[ osmania @ 10.10.2014. 12:30 ] @
Hej Ekipa imam jedno pitanje,,

Uradio sam podno grijanje u stanu 70 kvadrata.
Sta sam uradio:

Imam Gas kotao koji se ukljuci prozvodi toplu vodu i voda ide do onog termostata koji pusta vodu u podno grijanje. Jer iz razloga da se ne bi voda pregrijala vise od 35 stepeni i da nebi sve crklo.

I voda dolazi do pumpe Wilo koja sve to goni u podno grijanje (7 krugova) a vamo imam jedan Radijator u kupatilu koji ima na sebi termostat( u kupatilu nisam mogao uraditi podno grijanje. )
Radijator u Kupatilu nije direktno na podnom grijanju prikopcan tako da temperatura u radijatoru moze da bude 60 stepeni a podno 30.

Eh sad taj gas kotao on ima pumpu i ima elektroniku (vaillant), imam termostat calormatik 330 24V,
i sa tim regulisem temperaturu sobi pali gasi Kotao.

Jedno pitanje sad: kako da palim(gasim) kotao i ovu pumpu koja gura vodu u podno grijenje.
pumpa je 220 V.
Jer sad iskljucim ja kotao i ona ne proizvodi vise toplotu ali pumpa za podno grijanje radi 24 h.
Eh sad kako da kad se kotao iskljuci da se iskljuci i pumpa?

Kotao podrzava i 24 V i 220 V termostat od vaillant.

Cuo sam jedan prijedlog al ne kontam fazon.
Kaze ugasi pumpu za podno grijanje i ak je radijator u kupatilu zavrnut onda kotao ne moze da cirkulise vodu i automacki se gasi kotao? Kotao se ugasio, kako ce se ponovo upaliti?
Da li je to tacno ili da li sam ja to dobro shvatio?

hvala puno
[ Java Beograd @ 10.10.2014. 12:43 ] @
Bolje bi ti bilo da si u radijator u kupatilo ubacio jedan električni grejač, na primer ovakav: http://bojleri-renome-beograd....ads/2011/03/grejaci-susaci.jpg

i da se rešiš svih briga i problema. Postaviš termostat na neku temperaturu koja ti odgovara. To je i tako jedan jedini radijator, u relativno maloj prostoriji i ne može da potroši mnogo struje.
[ osmania @ 10.10.2014. 14:36 ] @
Sad je sve instalirano tako da

nego kako da palim gasim kotao i pumpu?
[ veselinovic @ 11.10.2014. 06:19 ] @
Posto nisi sa elektrikom na " dobar dan" kupi termostat
koji ide na cijev i sluzi upravo za to sto ti treba.
Kada se bojler ugasi temperatura vode u cijevi prije pumpe pada i kad padne ispod podesene
pumpa se gasi. Kada bojler proradi temp se dize i pali pumpu.
A da si koristio pretragu nasao bi ovu temu http://www.elitesecurity.org/t424719-0

Inace, za podno grijanje se ne koriste sobni termostati zbog velikog transportnog kasnjenja sistema, al' ajde.