uglavnom dobija za prigovor ili ako neko sa klupe uđe u teren.
Inače, Teo je ove godine najbolji, ali je mene najviše oduševio (b)Raduljica. Stvarno je puno napredovao, a mi odavno nismo imali takvog centra.
Iako možda nije realno, mislim da imamo šanse. Nije bilo realno ni da uđemo u finale, zašto ne bismo napravili i korak više?
[ Lavlja_Jazbina @ 14.09.2014. 06:59 ] @
Citat:
-flo33..Inače, Nicolas Bathum ima oko 11.300.000$ platu u klubu. Više od celog našeg tima :)
To ti i kazem,sit gladnom ne veruje.:).
Citat:
Tehnička se ne dobija za grub faul, već nesportska (namerna).
Tebi ovo nije nesportski.I to sa pesnicom.
p.s.Amere na doping test pa da vidimo snagu !
[ DaliborP @ 14.09.2014. 08:27 ] @
Citat:
Uostalom cak i da je rekao da su fizikalci nije pogresio
Ne sto je pogresio, nije, vec sto se forsira da oni samo tako znaju da igraju sto nije tacno. Razlika je sto su oni samo mnogo bolje fizicki spremniji i sposobniji od nas i ostalih timova, a ne sto im je to nekakav model igre.
U svakom slucaju voleo bi da odigramo dobro veceras i damo maksimum bez obzira na rezultat.
[ cika dacha @ 14.09.2014. 11:18 ] @
ogroman uspeh je i srebro osvojeno! momci su zasluzili docek!
Ali ako dodje zlato onda eto nama slavlja 10 dana :-)
[ ventura @ 14.09.2014. 11:25 ] @
'leba i igara...
[ bin.sys @ 14.09.2014. 11:50 ] @
^Šta je alternativa? Salata i rad?
[ ventura @ 14.09.2014. 11:54 ] @
Korisnije, u svakom slučaju.
[ bin.sys @ 14.09.2014. 11:59 ] @
U pravu si, šteta što nisi rekao ovo javno pre Svetskog prvenstva, pa da ne šaljemo reprezentaciju. Sada, šta je tu je. Reprezentaciju smo poslali, oni su stigli do finala, pa ako osvoje finale predlažem da naša država iskoristi uspeh reprezentacije i prenese tvoju poruku. Posle toga bismo mogli da se povučemo iz sveta profesionalnog sporta. Kakav bi to primer bio!
"Svaki Srbin sebe gleda kroz nekog sportistu od koga pravi idola, tako stvaramo kolektivni lažni ego i lažnu sliku o sebi", smatra Jarić.
Marko Jarić je, posle kratkog boravka u Beogradu, potpuno razočaran zbog stanja u Srbiji. Nekadašnji košarkaški reprezentativac, koji je osvojio evropsko i svetsko zlato, u intervjuu za Stori konstatuje da su političari uništili sve.
Štaviše, Marko tvrdi da su veliki sportski uspesi kod naroda prilično iskrivili pravu sliku o tome u kakvoj zemlji živi.
"Nisam se dugo zadržavao u Beogradu, usput sam obavio i neke poslove. Vidim da situacija u Srbiji nije baš najbolja i veoma mi je krivo zbog toga", izjavio je Jarić, a na pitanje da li će se angažovati u sferi sporta u Srbiji, odgovorio je:
"Jedini način da se ikad angažujem jeste da unapred prepoznam mogućnost da napravim neku veću promenu od koje će ljudi u mojoj zemlji imati koristi. Političari su u poslednjih dvadeset godina toliko uništili sve, pa čak i moral ljudi, da je gotovo nezamislivo da ja kao pojedinac nešto promenim. Situacija u zemlji je katastrofalna i veoma sam tužan zbog toga".
Marko smatra da su veliki sportski uspesi negativno uticali na svest ljudi o tome u kakvoj zemlji žive.
"Uspesi koje smo napravili u košarci, tenisu, rukometu, vaterpolu i odbojci najviše su odmogli našem narodu, zbog toga što, uljuljkani time, ne umemo da sagledamo pravu sliku o tome gde se nalazimo i kako živimo. Svaki Srbin sebe gleda kroz nekog sportistu od koga pravi idola i tako stvaramo kolektivni lažni ego i lažnu sliku, onakvu kakva bi trebalo da postoji o nama u svetu, a ne onu kakva jeste. Mislimo da smo broj jedan, a u stvari nismo. Broj jedan su zapravo ti sportisti koji su napravili uspeh iz nekih svojih ličnih razloga", objašnjava suprug Adrijane Lime.
On čak tvrdi da bi bilo bolje da ne postoje sportski idoli koji su stvoreni u prethodne dve decenije.
"Tako bi narod saznao u kakvu su ga situaciju doveli političari i kakav je naš položaj u svetu. Tek tada bismo možda počeli na pravi način da se razvijamo kao društvo", zaključio je Marko Jarić.
[ bin.sys @ 14.09.2014. 13:09 ] @
Evo još jednog mišljenja bivšeg reprezentativca košarkaške reprezentacije Jugoslavije u vezi sa sportom. Simonović je dr filosofije, za razliku od Jarića koji je samo muž Adrijane Lime. Još jedna razlika je da Simonović živi ono što propoveda. Ako se slažete sa Venturom i Jarićem, trebalo bi onda da se složite i sa Simonovićem, jer on govori isto što i oni, samo na malo direktniji način.
[ anon142305 @ 14.09.2014. 13:16 ] @
Ovaj Duci veze sa vezom nema.
[ bin.sys @ 14.09.2014. 13:19 ] @
A Jarić, Živan i Ventura imaju? U čemu se razlikuje ono što govori Jarić od ovoga što govori Simonović? Duci inače, za one koji ne znaju, takođe ima zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva u košarci, a bio je i MVP prvenstva.
[ gazda Živan @ 14.09.2014. 13:25 ] @
Razlikuje se po tome što Jarić živi od novca koji zarađuje i to van granica Srbije dok Simonović dobija nacionalnu penziju iz budžeta Republike Srbije na osnovu svega onoga protiv čega se navodno bori.
[ bin.sys @ 14.09.2014. 13:34 ] @
Penziju ima i Jarić. Zaslužio ju je na isti način kao i Simonović. To što Jarić živi van granica Srbije je njegov izbor i ne vidim zašto je to uopšte bitno za ono što govore i jedan i drugi. Protiv čega se bori Simonović je dokazao još '72 godine kada je izbačen iz reprezentacije zbog svojih principa.
P.S.
O dodatnim prihodima i jednog i drugog ne znam puno. Znam da je Duci doktor filosofije i da izdaje knjige i znam da Jarić ima suprugu manekenku, ali nisam siguran da li se još uvek aktivno bavi košarkom. S obzirom da ima preko 35 ne verujem.
[ gazda Živan @ 14.09.2014. 13:47 ] @
Jarić ne dobija nacionalnu penziju.
Od 2007. godine, kada su nacionalne penzije počele da se dodeljuju, starosna granica je bila 35 godina. Ali, 2009. godine je pomerena za pet godina, pa sada zaslužni sportisti penzije primaju od četrdesete.
Jarić je rođen 1978. godine.
Pošto su kapitalizam, profesionalni sport, olimpijske igre, 5. oktobar i sve ostalo fašističke tvorevine.. zašto se Simonović ne odrekne svoje nacionalne penzije u dobrotvorne svrhe ili korist budžeta države?
[ anon142305 @ 14.09.2014. 14:05 ] @
Citat:
bin.sys:
U čemu se razlikuje ono što govori Jarić od ovoga što govori Simonović?
Ne znam za celukupne stavove, ali ono sta sam cuo od Simonovica,
covek lupeta kao Maksim po diviziji i izaziva samo podsmeh onih koji se iole razumeju u materiju.
Meni bude zao kad se neko tako blamira.
Naravno, svaka cast za sportske uspehe, ali ovo je potpuno druga prica.
Podseca me na Sapica, u jednom smislu.
On je postigao vrhunske uspehe i sta mu je onda kog vraga trebalo da se petlja sa doktoratima.
Pa tako i Simonovic. Bio si sjajan kosarkas i umesto da ostane tako upamcen, on lupeta po emisijama.
[ bin.sys @ 14.09.2014. 14:07 ] @
@gazda Živan
Kakve veze ima to što ne dobija trenutno, on ima penziju jer je zaslužio i penzija ga čeka. Ako si to znao šta je onda bila poenta tvog pisanja? Hteo si da istakneš da je Simonović stariji?
Citat:
Pošto su kapitalizam, profesionalni sport, olimpijske igre, 5. oktobar i sve ostalo fašističke tvorevine.. zašto se Simonović ne odrekne svoje nacionalne penzije u dobrotvorne svrhe ili korist budžeta države?
Ne znam, možda smatra da je zaslužio tu penziju, možda mora jer nema od čega da živi, a možda je poklanja u dobrotvorne svrhe, samo ti nije javio. Čovek je bio reprezentativac i dao svoj doprinos. Kada je shvatio o čemu se radi u sportu on se povukao i to je uradio dok je bio u punoj igračkoj snazi! Povukao se iz principa, a da je hteo mogao je i dan danas da sedi negde u nekom upravnom odboru ili nečemu sličnom i uzima debele pare! Bez obzira na to što se on povukao i što kritikuje način na koji je sport organizovan, država mu duguje za ono što je uradio.
S druge strane, možda si ti u pravu, možda je on nemoralan čovek. Šta to menja za tebe? Ti si izneo mišljenje koje se poklapa sa Ducijevim i kako to sada tebe čini boljim ako prikazuješ njega kao negativca?
[ Lavlja_Jazbina @ 14.09.2014. 14:08 ] @
Momci,ide finale.Batalite politiku u sportu.
Ako se slazete da pretpostavimo rezultat a pri kraju,pre pocetka neka Ventura odredi kvote.
Poslke svakog rezultata kopirajte zadnjeg da bi lista u zadnjem postu bila kompletna.Vazi?
SRBIJA-USA
Lavlja_Jazbina 92-87
[ bin.sys @ 14.09.2014. 14:10 ] @
Što Ventura i šta će nam kvote?
SRBIJA-USA
Lavlja_Jazbina 92-87
bin.sys 81-78
[ gazda Živan @ 14.09.2014. 14:35 ] @
Citat:
bin.sys:
@gazda Živan
Kakve veze ima to što ne dobija trenutno, on ima penziju jer je zaslužio i penzija ga čeka. Ako si to znao šta je onda bila poenta tvog pisanja? Hteo si da istakneš da je Simonović stariji?
Hteo sam da istaknem da Jarića i Simonovića niko objektivan ne može svrstati u istu grupaciju ljudi, jer prvopomenuti finansira samog sebe daleko od Srbije, a drugopomenutog finansiraju svi građani Srbije da bi pričao gluposti po radio i TV emisijama i pisao knjige koje niko normalan ne čita.
