[ vujkev @ 03.10.2014. 18:23 ] @
Kako proveriti da li negde curi plin nakon zamene plinske boce (za šporet, grejanje ...)? Pretpostavljam da postoje uređaji za testiranje, pa ako može neki predlog koji valja i eventualno cena.

Poz.
[ balle @ 03.10.2014. 20:34 ] @
Napraviš penu i pređeš sve spojeve. Kad pušta vidi se kao kad je bušna guma na bicikli. Postoje i aparati za detekciju, prisustvo plina.
[ Horvat I @ 05.10.2014. 21:07 ] @
Prineseš upaljeni upaljaljač, i ako nam napišes rezultat - nije puštalo!
Šalu na stranu, GUMENO CREVO SE MENJA SVAKE GODINE! bez obzira što je ispravno.
Promenom boce menjaš i dihtung, i proveriš nepropusnost spoja
[ vujkev @ 06.10.2014. 07:20 ] @
Poenta pitanja i jeste kako proveriti da li pušta na spojevima nakon zamene boce.

@balle
Isplati li se kupiti taj aparat za detekciju? Koja je okvirna cena takvih uređaja?
[ balle @ 06.10.2014. 07:51 ] @
Kao što Horvat kaže, pazi na dihtung. Obično pušta na spoju boce i creva. Obrati pažnju i na ventilaciju prostorije.
Ne znam za detektore, možeš da ih nađeš na mreži, vidim da ih ima i na aliexpressu. Cena sitnica.

[ kvaju @ 07.10.2014. 08:07 ] @
Ozbiljno da se mora crijevo mjenjati svake godine?
Pa crijevo se pomjerava jedino kad se mjenja boca, zar nije to malo prepanično?

Molim vas ako tko još mjenja svake godine, javite, ja nisam mjenjao već par godina, doduše dihtunzi se mjenjaju, crijevo nisam.
[ Java Beograd @ 07.10.2014. 08:56 ] @
Svako sa iole zdravim nosem može da zaključi da li boca pušta ili ne. Naravno, ovo ne važi ako je boca u dvorištu, a napolju duva jaka košava.
Na gumenom crevu se lako i jasno uoče znakovi starenja - što je znak da crevo treba zameniti. Ja ne menjam crevo na godinu dana, ali dihtung menjam redovno.
[ Horvat I @ 07.10.2014. 14:25 ] @
Kroz gumeno crevo prolazi ugljovodonik pod jako malim pritiskom
Pa vi zazmislite gde se može štedeti!
[ Java Beograd @ 07.10.2014. 20:30 ] @
A gde si ti našao to pravilo da je rok trajanja gumenog creva samo godinu dana ? Ja za to prvi put čujem.
[ Horvat I @ 08.10.2014. 15:28 ] @
Uputstvo proizvođača.
(Nekad je u uputstvu svakog PB potrošača iztaknuto napisano)
[ kvaju @ 08.10.2014. 20:05 ] @
Nije stvar u novcu, pa da se štedi na gumenom crijevu, nego crijevo nije izloženo nekim uvijetima koji bi mu štetili (savijanje, visoka temp. težina neka po njemu ili sl. ovo idem nekom logikom šta gumu može oštetiti.) ali ok ako se treba mjenjati tako često onda treba.