[ osmania @ 10.10.2014. 12:30 ] @
Hej Ekipa imam jedno pitanje,, Uradio sam podno grijanje u stanu 70 kvadrata. Sta sam uradio: Imam Gas kotao koji se ukljuci prozvodi toplu vodu i voda ide do onog termostata koji pusta vodu u podno grijanje. Jer iz razloga da se ne bi voda pregrijala vise od 35 stepeni i da nebi sve crklo. I voda dolazi do pumpe Wilo koja sve to goni u podno grijanje (7 krugova) a vamo imam jedan Radijator u kupatilu koji ima na sebi termostat( u kupatilu nisam mogao uraditi podno grijanje. ) Radijator u Kupatilu nije direktno na podnom grijanju prikopcan tako da temperatura u radijatoru moze da bude 60 stepeni a podno 30. Eh sad taj gas kotao on ima pumpu i ima elektroniku (vaillant), imam termostat calormatik 330 24V, i sa tim regulisem temperaturu sobi pali gasi Kotao. Jedno pitanje sad: kako da palim(gasim) kotao i ovu pumpu koja gura vodu u podno grijenje. pumpa je 220 V. Jer sad iskljucim ja kotao i ona ne proizvodi vise toplotu ali pumpa za podno grijanje radi 24 h. Eh sad kako da kad se kotao iskljuci da se iskljuci i pumpa? Kotao podrzava i 24 V i 220 V termostat od vaillant. Cuo sam jedan prijedlog al ne kontam fazon. Kaze ugasi pumpu za podno grijanje i ak je radijator u kupatilu zavrnut onda kotao ne moze da cirkulise vodu i automacki se gasi kotao? Kotao se ugasio, kako ce se ponovo upaliti? Da li je to tacno ili da li sam ja to dobro shvatio? hvala puno |