Nacionalna penzija za sportiste treba da postoji, samo mislim da je tu potrebna jedna logična ograda (koja će se pojaviti pre ili kasnije), zašto samo Srbija da plaća Simonoviću penziju? On je beše medalju osvojio za SFRJ? Ili da i ostale republike i pokrajine učestvuju u isplaćivanju te penzije ili da ta penzija bude minimalna iz budžeta Srbije (ukoliko uopšte i treba da je bude). Osvajači medalja od 1991./1992. godine na ovamo treba da dobijaju (posle dogovora sa Crnogorcima) pune iznose nacionalnih penzija.
Daj to da se reši, lako ćemo za kapitalizam, Kubertena i Hitlera..
[ bin.sys @ 14.09.2014. 14:54 ] @
Citat:
Uspesi koje smo napravili u košarci, tenisu, rukometu, vaterpolu i odbojci najviše su odmogli našem narodu, zbog toga što, uljuljkani time, ne umemo da sagledamo pravu sliku o tome gde se nalazimo i kako živimo. Svaki Srbin sebe gleda kroz nekog sportistu od koga pravi idola i tako stvaramo kolektivni lažni ego i lažnu sliku, onakvu kakva bi trebalo da postoji o nama u svetu, a ne onu kakva jeste. Mislimo da smo broj jedan, a u stvari nismo. Broj jedan su zapravo ti sportisti koji su napravili uspeh iz nekih svojih ličnih razloga
Pošto si citirao Jarića verujem da deliš sa njim isti stav. Nije mi samo jasno u čemu se ne slažeš sa Simonovićem. Simnović priča potpuno istu stvar, samo što se nije ograničio na Srbe. Je l ovo citirano važi samo za Srbe ili može da se primeni na bilo koju naciju?
Citat:
On je beše medalju osvojio za SFRJ?
On je državljanin Srbije, a Srbija je naslednik ili jedan od naslednika SFRJ. Ne znam kako je rešena podela medalja, ali ako su sve medalje pripale Srbiji, onda Srbija treba da plaća penzije i građanima drugih republika. Ako su uspesi podeljeni, onda svaka bivša republika treba da plaća samo svojim sportistima.
[ gazda Živan @ 14.09.2014. 15:45 ] @
Jarić i Simonović uopšte ne pričaju istu stvar.
Simonović ne pokazuje osnovno kućno vaspitanje, elementarnu pristojnost ni prema mrtvima, ni prema živima. Živeo je "gore od psa" dok je zavisio od svog rada (pre dobijanja nacionalne penzije).
Ne znam po kom osnovu možeš da porediš Jarića, ma šta o njemu lično mislio, sa ovom pričom?
Jarić je vaspitan i kulturan čovek, osvajač zlatnih medalja za svoju zemlju na Evropskom i Svetskom prvenstvu, već sa 18 godina je napustio Srbiju i ukoliko izuzmemo kratkotrajni povratak u Crvenu zvezdu, sve vreme živi u inostranstvu od svog rada (daleko od novca građana Srbije i budžeta Republike Srbije u svakom slučaju). On uopšte ne priča o fašizmu, kapitalizmu, Kubertenu i Hitleru, već samo o činjenici da se narod u Srbiji nezdravo loži na uspehe svojih sportista što je štetno između ostalog zato što kroz uspehe svojih sportista stvara pogrešnu sliku o sebi i svojoj poziciji u svetu.
[ cika dacha @ 14.09.2014. 15:49 ] @
kvota za pobedu Srbije 7,50 :-)
[ anon142305 @ 14.09.2014. 15:55 ] @
Pala? Jutros bila 9,5.
[ bin.sys @ 14.09.2014. 16:28 ] @
Citat:
gazda Živan: Ne znam po kom osnovu možeš da porediš Jarića, ma šta o njemu lično mislio, sa ovom pričom?
Nije problem u Jariću, nego u tebi! Uključio si se u razgovor o Svetskom prvenstvu o košarci u trenutku kada Srbija igra finale i propagiraš slične stavove kao Simonović, ali za razliku od njega ograničavaš se samo na Srbiju!
[ gazda Živan @ 14.09.2014. 16:34 ] @
Ne propagiram slične stavove kao Simonović, ni približno.
Ja sam kulturan čovek i živim od svog rada.
Cela ova diskusija je počela od "hleba i igara" i ja sam samo citirao Jarića koji detaljno obrazlaže ovu teoriju.
Simonovića ti ubacuješ u diskusiju van bilo kakvog konteksta.
Navijamo svi za Srbiju, nadamo se prvom mestu, razlika je samo što se nekima od nas povraća od same pomisli na sve načine na koje će se zlatne (ili srebrne) medalje košarkaša zloupotrebljavati u bližoj i daljoj budućnosti.
[ DaliborP @ 14.09.2014. 16:38 ] @
Ja mislim da ste vas dvojica ista osoba.
[ bin.sys @ 14.09.2014. 16:47 ] @
Jesmo, sva trojica smo ista osoba jer svi smo mi DaliborP :)
Flo je bio najblizi, :)
Bilo bi lepo da bude bar tolika razlika, da ne bude mnogo veća :)
[ bin.sys @ 14.09.2014. 20:55 ] @
Još nije gotovo :)
[ Flo33 @ 14.09.2014. 21:05 ] @
Ja sam bio optimista :)
Eto, to su fizikalije o kojima sam pričao. Brzina, skok, nema mnogo vrtenja lopte. Obratite pažnju, retko kada 3 igrača promene loptu kod njih u napadu.
[ gilopile @ 14.09.2014. 21:17 ] @
80% rezultata u trojkama...cccc, koji guzicari. Ne mogu da promase...
[ Tyler Durden @ 14.09.2014. 21:25 ] @
Je l' se neko od ovih što su ozbiljno predviđali pobjedu Srbije sada osjeća glupo? Bar malo?
Ja bih samo istakao jedan mali šablon. Forumaši koji žive u instranstvu su bili vrlo objektivni (i naravno pogodili ishod), dok su oni koji žive u Srbiji uglavnom predviđali pobjedu. Jeste da je mali uzorak (tek nekoliko ljudi) ali mislim da dosta govori.
[ 7.scena @ 14.09.2014. 21:35 ] @
Evo stigli politicki oportunisti. Sta se lozis. Samo je zezanje.
Gledaj basket i uzivaj u majstorstvu dve najbolje ekipe na planeti, ako znas sta je basket.
[ smsoft @ 14.09.2014. 21:35 ] @
Citat:
Tyler Durden: Je l' se neko od ovih što su ozbiljno predviđali pobjedu Srbije sada osjeća glupo? Bar malo?
Ja bih samo istakao jedan mali šablon. Forumaši koji žive u instranstvu su bili vrlo objektivni (i naravno pogodili ishod), dok su oni koji žive u Srbiji uglavnom predviđali pobjedu. Jeste da je mali uzorak (tek nekoliko ljudi) ali mislim da dosta govori.
I sad si nasao da se pravis pametan.....
[ anon142305 @ 14.09.2014. 21:40 ] @
Ajde Tajleru, skaci od srece sto je Srbija izgubila.
Jel se ne osecas glupo da se radujes kad zemlji, u bilo kojoj oblasti, ide lose?
Postavio bih i ja jedan sablon, nego obrisace mi se poruka.
[ anon70939 @ 14.09.2014. 21:41 ] @
hahahaa, Tyler, e ovo je SRBIJA, kad gubimo, da gubimo sa stilom! gubimo 40, a odusevljavamo se lepim akcijama koje odradimo
elem, negde u cacku
[ hotchimney @ 14.09.2014. 21:48 ] @
Kad će početi utakmica?
[ gilopile @ 14.09.2014. 21:50 ] @
^
Koja? Mislis na lokomotiva - cukaricki?
[ hotchimney @ 14.09.2014. 21:52 ] @
A to je već završeno. Ja mislio da prikazuju neki trening Amerikanaca.
IUOP_1:
Ajde Tajleru, skaci od srece sto je Srbija izgubila.
Jel se ne osecas glupo da se radujes kad zemlji, u bilo kojoj oblasti, ide lose?
Ko kaže da Srbiji ide loše u košarci?
Po pričama koje sam ja slušao ciljevi reprezentacije na ovom prvenstvu su bili plasiranje u prvih 8 i stvaranje tima za buduća takmičenja.
Oba cilja su ispunjena na najlepši mogući način.
Treba navijati za svoj tim i kad gubi, ali ne možeš one kojima je apsolutna nerealnost i neobjektivnost drugih ljudi smešna smatrati glupim ili čudnim zbog toga.
[ cika dacha @ 14.09.2014. 21:54 ] @
Cestitke nasih hrabrim momcima za SREBRO jer ipak imati 92 poena je fenomenalno protiv usa.
[ gilopile @ 14.09.2014. 21:55 ] @
Pridruzujem se cestitkama. Boze moj, bice bolje, sada oni, sutra mi...sta da se radi, ali ipak mozemo da im pariramo, itekako.
[ bin.sys @ 14.09.2014. 21:58 ] @
Citat:
Tyler Durden:
Je l' se neko od ovih što su ozbiljno predviđali pobjedu Srbije sada osjeća glupo? Bar malo?
Ja se ne osjećam gljupo ni majlo, a prognozirao sam pobjedu Srbije. Više volim da budem nerealan i navijam za Srbiju, nego da budem realan i navijam za to da budem u pravu. Da li se ti osjećaš glupo što se javljaš a nisi prognozirao ništa prije utakmice?
[ MyWay @ 14.09.2014. 22:04 ] @
Citat:
Tyler Durden:
Momak, čestitam, postao si etalon za komplekse. Iz svake tvoje izjave gruvaju tripovi zato što si tu gde jesi a hteo bi da budeš tamo gde žive objektivni forumaši, al' ti izgleda to ne ide pa tripovi rastu li rastu..
Zašto bi se neko osećao glupo zato što je predviđao pobedu a doživeo poraz? Zar se nikad nije desilo da izgubi favorizovana i jača ekipa ili pojedinac? I zar je toliko glupo biti neobjektivan zato što nešto ili nekoga voliš?
[ hotchimney @ 14.09.2014. 22:08 ] @
Ne osećaš se glupo?
Možda ćeš se osećati kasnije kad im iz državne kase podele 30 stanova i doživotne penzije.
A sve samo za to da bi se političke guzonje reklamirale čestitanjem, ljubljenjem i primanjem "srebrnih momaka".
Za to vreme 500 škola ima blokirane račune, voda zagadjena itd.
[ anon70939 @ 14.09.2014. 22:14 ] @
idemooooooooo
prokleta je amerikaaaaa, i zlato sto sjaaaaaaaa :D
[ DaliborP @ 14.09.2014. 23:18 ] @
Citat:
MyWay:
Zašto bi se neko osećao glupo zato što je predviđao pobedu a doživeo poraz?
Zato sto se lozi na basket a nema pojma o istom? Ko iole prati kosarku i ima 2 zdrava oka mogao je vrlo lako da pretpostavi ishod.
Citat:
Zar se nikad nije desilo da izgubi favorizovana i jača ekipa ili pojedinac? I zar je toliko glupo biti neobjektivan zato što nešto ili nekoga voliš?
Dogodilo se, npr Spanija je izgubila od Francuske. Ali staviti nas i Usa tim u isti kos...to jeste glupo.
[ gazda Živan @ 15.09.2014. 00:12 ] @
Citat:
DaliborP:
Ko iole prati kosarku i ima 2 zdrava oka mogao je vrlo lako da pretpostavi ishod.
Što ti onda nisi vrlo lako pretpostavio ishod nego si se bavio trivijalnim stvarima na temi?
Ne zadovoljavaš neki od preduslova koje si izneo (oba?) ili je nešto drugo bio problem?
[ bin.sys @ 15.09.2014. 07:11 ] @
Ma ovaj Barkli je za sve kriv. On je stavio u isti koš Amerikance i Špance. Nema ti taj pojma o košarci, a sigurno nema ni dva zdrava oka. Nije ni čudo da je Čikago redovno tukao Finiks! Od danas pratim ono što kaže DaliborP i siguran sam da neću da pogrešim. (DaliborP daje pametne izjave posle meča ;)
[ Ivan Dimkovic @ 15.09.2014. 08:18 ] @
Citat:
Tyler Durden:
Nisam siguran da je to sablon. Evo, npr. ja zivim u inostranstvu i pre utakmice sam znao da su Ameri daleko jaci tim od nas, ali sam i dalje zeleo da pobedi Srbija i nadao se da ce da se desi neki glitch koji bi nasi mogli da iskoriste (ne desava se uvek, ali kao sto svako zna u sportu - nije iskljuceno da se to desi ponekad). Uopste se ne lozim na sport niti me navijanje zanima, ali jednostavno, "underdog" smo i kul mi je kada underdog pobedi, pogotovu kada je druga strana uverena u pobedu.
Naravno, na papiru su Ameri definitivno jaci, ali iscekivati drugaciji rezultat nije nista lose. Cak i ako neko zna da to sto zeli nije verovatno, ne vidim zasto bi ga trebalo ismevati posle. U pitanju je razmisljanje "kontaminirano" podrzavanjem jednog od timova.
Od navijaca se ne trazi da budu racionalni. To se ocekuje od igraca, trenera i ostale ekipe koja je profesionalno u tome.
[ bin.sys @ 15.09.2014. 08:27 ] @
Pre početka takmičenja nije bilo realno očekivati da će reprezentacija Srbije osvojiti srebro!
[ Java Beograd @ 15.09.2014. 08:48 ] @
I ja sam znao da će ameri da pobede sa oko 37 koša razlike.
[ Tyler Durden @ 15.09.2014. 10:08 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Citat:
Tyler Durden:
Nisam siguran da je to sablon. Evo, npr. ja zivim u inostranstvu i pre utakmice sam znao da su Ameri daleko jaci tim od nas, ali sam i dalje zeleo da pobedi Srbija i nadao se da ce da se desi neki glitch koji bi nasi mogli da iskoriste (ne desava se uvek, ali kao sto svako zna u sportu - nije iskljuceno da se to desi ponekad). Uopste se ne lozim na sport niti me navijanje zanima, ali jednostavno, "underdog" smo i kul mi je kada underdog pobedi, pogotovu kada je druga strana uverena u pobedu.
Naravno, na papiru su Ameri definitivno jaci, ali iscekivati drugaciji rezultat nije nista lose. Cak i ako neko zna da to sto zeli nije verovatno, ne vidim zasto bi ga trebalo ismevati posle. U pitanju je razmisljanje "kontaminirano" podrzavanjem jednog od timova.
Od navijaca se ne trazi da budu racionalni. To se ocekuje od igraca, trenera i ostale ekipe koja je profesionalno u tome.
Željeti i nadati se nije isto kao i samouvjereno napisati kako će Srbija dobiti na šmek i Božju pravednost.
I ja bih volio da je Srbija dobila sinoć, ali količina histerije i odsustva bilo kakve objektivnosti koja prati bilo koje srpske sportiste mi ide živce, i smatram da ti isti kompleksaši glasaju Vučića čim im malo pusti demagogije, šilje na Putina, vode svjetske ratove u svojim glavama i generalno drže ovo društvo u totalnoj blokadi svojim tripovima.
[ bin.sys @ 15.09.2014. 10:10 ] @
Tyler je malo nervozan. Tebe je baš potreso ovaj poraz :)
[ cika dacha @ 15.09.2014. 10:17 ] @
Tyler Durden@
ocigledno nisi imao prilike da pricas sa nemcima i francuzima koji se isto tako loze na svoje sportiste, politicare itd!
narod je svuda isti!
seti se kad je obama pobedio pa je vise od pola amerike palo u trans!!!
to sto gledas na filmu je rezirano na tvoju zalost!
[ tdusko @ 15.09.2014. 10:49 ] @
Drago mi je sto je Srbija igrala u finalu i isto tako mi nije drago sto su nas razbili sinoc. Sa druge strane kao velikom ljubitelju NBA-a i kosarke uopste, mogu da ocenim kao pozitivno ovo otreznjenje koje je evropska kosarka dozivela jer se zadnjih godina cesto potencira to priblizavanje evropske kosarke NBA sto se pokazalo sada kao notorna glupost jer je razlika izmedju druge petorke USA i drugog najboljeg tima na planeti 40 razlike 22 godine nakon pojavljivanja prvog dream team-a koji je to stvarno i bio. Jer samo ako to shvati, evropska kosarka moze dalje da napreduje kako bi se jednog dana evenutalno priblizila. Sinoc se videla i dalje ogromna razlika u fizickim predispozicijama i sutu sto je jedino zbog cega sam se bas razocarao i sto je dokaz da se kod nas vec duze vreme ne pridaje tome primaran znacaj, a to u proslosti nije bio slucaj.
[ gazda Živan @ 15.09.2014. 10:55 ] @
Citat:
cika dacha:
ocigledno nisi imao prilike da pricas sa nemcima i francuzima koji se isto tako loze na svoje sportiste, politicare itd!
narod je svuda isti!
seti se kad je obama pobedio pa je vise od pola amerike palo u trans!!!
to sto gledas na filmu je rezirano na tvoju zalost!
Teško ćeš uspeti uspešno da demantuješ ono što je očigledno, a to je da se uspesi srpskih sportista tradicionalno u većini slučajeva zloupotrebljavaju sa ciljem kompenzacije za neuspehe na gotovo svim drugim poljima.
Srebrna medalja srpskih košarkaša jeste veliki uspeh, ali ne uspeh srpske nacije, već Košarkaškog saveza Srbije, Stručnog štaba reprezentacije, selektora i igrača.
Mi, kao navijači, treba da se radujemo ovom uspehu, verovatno je vrlo zdravo da nam ovakvi uspesi pozitivno deluju na raspoloženje u toku kraćeg vremenskog perioda, neka ih bude što više, ali ne sme se tako lako gubiti kontrola i tonuti u histeriju, nerealna očekivanja i pripisivanja sebi natprirodnih moći na osnovu toga što su neki državljani tvoje države veoma uspešni u poslu kojim se bave.
Da su naši sportisti bar upola zadovoljni nama koliko mi njima, pa da se bar upola ovoliko raduju uspesima naših političara, ekonomista, biznismena, poljoprivrednika, naučnika, građevinara, lekara, umetnika... svi do jednog bi, na čelu sa Đokovićem, košarkašima i vaterpolistima, živeli srećno u Srbiji i nikom ne bi padalo na pamet da prelazi granicu osim usled utakmica i kraćih turističkih odmora.
[ Marko_L @ 15.09.2014. 11:47 ] @
Čudi me da niko još nije pomenuo da smo mi moralni pobednici TM, bez obzira na krajnji rezultat. Znači napredujemo :)
Citat:
Mi, kao navijači, treba da se radujemo ovom uspehu, verovatno je vrlo zdravo da nam ovakvi uspesi pozitivno deluju na raspoloženje u toku kraćeg vremenskog perioda, neka ih bude što više, ali ne sme se tako lako gubiti kontrola i tonuti u histeriju, nerealna očekivanja i pripisivanja sebi natprirodnih moći na osnovu toga što su neki državljani tvoje države veoma uspešni u poslu kojim se bave.
Ovo je jedan od većih problema srpskog društva. Koliko god to glupo zvučalo, uspesi naših sportista su verovatno učinili više lošeg nego dobrog za našu zemlju u globalu, jer su zahvaljujući posebnom mentalitetu, umnogome potpomogli da se očuva taj neki mit o Srbima kao Nebeskom narodu TM koji je tobože superiorniji u odnosu na sve ostale i zbog čega nas eto ceo svet mrzi, zavide nam i šta ti ja znam. I umesto da ti uspesi posluže kao snažan motivator da svako uradi nešto pozitivno za svoju zemlju, maksimalno koliko može, dešava se upravo suprotno... da se ljudi kriju iza tih uspeha i poistovećuju sa njima, kao da smo ih svi zajedno napravili, pa sad ne moramo ništa drugo da radimo, a nismo.
Dakle, mi možda jesmo zemlja košarke, vaterpola, tenisa... ili čega već, ali ne treba zaboraviti da smo isto tako zemlja visoke korupcije, nepotrebno komplikovanog i ogromnog birokratsko-državnog aparata, neefikasnog sudstva, deformisanih puteva i autoputeva, slabe ekonomije, razrušene privrede, niskog nivoa opšteg obrazovanja, velikog broja pušača i alkosa, i da ne nabrajam dalje. Pa sad, ako je nekome srebrna medalja u košarci ili pobeda Đokovića na nekom tamo turniru dovoljna da opravda sve druge poraze koje kao nacija doživljavamo iz dana u dan, izvolte, tešite se.
Ja bih ipak mnogo više voleo da smo potpuni anonimusi u košarci i da je naš najbolji teniser na 128. mestu na ATP listi, ali da imamo standard koji je makar približan nekom evropskom proseku i da nam je država makar upola funkcionalna kao neke od onih koje smo eto savladali u košarci ili tenisu, pa smo sad kao eto nešto bolji od njih.
[ 7.scena @ 15.09.2014. 11:55 ] @
Citat:
tdusko:
Drago mi je sto je Srbija igrala u finalu i isto tako mi nije drago sto su nas razbili sinoc. Sa druge strane kao velikom ljubitelju NBA-a i kosarke uopste, mogu da ocenim kao pozitivno ovo otreznjenje koje je evropska kosarka dozivela jer se zadnjih godina cesto potencira to priblizavanje evropske kosarke NBA sto se pokazalo sada kao notorna glupost jer je razlika izmedju druge petorke USA i drugog najboljeg tima na planeti 40 razlike 22 godine nakon pojavljivanja prvog dream team-a koji je to stvarno i bio. Jer samo ako to shvati, evropska kosarka moze dalje da napreduje kako bi se jednog dana evenutalno priblizila. Sinoc se videla i dalje ogromna razlika u fizickim predispozicijama i sutu sto je jedino zbog cega sam se bas razocarao i sto je dokaz da se kod nas vec duze vreme ne pridaje tome primaran znacaj, a to u proslosti nije bio slucaj.
Dusko u pobedi se ne ponesi.
Ako se razumes i volis basket onda moras da znas da ovo nije druga petorka USA, vec prva petorka USA i najjaci kosarkaski tim na planeti. Tim je kljucna rec.
Da li treba da ti objasnjavam da je ovaj tim USA jaci od tog imaginarnog prvog tima USA ? To je pokazala istorija takmicenja u kojoj je USA repka sa najvecim zvezdama zavrsavala tako sto je njih boleo cosak da igraju, da treniraju i da se zalazu na terenu. A takvi su bili i rezultati, Ameri su pucali od evropljana !
Bas zbog toga 2005. godine na celo USA tima doveden je Krizevski koji zapoceo novu reprezentativnu filozofiju i selekciju koja vec 9 godina daje samo zlatne medalje. Krizevski je vec 9 godina selektor i ako se pitaju ameri bice dok ne umre. Covek selektuje najbolje igrace sa zeljom da izgore igrajuci za USA. Pogledajte momke kada se svira himna, pogledaj njihovo zajednistvo na terenu i zalaganje. Pricam o amerima.
Tvoj argument je klasican argument ljudi koji zele da unize nas rad i uspeh, uvecaju americki. Ovo nije 2. USA tim, vec apsolutno prvi.
Dalje ova utakmica nije bila USA vs Evropa, vec USA vs Srbija. Svi znamo da je NBA najbolja liga na svetu, ali Srbija nije selekcija Evrope, vec male zemlje od 6 miliona. Ovaj uspeh Srbije je neverovatan s obzirom da nam se sport uljucujuci kosarku raspada. Da imamo 12 godina tradicije odbijanja igranja za reprezntaciju. Da vise nemamo ligu i ono sto imamo pliva u mafijaskim obracunima. Deca vise ne treniraju basket, a oni sto pokazu talenat se prodaju sa 14 godina u inostransvo i redovno ne postanu igraci. Uspesi devedesetih su stigli iz uredjeneog sistema Jugoslavije. Ovaj uspeh je malo cudo.
Na kraju ameri su bolji, jasno da je rezultat u poenima nerelan jer su neki bili pod negativnim utiskom finala, dok je amere trpao Kalinic igrac iz nase lige, koji nikad u zivotu nije igrao cak ni euroligu :)).
[ bin.sys @ 15.09.2014. 11:56 ] @
Citat:
Dakle, mi možda jesmo zemlja košarke, vaterpola, tenisa... ili čega već, ali ne treba zaboraviti da smo isto tako zemlja visoke korupcije, nepotrebno komplikovanog i ogromnog birokratsko-državnog aparata, neefikasnog sudstva, deformisanih puteva i autoputeva, slabe ekonomije, razrušene privrede, niskog nivoa opšteg obrazovanja, velikog broja pušača i alkosa, i da ne nabrajam dalje. Pa sad, ako je nekome srebrna medalja u košarci ili pobeda Đokovića na nekom tamo turniru dovoljna da opravda sve druge poraze koje kao nacija doživljavamo iz dana u dan, izvolte, tešite se.
I sad treba to da ponavljamo kao neku mantru u svakoj prilici? Bilo šta dobro da se desi mora obavezno da se doda i ovo što si ti napisao?
[ gazda Živan @ 15.09.2014. 11:56 ] @
Citat:
Marko_L:
Ovo je jedan od većih problema srpskog društva. Koliko god to glupo zvučalo, uspesi naših sportista su verovatno učinili više lošeg nego dobrog za našu zemlju u globalu, jer su zahvaljujući posebnom mentalitetu, umnogome potpomogli da se očuva taj neki mit o Srbima kao Nebeskom narodu TM koji je tobože superiorniji u odnosu na sve ostale i zbog čega nas eto ceo svet mrzi, zavide nam i šta ti ja znam.
O tome sam i pisao.
Ja bih voleo da su naše građevinske firme osvojile srebrnu medalju na svetskom prvenstvu građevinara tako što su napravile drugi na svetu po kvalitetu autoput Horgoš - Vranje sa najjeftinijom cenom po 1km.
Voleo bih i da smo po trajanju, efikasnosti i pravičnosti sudskih procesa prvi, a ne poslednji u Evropi. Voleo bih i da nismo ovoliko siromašni.
I svašta bih još voleo.
Uspeh košarkaša me raduje, radovao bi me i duže i jače da nismo ovolika truba u svemu ostalom.
[ tdusko @ 15.09.2014. 12:50 ] @
Citat:
7.scena:
Tvoj argument je klasican argument ljudi koji zele da unize nas rad i uspeh, uvecaju americki. Ovo nije 2. USA tim, vec apsolutno prvi.
Ovo je apsolutno netacno i ne znam samo odakle ti ideja da mi ovo imputiras. Cinjenica da je zemlja od 6 miliona ljudi druga na svetu u necemu kao sto je kosarka je ogroman uspeh i nikada ni lud ne bih pokusao da unizim to kako ti kazes. To je tvoja fikcija jer valjda volis da se svadjas pa ubacujes ljudima ono sto bi ti voleo da su rekli da bi se jelte svadjao. Ja sam se samo osvrnuo na to sto mnogi u zadnje vreme ponavljaju, a to je priblizavanje evropske kosarke NBA i brisanje razlika u kvalitetu. I sta sad tu nije jasno? Jel Srbija najbolja evropska selekcija trenutno? Jeste. Jel smo izgubili 40 razlike sinoc? Jesmo. Jel su igrali najbolji igraci USA sinoc? James, Wade, Durent, Anthony, Howard, Paul...? Nisu, a bili su pozvani sto znaci da je taj trener o kojem pises isto tako misli da su oni najbolji cim ih je jelte zvao. Pa cak i da ovo jeste najbolji tim koji USA trenutno moze da sastavi, da li to menja nesto u iskazu da se Evropska kosarka nije mnogo priblizila NBA od 92. godine i kako dodjavola to moze da se interpetira kao pokusaj nipodastavanja onoga sto je Srbija postigla?!
[ vilil1 @ 15.09.2014. 13:44 ] @
Primiti 30 - 40. koseva po cetvrtini u finalu (sa Francuzima 39. u poslednjoj cetvrtini) je zaista sramota. Napad je i funkcionisao, ali odbrana...Ne znam sta se desilo, zasto je odbrana zakazala, da li su bili presrecni zbog srebra pa su samo izasli na parket radi reda...ali ono prikazano je sramotno.
[ 7.scena @ 15.09.2014. 14:00 ] @
Citat:
tdusko:
Citat:
7.scena:
Ovo je apsolutno netacno i ne znam samo odakle ti ideja da mi ovo imputiras. Cinjenica da je zemlja od 6 miliona ljudi druga na svetu u necemu kao sto je kosarka je ogroman uspeh i nikada ni lud ne bih pokusao da unizim to kako ti kazes. To je tvoja fikcija jer valjda volis da se svadjas pa ubacujes ljudima ono sto bi ti voleo da su rekli da bi se jelte svadjao. Ja sam se samo osvrnuo na to sto mnogi u zadnje vreme ponavljaju, a to je priblizavanje evropske kosarke NBA i brisanje razlika u kvalitetu. I sta sad tu nije jasno? Jel Srbija najbolja evropska selekcija trenutno? Jeste. Jel smo izgubili 40 razlike sinoc? Jesmo. Jel su igrali najbolji igraci USA sinoc? James, Wade, Durent, Anthony, Howard, Paul...? Nisu, a bili su pozvani sto znaci da je taj trener o kojem pises isto tako misli da su oni najbolji cim ih je jelte zvao. Pa cak i da ovo jeste najbolji tim koji USA trenutno moze da sastavi, da li to menja nesto u iskazu da se Evropska kosarka nije mnogo priblizila NBA od 92. godine i kako dodjavola to moze da se interpetira kao pokusaj nipodastavanja onoga sto je Srbija postigla?!
NHF, necu da se svadjam, samo sam rekao da isti argument danas koriste hronicni internet hejteri kojima je dusevna hrana prosipanje gorcine po svemu sto nije depresivna dnevna vest.
Sto se tice ostalog, jos uvek mislim da sam u pravu u vezi svega sto sam rekao.
Ovo je A tim USA, a ne B tim. Tvojom logikom (ako se najbolji pojedinci ne odazovu), Srbija je izvela C tim, Francuska H tim, itd.
Ti uporno poredis USA protiv celokupne evropske kosarke, ali to ne moze tako. USA tim stize iz lige i zemlje od 320 miliona ljudi. A reprezentacija evrope NE postoji. Ajde da napravimo reprezentaciju od svih evropljana uigramo je i ukrstimo sa USA, pa onda izvlacimo zakljucke, ovako nema smisla.
Bez dileme ameri su superironi u odnosu na sve ostale, posebno u ovom trenutku. Ipak rezultat nije realan, jer nasi momci su sagoreli,a pored toga nasa kosarka trenutno nije tip kosarke koji moze da porazi amere. Siguran sam da bi ovi ameri tesko dobili Spance koji imaju NBA reprezentaciju. Ali to je basket, ne igraju imena vec tim na terenu.
NBA liga je sigurno najjaca na svetu i to se nece skoro promeniti, to je pitanje ne samo sistema i tradicije vec i para. Sto se tice atletskih predispozicija i fizikalija u Evropi dzaba se nadas promeni, tu se nikada nista nece promeniti.
Pogledaj atletiku od doba Dzesija Ovensa do danas. Primecujes li pattern ? Od kako je dozvoljeno da se takmice, crnci dominiraju trcanjem, sprintom, skokom. To su atletske osnove kosarke i nemoj da mislis da evropljani ne znaju sta je teretana i kondicione pripreme, ali jednostavno nikada nece biti atlete kao crnci (uz retke izuzetke). Ili postavimo stvari ovako, daj deset belih amerikanaca iz NBA sistema pa da igramo sa njima. Videces da nas nece nadskociti ili biti brzi, kao sto crni amerikanci.
[ Flo33 @ 15.09.2014. 14:05 ] @
Od ranog suta nema odbrane. To znači da kada igrač u naletu šutira možeš da lomiš prste, ili da pokušaš da dobiješ faul u napadu dobrim postavljanjem. Što je gotovo nemoguće. U finalu Miami-SA za manje od dve četvrtine je SA sa minus 10 otišao na plus 35 takvom igrom. Znaš li ti kakav tim ima Miami? Da tuče i "dream team" kad hoće.
Ovde 90% komentatora nije ni basket u ulici pikalo...
Nisam razočaran porazom, ali jesam time što su se naši uplašili. A usa nije realno ni igrala odbranu.
[ 7.scena @ 15.09.2014. 14:10 ] @
Citat:
vilil1:
Primiti 30 - 40. koseva po cetvrtini u finalu (sa Francuzima 39. u poslednjoj cetvrtini) je zaista sramota. Napad je i funkcionisao, ali odbrana...Ne znam sta se desilo, zasto je odbrana zakazala, da li su bili presrecni zbog srebra pa su samo izasli na parket radi reda...ali ono prikazano je sramotno.
Nije sramotno.
Amerikanci su svim timovima uvalili preko 30 poena razlike.
Mi smo ceo turnir slabo branili trojku, inace su teo i bogdan tanki u odbrani, a ovde smo se fokusirali na skok pa jos vise olabavili odbranu na bekovima, pride ameri imali ludo sutersko vece. Logicno potop sa trojke. Jos su se nasi u jednom trenutku raspali od prevelike zelje, 4 minuta dekoncentracije 20 razlike i kraj.
Sramota je doci sa NBA reprezentacijom u kojoj je svaki igrac iz prve petorke skuplji od naseg tima i neosvojiti medalju.
Doci sa ekipom iz domace lige, plus igracima koji su epizodisti u svojim timovima, pus sa rovita i povredjena dva glavna igraca od kojih nam se kapiten verovatno oprasta od tima, plus sa trenerom pocetnikom, pa osvojiti drugo mesto mesto na svetu, to je podvig. Sta god ko mislio.
[Ovu poruku je menjao 7.scena dana 15.09.2014. u 15:25 GMT+1]
[ vilil1 @ 15.09.2014. 15:06 ] @
Ne slazem se. Nikako. Nama su Francuzi dali 39!!! koseva za cetvrtinu. Ej...TRIDESET DEVET!!! FRANCUZI!!!
Nasi su fizicki inferiorni. Dobro, ako ti kao trener to znas, zasto nisi igrao na dug napad, na jaku odbranu, na sto manje koseva...Pa makar izgubio sa prihvatljivih petnaestak razlike. Ovako...37. razlike. Ne da je mnogo, nego jeste sramota. A drugi si na svetu. Ispade da su amerikanci nekakvi vanzemaljci, a jednostavno nije tako. Imali su oni mnogo bolje igrace od ovih, pa su gubili. Videlo se na primeru Litvanije koja je imala egal, dok nije pocela jurnjava i brzo zavrsavanje napada. I u trenutku su se ameri odlepili. Meni stvarno nije jasno zasto utakmica nije bolje spremljena. To je utakmica koja se igra mozda jednom u karijeri i treba da se izgine. A ono...Katastrofa.
[ 7.scena @ 15.09.2014. 16:46 ] @
Francuzi su nam dali u toj cetvrtini 39, a mi njima 29, na kraju smo mi pobedili. Oni nisu imali sta da izgube pa su krenuli na sve ili nista, sipanje trojki iz ranog suta. Imaju vrhunskog sutera koji je sutirao za tri 80%, mi tanju odbranu na bekovima i to je to.
Da te podsetim Francuzi su sampioni Evrope i na papiru imaju jacu ekipu nego mi. Njihov kapiten igra za sampiona NBA lige, dok se nas povredjen pozdravlja od basketa. Francuzi su izbacili Saniju koja je sigurno najjaci evropski tim na papiru.
Francuzi nisu postojali kao nacija u evropskom/svetskom basketu dok afrikanci nisu zaigrali za njih. Sada su osvojili bronzanu medalju i to im je prva medalja u istoriji na SP.
Racunaj da ce u buduce uvek biti u borbi za medalje u Evropi.
[ Flo33 @ 15.09.2014. 17:26 ] @
Tacno tako. Mada eveopske selekcije mnogo osciliraju. Spanija sada, italija vec godinama, rusija, grcka, turska..
Ne znam zasto se potencira da je ovo prvi tim USA? Ok, razumem filozofski aspekt, najmotivisaniji, i slicno. Ali realnost je da u NBA ima za jos 2 tima koji bi oduvali ovaj sadasnji.
[ anon70939 @ 15.09.2014. 17:52 ] @
ima hiljadu fora, ali od ove se nasmejah na glas :D
[ AstralPro @ 15.09.2014. 18:07 ] @
Ha ha
[ 7.scena @ 15.09.2014. 19:58 ] @
Citat:
Flo33:
Tacno tako. Mada eveopske selekcije mnogo osciliraju. Spanija sada, italija vec godinama, rusija, grcka, turska..
Ne znam zasto se potencira da je ovo prvi tim USA? Ok, razumem filozofski aspekt, najmotivisaniji, i slicno. Ali realnost je da u NBA ima za jos 2 tima koji bi oduvali ovaj sadasnji.
Ovo je prvi tim USA, upravo zato sto nema oscilacije i ljudi igraju punom voljom i srcem za reprezentaciju.
Realnost je da u NBA ima boljih pojedinaca, ali relanost je da kada su terali te pojedince da igraju leti za reprezentaciju pola ih nije dolazilo, a oni koji su na silu dovuceni nisu hteli da treniraju, vukli su se po terenu, dolazili su sa 20kg vise na takmicenje, nisu postovali autoritet trenera. Tu nije bilo kosarke.
Neozbiljno je da neko sa strane prica kako je ovo B tim USA, a covek koji ih vodi je u reprezentaciji od Drim Tima jedan, zna sta radi, zna kako selektuje. A rezultati od kako je prvi trener, sve zlata.
Isto mislim za one koji pricaju da je ovo B tim Srbije. Jer sigurno da su Macvan, Savan, Erceg i Novica, bolji od Simona, Bircevica, Katica itd. Ali oni nece da igraju. Pitanje da li bi sa njima uopste osvojili medalju...
A zasto evropljani osciliraju, jednostavno manje zemlje, manji pool igraca, manje para u basketu. Pogledaj primer Italije, dok je italija ekonomski prosperirala ulagala je u bakset i ligu sakom i kapom, pa su bili kupski sampioni evrope. Pa im je reprezentacija bila jaka. Prestali da ulazu, pukli.
Spanci poceli da ulazu ko ludi, kupili nabolje igrace za svoju ligu, vec decenaijama ulazu u trenere, evo rezultata.
Slicno je sa drugim evropskim zemljama. Ko je ulozio masne pare u sport dobio je rezultate. Jedini izuzetak je Srbija koja je sa padom ulaganja i raspodom sistema sada osvojila medalju.
Sto se mene tice postoje samo tri kosarkaske nacije na svetu, (afro)amerikanci, litvanci i mi (plus ex ju tu i tamo). Pri cemu su Litvanci najveci fanatici na planeti bez konkurencije. Svi ostali su negde daleko, decenije ce proci pre nego sto neko (ako iko) pokaze kosarkaski kontinuitet kakav imaju ove tri nacije.
[ Flo33 @ 15.09.2014. 20:54 ] @
Takvo obrazloženje i ceo post potpisujem.
S tim da evropske selekcije osciliraju puno i kada se ulaže, i kada imaju jake timove. Mislim da je dosta puta uzrok nedisciplina i sujeta. (Srbija 2005, Španija 2014, ...)
[ Andrej013 @ 15.09.2014. 21:22 ] @
Ovo je prvi tim usa zato sto u usa ne postoji interesovanje za svetsko prvenstvo. Prosecnom igracu je veci gust da pobedi neke raspale brooklyn netse nego da osvoji zlato. To je zato sto interesovanje publike, sponzora, dobrih riba, rodbine, klinaca iz ulice NE POSTOJI za svetsko prvenstvo.
Na primer, ja sam skoknuo do filadelfije da gledam finale sa nekim nasim ljudima I bili smo u poznatom sportskom baru chickies and petes sa jos oko 200 ljubitelja sporta. Mi se nadali da cemo da navijamo I prijateljski zajebavamo amere kad god nasi daju kos I slicno, ali se ispostavilo da niko nije znao da se to igra pa smo morali da zamolimo da na jednom od 50 televizora prebace na svetsko prvenstvo koje smo bukvalno samo I jedino mi gledali. Ostali su gledali americki fudbal, bejzbol I sl a cak je svetsko prvenstvo u nasem fudbalu sockeru, bilo propraceno sa velikom paznjom, mada u odnosu na ovo juce I treca liga hokeja je pracena sa vecom paznjom.
U takvim uslovima, zasto bi se zvezde I profesionalci zajebavali da igraju? Zato na kraju "zvezda" tima bude anthony davis koga ameri znaju samo zbog unibrow patenta..
Uostalom, ima toliko timova u NBA koji bi olesili ovu njihovu reprezentaciju.
[ Flo33 @ 15.09.2014. 21:47 ] @
Andrej, ako sam te razumeo, to je bar sa 20ak tv za 200 ljudi manje-više gde se isključivo prati sport?
Koji je gušt u tome, niti možeš da se koncentrišeš na tekmu, niti da se opustiš u priči sa društvom? Mada kapiram da razvaljuju biznins..
[ Andrej013 @ 15.09.2014. 22:07 ] @
Pa pojma nemam, bilo je pedesetak televizora I bar 150 ljudi al ja tipujem na 200. Ali ima otprilike po jedan tv na dva stola I ogroman je prostor, tipa kao supermarket velik ali lepo uredjen. Vidis ni sam ne znam gde su im zvucnini bili ali ja sam opusteno pricao sa drustvom, verovatno sam mogao da pojacam da sam trazio... al ono, zapisle dobre ribe, prodaju najbolji pomfrit na svetu, jastoge I krabe za one koji to vole, pizze I steaks za ostale I mlate pare :)
Ja nisam neki strastveni ljubitelj sporta pa me cak nerviraju ti americki sportski barovi gde sve tresti I debeli redneck neandertalci se deru, ali ovo nije bilo tako pa cu se vratiti ako bude prilike :)
[ test1234 @ 15.09.2014. 22:58 ] @
Ni Canada nije prenosila.
[ DaliborP @ 15.09.2014. 23:19 ] @
Citat:
To su atletske osnove kosarke i nemoj da mislis da evropljani ne znaju sta je teretana i kondicione pripreme, ali jednostavno nikada nece biti atlete kao crnci (uz retke izuzetke). Ili postavimo stvari ovako, daj deset belih amerikanaca iz NBA sistema pa da igramo sa njima. Videces da nas nece nadskociti ili biti brzi, kao sto crni amerikanci.
A sto onda Africki timovi ne osvajaju nista?
Postoji dobar broj uspesnih belih igraca u NBA koji moze da dokaze da ipak moze da se igra na istom nivou.
Razlika je sto se u Evropi mnogo manje igra a i trenira drugacije. Koliko meceva u proseku odigra prosecan evropski igrac u sezoni?
Zato i igraci poput Teodosica nikad nece u NBA, jer bi trebali ozbiljno trenirati a i odigrati 82 meca u sezoni, dok u Evropi moze lako proci sa talentom koji ima bez puno rada. Uglavom sve se jasno videlo u finalu. Snaga, brzina, sut, mnogo ispred nas.
[ hakler88 @ 16.09.2014. 00:01 ] @
Zna li neko odgovor na pitanje zbog cega pojedini igraci uopste nisu u reprezentaciji, npr. Keselj, Savanovic, Milicic, Kuzmic?
Primera radi, Keselj i Savanovic su imala zapazenu ulogu u reprezentaciji pre par godina, zbog cega sada npr. nisu u timu?
Mililic takodje, on je relativno mlad, ima 29 godina, iako trenutno nije u nekom timu mislim da bi bio dobra zamena za centra.
Kuzmic igra u NBA, a takodje nije u timu.
Ima li neko informacije zbog cega ovakvi igraci nisu u reprezentaciji, cak ni na sirem spisku?
Ima jos korisnih igraca koji nisu u timu, ali ovi mi prvi padaju na pamet
[ Miroslav Jeftić @ 16.09.2014. 00:10 ] @
Darko se trenutno ne bavi košarkom, da li će se možda predomisliti u budućnosti, videćemo.
[ dule_ns @ 16.09.2014. 07:30 ] @
Citat:
hakler88:
Zna li neko odgovor na pitanje zbog cega pojedini igraci uopste nisu u reprezentaciji, npr. Keselj, Savanovic, Milicic, Kuzmic?
Primera radi, Keselj i Savanovic su imala zapazenu ulogu u reprezentaciji pre par godina, zbog cega sada npr. nisu u timu?
Mililic takodje, on je relativno mlad, ima 29 godina, iako trenutno nije u nekom timu mislim da bi bio dobra zamena za centra.
Kuzmic igra u NBA, a takodje nije u timu.
Ima li neko informacije zbog cega ovakvi igraci nisu u reprezentaciji, cak ni na sirem spisku?
Ima jos korisnih igraca koji nisu u timu, ali ovi mi prvi padaju na pamet
1) Kešelj raspad sezona, ne jedna već jedno 2-3 čovek se traži a mator je.
2) Savanović mator + nema fizičke predispozicije za to što je Đorđević igrao (brža igra, kolko god nekima to smešno sad izgledalo)
3) Miličić dijabola, a i ne igra već godinu ipo uopšte
4) Za Kuzmića nemam pojma
Inače Savanović je bio na širem spisku ali je otpao.
Inače, ne nadajte se previše mi od ovog tima nemamo bolje (ono tipa igrači koji nisu pozvani), eventualno Micov i Nedović ali prvi se posvađao a drugi je povređen (bio na pripremama).
[ X Files @ 16.09.2014. 08:06 ] @
Nije teško predvidivo šta će se desiti kada se igra protiv neke ozbiljne i motivisane NBA selekcije, u odnosu na "običnu" selekciju:
* makar za jednom više u četvrtini, njihov igrač će izbiti loptu pleju protivničke ekipe i dati lagan pogodak: +8
* makar za dva više u četvrtini, njihov igrač će promašaj kolege koji je šutirao sa distance, višim skokom pretvoriti u direktan koš: +16
* makar za jednom više u četvrtini, doći će do izražaja brzina i fizička sprema i doći će do laganog pogotka: +8
* makar za jednom više u četvrtini, zalepiće čistu bananu: -8
+40. Naravno, ova matematika se ne projektuje baš hirurški ovako, ali pravi razliku. Srbija je dala 92 poena, nije malo. Štaviše Ameri nisu nešto ni sputali Srbiju da igra svoju igru, ali...
Konačno, ovaj rezultat jeste uspeh za Srbiju.
[ test1234 @ 16.09.2014. 08:38 ] @
Interesantno da niko ne spominje doping a cini mi se da je evidentno.
[ Java Beograd @ 16.09.2014. 08:58 ] @
Spomenuo ili ne, bez zvaničnih potvrda može samo da se nagađa.
[ Shadowed @ 16.09.2014. 09:12 ] @
Citat:
test1234:
Naravno. Nema sanse da prirodno budu onako crni!!!11
[ test1234 @ 16.09.2014. 09:23 ] @
Onolika konstantnost u formi bez povreda plus nestvarni odrazi, brzine itd.
[ anon142305 @ 16.09.2014. 09:26 ] @
Koliko ima istine u onim pricama da, valjda za Olimpijadu, sportiste svih zemalja kontrolise anti-doping MOK-a,
samo Amerikanci testiraju svoje?
[ Ivan Dimkovic @ 16.09.2014. 09:53 ] @
Ma mora da ne neka zavera :(
Meni je zao sto su nasi izgubili, bio bih vrlo srecan da je bilo drugacije... Ali stvarno, ove price doping i sta ti ja znam... Jednostavno je njihov tim bio bolji :( mozda ce se nesto nauciti iz ove tekme za sledeci put i to je to.
Sve vise price o nekakvkom dopingu su nista drugo nego nesto sto se zove "bad...", mislim da nije kul uopste. Imali smo sansu ali je bolji tim pobedio. Da je bolji to se vidi na sve nacine i iz toga valjda treba nesto nauciti (mislim na kosarkaski tim i celu ekipu oko njega), poraz prihvatiti i nadati se da cemo sledeci put da ih nabusimo (navijaci).
[ Miroslav Jeftić @ 16.09.2014. 10:04 ] @
Citat:
test1234: Onolika konstantnost u formi bez povreda plus nestvarni odrazi, brzine itd.
Ko kaže da je bez povreda? Plus što ne postoji doping koji će od nekog napraviti svetskog šutera.
[ 3way @ 16.09.2014. 10:13 ] @
Citat:
test1234:
Aj sto puse taj kokain, al sto sede na ladan beton...
Nego, jel si se nekad potrudio da proveris bilo kakav podatak o doping kontroli i americkim sportistima?
[ Java Beograd @ 16.09.2014. 10:34 ] @
Ja sam čuo da je za sve američke sportiste isključivo odgovorna njihova antidoping organizacija. I ove druge, međunarodne antidoping organizacije ne diraju amerikance.
(Nešto slično kao i sa poreznicima i krivičnom odgovornošću)
[ test1234 @ 16.09.2014. 10:35 ] @
A jel su trazili da njihovi kosarkasi ne podlezu anti doping kontroli i to im prihvaceno il sam ja nesto pogresno procitao?
[ 3way @ 16.09.2014. 11:23 ] @
Nije im prihvaceno i kontrolisu ih, a onoga koga uhvate sankcionisu...
Jedino ne znam ko je odgovoran za njih...a ko god da je, iz mase primera se vidi da rade to sto treba da rade...
[ test1234 @ 16.09.2014. 11:36 ] @
Znam ja da su oni veoma ozbiljna zemlja, u svemu, al dal bas mora toliko da se izdvajaju po kontroli i ostalom, malo budi sumnju, pogotovo sto na raspolaganju imaju takve stvari da mi, a verovatno i ceo svet, mozemo samo da sanjamo o sredstvima dozvoljenim i nedozvoljenim koja su im na raspolaganju.
1 USA, 9 pobeda - 0 poraza
2 Serbia, 5 pobeda - 4 poraza
3 France, 6 pobeda - 3 poraza
[ bin.sys @ 16.09.2014. 11:58 ] @
'72 godine smo izgubili od Portorika. Na doping testu su dva njihova igrača bila pozitivna. Igrači naše reprezentacije su se dogovorili da napuste Olimpijadu, međutim iz političkog vrha SFRJ stigla je naredba da to ne čine. Nakon naredbe samo jedan reprezentativac je ispoštovao dogovor i napustio takmičenje.
Jake države imaju jake doping programe, to je javna tajna. Moraće da prođe neko vreme da bi se aktuelni preparati našli na listi zabranjenih, a za to vreme novi će biti razvijeni. Ideja doping kontrole je dobra, ali nažalost efikasna samo za siromašne države i sportiste. Tek danas se otkrivaju državni doping programi bivše Zapadne Nemačke, a program Istočne Nemačke, za koji danas svi znaju, otkriven je tek nakon sloma komunizma.
[ dule_ns @ 16.09.2014. 14:15 ] @
Citat:
test1234:
Onolika konstantnost u formi bez povreda plus nestvarni odrazi, brzine itd.
Tako je, objani Rose-u kako mu je karijera bila bez povreda.
Na tom spisku ima i Amerikanaca (USA). Tako da FIBA kontroliše i Amerikance.
FIBA ne moze da kontrolise americke igrace iz NBA lige. Ti amerikanci na spisku su oni koji su uhvaceni da se dopinguju igrajuci u evropskim timovima.
FIBA se pretvorila u neozbiljnu organizaciju, to pokazuje sistem takmicenja na SP u Spaniji i godine u nazad koje obiluju skandalima u FIBA takmicenjima. Na prethodnoj strani neko je pisao kako amere ne interesuje SP, to znamo od davno. Pa oni u Indianapolisu nisu punili tribine kada igra USA. Ali za to je poznat razlog, jednostavno svakog organizatora kosakraskog turnira van jurisdikcije NBA lige, NBA liga vidi kao biznis kompetitora. Jedino je olimpijada izuzetak. Pa sampion NBA lige sebe zove kosarkaskim sampionom sveta. U toj prici FIBA SP samo smeta NBA ligi.
Ali problem je sto FIBA uj*ava takmicenje za sve nas ostale na planeti. Lose organizuju, cesta su namestanja, ne ulazu nista u marketing. Logicno sport i takmicenje gubi na popularnosti. Toliko su truli da im je ULEB oteo Evroligu. Onda logicno i neki igraci iz Evrope nece da ucestvuju na FIBA turnirima. Meni je prvom ruzno da gledam SP u Spaniji pred praznim tribinama, za to je samo kriva FIBA.
Sto se tice finala, slazem se onima koji kazu da je glupo pricati o dopingu amera. Jednostavno ljudi su nas pomeli. Takticki su odigrali pametno, u odbrani posebno, gde su radili bas ono sto treba da se radi. Sut ih je isao kao nikad. Udvajanje i presing na Tea, brza preuzimanja, pritisak na Bogdanovica i to je to, obezglavljeni nismo ofanzivno opasni, posebno ne u sutu za tri. Nasi su posle fenomenalnog otvaranja pogledali na semafor i uplasili se rodjene prednosti.
E, sad tema dopinga u NBA je posebna tema i ne bih da je mesam sa finalom SP. Ali je eklatantna cinjenica da sistem doping kontrole za NBA igrace sprdnja.
NBA je pod jedan veliki biznis i doping skandal nije dobar za biznis. Pa tako u NBA nikada nije otkriven dopingovan igrac iz klase NBA zvezda. Cista liga ? My ass.
NBA pravila o doping kontorli se dogovaraju sa sindikatom igraca i menadzmentom lige :)). Dogovori su tajni, ali ono sto se zna je da doping test ne sme da ugrozava privatnost igraca :), pa za razliku od tenisa, atletike ili biciklizma ne mogu kad hoce, npr u sred noci da vam traze uzorak, vec lepo najave uvece za sutra. Do tada igraca isperete infuzijom, a za vecinu modernih doping sredstava ne mogu ni da vas uhvate 8h posle uzimanja.
Zatim NBA doping testovi ne testiraju na niz doping sredstava kao sto su razni hormoni (hormon rasta, testosteron itd). Jos smesnije u NBA je zabranjeno uzimanje uzorka krvi za test, u obzir dolazi samo urin.
Slag na tortu je to da rezultati testiranja dolaze u ruke vlasnika lige, tj. predstavnika vlasnka Sterna ili Silvera, koji onda odulcuje sta ce da radi sa njima.
:)))
Eto ja sam nekada trenirao kosarku kao mogi u Srbiji, pa kada si u basketu, malo je selo, a interesuju te takve stvari. Devedesetih je jedan nas poznati kondicioni trener spremao evropljane za NBA, za par meseci rada pretvarao ih je u drasticno jace, brze, teze. Nije to bilo na prirodan nacin. Ali to njegovo abartovanje tela igraca je prolazilo u NBA. Nikada niko od njih nije pao.
[ hotchimney @ 16.09.2014. 18:23 ] @
Citat:
FIBA ne moze da kontrolise americke igrace iz NBA lige.
Na šta tačno misliš? Hoćeš da kažeš da FIBA ne vrši doping kontrolu tokom svetskog prventstva?
Citat:
FIBA se pretvorila u neozbiljnu organizaciju,
Citat:
Ali problem je sto FIBA uj*ava takmicenje za sve nas ostale na planeti. Lose organizuju, cesta su namestanja
Šta Srbija traži medju takvima? Treba odmah da istupi iz FIBA. Odmah! Smesta!
[ 7.scena @ 16.09.2014. 19:40 ] @
Citat:
hotchimney:Hoćeš da kažeš da FIBA ne vrši doping kontrolu tokom svetskog prventstva?
Mislim na to da FIBA ne moze da testira NBA igrace dok se takmice u NBA. Testiranje radi NBA liga koristeci davno zastarele protokole doping kontrole, a rezultati testa se predaju vlasnicima NBA lige koji imaju diskreciono pravo da rade sa rezultatima sta zele.
Stvarno ne znam da li FIBA u dogovoru sa NBA moze da kontrolise NBA igrace na SP. Zvuci logicno da moze, ali NBA je najjaca kosarkaska organizacija na svetu i ona je pokazala da ima moc da diktira pravila.
[ hotchimney @ 16.09.2014. 22:58 ] @
Ne organizuje FIBA takmičenja u NBA ligi pa nema razloga ni da kontroliše šta se tamo dogadja. Isto kao što ne kontroliše da li se srbijanski igrači napijaju pre utakmikca po ligama Srbije.
Medjutim, verovatno bi FIBA reagovala ako bi bilo pritužbi na doping.
NBA je možda odlučila da se drži svojih pravila što je sasvim na mestu jer nisu oni članica FIBA.
Da li su u NBA u pravu što se tako ponašaju?
Pa odgovor se vidi iz toga kakav je jaz NBA - ostatak sveta.
FIBA organizuje SP tako da ima prava da na SP kontroliše doping. Nema razloga da bilo ko bude izuzetak. Niti postoji ni jedan dokument na osnovu koga bi neko bio povlašćen u tom smislu. Osim čaršijskih priča na ES forumu i slično.
Da li su Amerikanci moćni da diktiraju pravila?
U FIBA je učlanjeno 213 nacionalnih košarkaških federacija.
Oni uvek mogu da kažu, ćao Ameri, pravimo našu FIBA sa 212 članova.
Šta bi to promenilo u košarci ostatka sveta bez USA? Baš ništa.
Šta bi to promenilo u USA? Isto tako ništa jer je razlika u kvalitetu tolika da je besmisleno što Amerikanci uopšte učestvuju.
[ 7.scena @ 17.09.2014. 01:17 ] @
FIBA sem EP i SP ne organizuje nista vise ozbiljno, to je organizacija u krizi, zbog te krize vuce u blato SP i EP. Pokazatelj kapaciteta i sposobnosti FIBA je to sto su 2000. godine izgubili Euroligu, najunosnije i najjace takmicenje u Evropi.
Zaboga u isto vreme sa SP u basketu igra se SP u odbojci gde domacin igra odbojkasku utakmicu na stadionu pred 60.000 ljudi, a u Spaniji na kosarci poluprazna hala.
Da malo pazljivije citas ne bi bilo potrebe da nagadjas i logicku kostrukciju lepis polupolitickim lepkom. Napisao sam da je doping kontrola u NBA sprdnja na velikom broju nivoa. Secam se afere pred americkim senatom gde su dosli do podataka o velikom broju pozitivno testiranih koje liga nikada nije objavila. Mislis da NBA ligi treba Lens Armstrong ? To sto sam napisao nije rekla kazala i zavera, vec zvanicni podaci, google it.
Napisao sam da ne znam kako je NBA dogovorila sa FIBA doping kontrolu, ako uopste postoji dogovor. Napisao sam da americka pobeda u finalu nije nesto sto se pripisuje dopingu, jer su pre svega pobedili takticki i kvalitetom suta. Uoste ne mislim da su ti momci dopingovani.
Inace u kosarci doping ti ne moze doneti presudnu prednost, posebno na pozicijama beka.
Ali ako te ovakav ponovljen odgovor ne cini srecnim, racunaj da sam napisao "ameri naspricani dopingom oteli nam titulu" pa slobodno odgovori na to :).
[ hotchimney @ 17.09.2014. 02:28 ] @
Kakav polupolitički lepak?
Dao sam link na FIBA sajt pa koga zanima može pročitati sve o doping kontroli. Gde tu piše da su Amerikanci povlašćeni ili izuzeti?
Ta priča o dopingu Amerikanaca je još jedna teorija zavere u uglednim srbijanskim kružocima. Ma Srbende su svuda popile pamet, navikli smo na to.
A i to što ti pišeš o "neozbiljnosti" FIBA podseća na onu priču o "truloj" Americi.
Pozz.
[ bin.sys @ 17.09.2014. 07:06 ] @
@7.scena
Do sada bi trebalo da ti je jasno šta je hotchimney!
[ bojan_bozovic @ 17.09.2014. 07:08 ] @
Nije problem u FIBA-i već u evropskoj košarci. Evropa je bila još gora u vreme kad se je igrao napad od trideset sekundi, i ako ne preuzmemo od NBA i sva pravila i format lige nikada nećemo biti u mogućnosti da im pariramo.
Nekad sam Simonovića i voleo da slušam, ali brate, odavno je žešće prolupao. Izgubio svaki kompas.
[ anon142305 @ 18.09.2014. 07:15 ] @
Citat:
"Članovi svih timova koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu u košarci 2014. testirani su i pre takmičenja i tokom takmičenja u Španiji",
potvrdio je za Blicsport Sajmon Vilkinson, koordinator za komunikacije svetske kuće košarke.
Štaviše, on je istakao da su, pored obaveznih pregleda pod nadzorom FIBA,
Amerikanci na sopstvenu inicijatu izvršili dodatna testiranja svojih košarkaša.
Čitah više puta članak i moram priznati da mi ništa nije jasno?!
Sve je rečeno u tekstu, znamo da su se testirali pre šampionata (svi) i da su u nekom trenutku ili nekim trenucima neki igrači bili testirani.
Jedin konkretna brojka je da je ukupno uzeto 117 uzoraka (ko zna da li su pod tim pojmom mislili uzorak krvi i/ili urina), što je izuzetno malo obzirom da je bilo 24 tima sa po (čini mi se) 12 igrača, pa puta broj utakmica koje su odigrali..
Kako god gledali i razmišljali, samo je jedno sigurno - u Srbiji ne'š postati nimalo informisaniji nakon čitanja novina :-)
[ hotchimney @ 18.09.2014. 18:43 ] @
Ne testiraju se svi igrači već 1-2 po ekipi. Sve to metodom slučajnog uzorka. Tako da je tu sve jasno osim ako neko baš hoće da mu bude nejasno.
[ MyWay @ 18.09.2014. 19:27 ] @
Citat:
hotchimney: Ne testiraju se svi igrači već 1-2 po ekipi. Sve to metodom slučajnog uzorka. Tako da je tu sve jasno osim ako neko baš hoće da mu bude nejasno.
Najzad neko kome je sve jasno. Baš bi bilo lepo da korelišeš ove podatke:
- ukupno uzeto 117 uzoraka
- odigrano je 76 utakmica, svaki meč igraju 2 ekipe = 152 kom
- kažeš da se uzima uzorak 1-2 igrača
To su svi konkretni podaci koje imamo pa mi razjasni šemu uzimanja uzoraka i u kojim su mečevima uzimani. Zanimljivo je da li je broj uzoraka jednako raspoređen po reprezentacijama. Ne znam da li znaš ali ITF najviše puta testira (u toku takmičenja a i između takmičenja) upravo najjače rangirane igrače - da li je i FIBA tako (u)radila?
[ hotchimney @ 18.09.2014. 19:48 ] @
Sve piše, i sve je jasno.
Onih 117 su testirani pre takmičenja a tokom takmičenja su testirani igrači svih reprezentacija. Dakle broj uzoraka je većiod 117.
1. FIBA je formirala "Sportske biološke pasoše":
Citat:
U saradnji sa brojnim nacionalnim anti-doping institucijama, FIBA je formirala "Sportske biološke pasoše", uzimajući uzorke krvi i urina košarkaša iz svih reprezentacija koje su se potom nadmetale u Španiji od 30. avgusta do 14. septembra.
2. Zatim je nenajavljeno neposredno pre takmičenja uzeto 117 uzoraka:
Citat:
Kada su reprezentacije stigle u Španiju, obavljeno je dodatno, nenajavljeno, testiranje pojedinaca iz svih timova
...
Ukupno je uzeto 117 uzorka, koji su testirani i pojedinačno, u smislu da se vidi da li je neka nedozvoljena supstanca u vidu dopinga korišćena neposredno pred početak Mundobasketa
3. Tokom takmičenja testirane su sve reprezentacije:
Citat:
tokom takmičenja su birani igrači iz svih timova, koji su potom prolazili kroz klasične, a i dalje rigorozne kontrole, čije uzorke je analizirala Svetska anti-doping agencija.
Ducijevi istomišljenici iz Australije. Pominju robove, fašiste, sport... Problem je predstavljen na primeru Svetskog prvenstva u fudbalu, ali rekoh da ne otvaram novu temu pošto je suština ista.
[ Lavlja_Jazbina @ 20.09.2014. 15:25 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Meni je zao sto su nasi izgubili, bio bih vrlo srecan da je bilo drugacije... Ali stvarno, ove price doping i sta ti ja znam... Jednostavno je njihov tim bio bolji :( mozda ce se nesto nauciti iz ove tekme za sledeci put i to je to.
Sve vise price o nekakvkom dopingu su nista drugo nego nesto sto se zove "bad...", mislim da nije kul uopste. Imali smo sansu ali je bolji tim pobedio. Da je bolji to se vidi na sve nacine i iz toga valjda treba nesto nauciti (mislim na kosarkaski tim i celu ekipu oko njega), poraz prihvatiti i nadati se da cemo sledeci put da ih nabusimo (navijaci).
Ja sam licno na 15:15 i kada smo imali loptu ispod kosa i ukpali se sa mislju sta sad,video koliko ima sati..Respektovati toliko protivnika!
Mislio sam da cemo izgubiti sa manjom razlikom,ali.Nije bitno.I ovo je uspeh.
Sada da se vratimo na zaveru i doping.Amerikanci imaju neku super hranu,super teretane ili su super ljudi pa su izdrzljiviji o svih ostalih,kao da ostali za dorucak imju samo jedno jaje na okO ?Beze iz teretane i sabotiraju treninge?Kako onda nisu superiorni i u ostalim sportovima,u toliko ociglednoj snazi kao u kosarci (nba)?
[ anon142305 @ 20.09.2014. 15:32 ] @
Evo jos nekih razlika...
Citat:
A Ameri tek? Bilo ih je 93 u ekspediciji. Igrača, trenera, asistenata, asistenata asistenata, nutricionista, psihologa, ma logistika neviđena.
Paralele radi, naših je bilo 25 ukupno, FIBA plaća za 18. A tek hotel i apartmane koje su zakupili...
Lavlja_Jazbina:
Sada da se vratimo na zaveru i doping.Amerikanci imaju neku super hranu,super teretane ili su super ljudi pa su izdrzljiviji o svih ostalih,kao da ostali za dorucak imju samo jedno jaje na okO ?Beze iz teretane i sabotiraju treninge?Kako onda nisu superiorni i u ostalim sportovima,u toliko ociglednoj snazi kao u kosarci (nba)?
Pateticno je citati ove izjave, ne razumem zasto je tako tesko priznati da je protivnik mnogo bolji?
Zar nas nije i Spanija pre par godina pobedila sa 30-40 razlike, jesu i oni dopingovani? Ili su svi dopingovani od koga izgubimo u sportu? Nadal kad dobije Djokovica, NBA kosarkasi....
[ bin.sys @ 20.09.2014. 17:19 ] @
Verovatno i jesu, što ne znači ništa jer se naši sportisti ne razlikuju od ostalih.
[ Lavlja_Jazbina @ 20.09.2014. 19:02 ] @
Citat:
Pateticno je citati ove izjave, ne razumem
Pateticno je da su sve evropske ekipe fizicki slabije.Ova poredjenja koja ti pravis , su pateticna.Izgubiti moze svako,ali imati takve bizgove koje
konju mogu rep da iscupaju su za razmatranje i raspredanje zavera.Uvek ali bas uvek,imaju doping i u drugim sportovima kada im treba (atletika,plivanje).
Model protiv amerikanaca je trebao da bude da ih je bas briga i da se kao francuzi raspucaju trojkama.
[ fanfon @ 20.09.2014. 21:08 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:
Citat:
Ivan Dimkovic:
Ja sam licno na 15:15 i kada smo imali loptu ispod kosa i ukpali se sa mislju sta sad,video koliko ima sati..Respektovati toliko protivnika!
Mislio sam da cemo izgubiti sa manjom razlikom,ali.Nije bitno.I ovo je uspeh.
Licno ne mislim da je u pitanju organizovan doping od strane americkih kosarkasa jer kosarka je nacin zivota u getu u Americi. Nacin da pobegnu od problema i dobiju materijalno blagostanje. Desetine hiljada klinaca tamo pikaju loptu po ceo dan i rade na fizickoj snazi. Logicno je da ce na desetine odskociti i doci do NBA i postati zvezde. A sto se tice dopinga na visokom nivou-posle afere sa BALCO laboratorijom i THG supstancom pre 10-ak godina, moguce je da postoji steroid koji moze poboljsati fizicku i mentalnu spremnost sportista, a da ga postojeci testovi ne mogu otkriti.
[ hotchimney @ 20.09.2014. 22:41 ] @
Što se tiče dopinga, Srbadija se već 2 godine dopinguje govnivim mlekom, jede govniv kukuruz a od ove godine pije i govnivu vodu.
Sve to nije dovoljno da se "Srpstvo" bavi svojim problemima već "rešava" belosvetske probleme. I rakrinkavajući najtananije zavere "otvara oči" proleterijatu širom sveta.
[ bin.sys @ 20.09.2014. 23:09 ] @
Odavno sumnjam da se hotchimney dopinguje nečime, samo do sada nisam znao da je to govnjivo mleko. Uzmi malo rakije, uništićeš zdravlje tim mlekom!
[ DaliborP @ 20.09.2014. 23:41 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:
Pateticno je da su sve evropske ekipe fizicki slabije.Ova poredjenja koja ti pravis , su pateticna.Izgubiti moze svako,ali imati takve bizgove koje
konju mogu rep da iscupaju su za razmatranje i raspredanje zavera.Uvek ali bas uvek,imaju doping i u drugim sportovima kada im treba (atletika,plivanje).
Model protiv amerikanaca je trebao da bude da ih je bas briga i da se kao francuzi raspucaju trojkama.
Znaci Ameri ne mogu da pobede bez dopinga?
Zemlja sa 300 miliona ljudi ne moze da proizvode dobre sportiste?
Da malo izvucete glave iz teorija zavere i pogledate odnos drzava shvatili bi da je ono sto smo mi uradili nevidjen uspeh. Ali ne, mi sa 7 miliona ljudi i USA sa 20 miliona aktivnih kosarkasa, naravno da je logicno da je u pitanju zavera!
Cela NBA sveukupno ima 600 igraca, imas li predstavu koji je to uzorak na celu zemlju u kojoj je kosarka jedan od najpopularnijih sportova? A tih 20 sto su nas dobili su u prvih 50 igraca u celoj Americi. Dakle 50 igraca izabranij u 300 miliona ljudi. Pa o cemu mi pricamo, normalno je da igraju kao vanzemaljci.
[ Lavlja_Jazbina @ 21.09.2014. 11:11 ] @
Citat:
Izgleda da ne moze!
Tenis,Rukomet,Fudbal,Odbojka,Stoni tenis,Gimnastika,Dizanje tegova,Sah,Borilacki sportovi,Boks,Biciklizam,Moto sportovi.
Uh sa moto sam video da sam dogurao preko 300km/h.O cemu pricas.Bili su bolji u kosarci,ali nisu recimo 2002.
O tome prcam,a ne o ovim sada sa ugradjenim moodima od bika i strsljenom u zadnjici.
Citat:
jede govniv kukuruz
hotchimney..juce se cuo sa mojima i malo pre kise zavrsili sa bacanjem gov..ovaj balege za njivu gde cu posejati kukuruz.
Znaci,govoris istinu.:).
[ gazda Živan @ 21.09.2014. 16:17 ] @
Citat:
DaliborP:
Znaci Ameri ne mogu da pobede bez dopinga?
Da malo izvucete glave iz teorija zavere i pogledate odnos drzava shvatili bi da je ono sto smo mi uradili nevidjen uspeh. Ali ne, mi sa 7 miliona ljudi i USA sa 20 miliona aktivnih kosarkasa, naravno da je logicno da je u pitanju zavera!
Cela NBA sveukupno ima 600 igraca, imas li predstavu koji je to uzorak na celu zemlju u kojoj je kosarka jedan od najpopularnijih sportova? A tih 20 sto su nas dobili su u prvih 50 igraca u celoj Americi. Dakle 50 igraca izabranij u 300 miliona ljudi. Pa o cemu mi pricamo, normalno je da igraju kao vanzemaljci.
Ti mora da si diplomirao na Sorboni kada si ovoliko pametan i informisan, nema druge.
Po ovome što si ispisao dalo bi se zaključiti da su Kinezi najbolji na svetu u svemu uključujući tu i sve sportove i pričanje engleskog jezika (ko može da pobroji koliko Velikih Britanija u Kini priča i aktivno uči engleski jezik, a tek da ne pričamo o fudbalu ili košarci). Vojska Kine ima na raspolaganju više ljudi nego što Amerika ima stanovnika, pa što ne prošetaju do Tajvana onda? Populacija drugim rečima nije ključna kategorija (uspeh Srbije to potvrđuje).
Građanima Srbije ne treba objašnjavati da izvlače glavu iz teorija zavera, već da nauče da preuzimaju cenu svojih stavova i procena. Nema te zemlje koja je osuđena da bude članica FIBA, UEFA, UN, EU ili bilo koje druge organizacije, štaviše procesi isčlanjenja su gotovo po pravilu vrlo jednostavni i brzi.
[ DaliborP @ 21.09.2014. 18:38 ] @
Trolu, napisao sam da je kosarka jedan od najpopularnijih sportova u USA. Citaj sta pise pre nego sto krenes da pametujes. Zato su npr Kinezi nepobedivi u stonom tenisu a ne u kosarci.
[ Odin D. @ 21.09.2014. 19:27 ] @
Jedan od najupečatljivijih dokaza da Amerikanci nisu bili na Mjesecu je to što ni Srbi još nisu bili tamo.
[ Lavlja_Jazbina @ 21.09.2014. 19:29 ] @
Gresis.Kada bi se testirao dnk Amstronga,utvrdilo bi se da vuce korene iz Srbije.
[ Odin D. @ 21.09.2014. 19:42 ] @
Nisam siguran, ali mislim da su ga Hrvati već zauzeli.
Oni su inače otkrili kompas, barut, atom, Evropu, točak, Aziju, vatru, Ameriku, prvi sišli sa drveta i još mnogo štošta, a samo neki od poznatijih Hrvata su Julije Cezar, Mijamoto Musaši, Ajnštajn, Juri Gagarin, Merlin Monro, Aleksandar Makedonski, Elvis Prisli, Džordž Vašington, Mikelanđelo, Kolumbo, Marko Polo, Atila Bič Božiji, Isus Hrist (doduše samo po majci), Džesi Ovens, Aristotel, Mendeljejev, Louis Armstrong (po djedu), Kolumbo i mnogi drugi.
[ Lavlja_Jazbina @ 21.09.2014. 19:44 ] @
.
[ gazda Živan @ 21.09.2014. 21:21 ] @
Citat:
DaliborP:
Trolu, napisao sam da je kosarka jedan od najpopularnijih sportova u USA.
Kažem ja da je studiranje na Sorboni u pitanju i oštro oko za detalj. :-)
[ DaliborP @ 21.09.2014. 21:30 ] @
E, ajde ne blamiraj se vise sa tim novim profilima i gastoskim pametovanjem. Pokazao si svoj kredibilitet na forumu vise puta.
Bio si skitanika, flight attendant iz Emirata, kad si provaljen onda si se uvredio, napisao "poslednji post" i "zauvek" otisao. Onda si se vratio kao Hank, drzao predavanje svima dok nisi verovatno banovan a sad si "gazda Zivan".
Sta je sledece? Kako bi bilo da postavim par tvojih postova pod starim profilima ovde koji su slicni kao jaje jajetu, pa da ponovo otvoris novi profil za 15 dana i onda sve ispocetka?
I jos se stalno predstavljas kao osoba sa kredibilitetom i karakterom a ustvari si obican trol koji misli da je popio svu pamet ovog sveta odlaskom u inostranstvo.
[ anon142305 @ 22.09.2014. 07:08 ] @
Citat:
DaliborP:
Bio si skitanika, flight attendant iz Emirata, kad si provaljen onda si se uvredio, napisao "poslednji post" i "zauvek" otisao. Onda si se vratio kao Hank, drzao predavanje svima dok nisi verovatno banovan a sad si "gazda Zivan".