[ Homer J. Simpson @ 26.10.2014. 12:53 ] @
Da moze da lepi sve i svasta , a da nije super lepak.
Secam se da je pre bilo nekih slinavih ali da li toga jos ima ili postoji nesto bolje ?
I naravno da nije preskup
[ Rendisha @ 26.10.2014. 16:33 ] @
Ne postoji nesto sto lepi bas sve i svasta jer se sve i svasta ne moze zalepiti tako lako. Kad bi malo suzio to na nesto konkretnije, bilo bi i lakse naci odgovarajuci lepak. Dosta je tesko lepiti neke vrste plastike, npr teflon, polietilen... za PVC imas poseban lepak, za akril / pleksi takodje... Naj univerzalniji bi verovatno bili epoksi i poliuretanski lepkovi ali bas i ne spadaju u najjeftinije.
[ Lavlja_Jazbina @ 26.10.2014. 17:10 ] @
Citat:
Secam se da je pre bilo nekih slinavih

Bas ti je opis.Pre je bio oho lepak ili sintelon.
[ Homer J. Simpson @ 26.10.2014. 17:18 ] @
Pa izgledao je kao slina , onako zuckasto-zelenkaste boje , znam da je lepilo i gumu i plastiku i metal i drvo , sve zivo.
I nije bio krut i krt ko super lepak.
Oho je uvek bio njesra , valjao samo za papir i karton

Jel ovo cemu :
http://www.henkel.rs/cps/rde/x...0QW5M&redDotUID=000001FDZT
ili ovo :
http://www.elan.rs/shop_item.php?id_proizvod=62
http://www.elan.rs/shop_item.php?id_proizvod=65

[Ovu poruku je menjao Homer J. Simpson dana 26.10.2014. u 18:31 GMT+1]
[ Rendisha @ 26.10.2014. 17:51 ] @
I dalje nista konkretnije sta bi hteo da lepis...

Ovo iznad su sve kontaktni lepkovi koji lepe dosta kojecega, pogodniji za vece povrsine i za male zazore - znaci povrsine koje se lepe treba da budu u sto boljem kontaktu. Upotreba - namazes obe povrsine (delovi koje spajas su razdvojeni), sacekas da prisusi (prestane da smrdi rastvarac) i onda spojis uz sto jaci pritisak ili utrljavanje, ako su mekse povrsine. Cim spojis, nema vise pomeranja...
[ Homer J. Simpson @ 26.10.2014. 18:02 ] @
Pa to i trazim.
Nasao sam jos nekoliko :
http://www.uhu.com/en/products...9c3f80a5e9747194c840d59c348f99
http://www.bison.net/en/produc...adhesives/product/4-bison-kit/
http://bih.kemostik.si/belinka...roizvodi/?izdelek=1&id=517
[ Rendisha @ 26.10.2014. 18:32 ] @
Ondak uzmes Sintelan i to je to.
[ Homer J. Simpson @ 26.10.2014. 19:48 ] @
Mislis da je taj najjaci ?
A sto za njega pise da lepi pojedine metale a onaj Elapren lepi i metal-guma i sve metalne povrsine ?

Bilo bi dobro i da je bezbojan posto nisam precizan i pazljiv ali ako je to onako slinavo onda se visak moze skinuti i kad je polu-suv (kao silikon)
[ Rendisha @ 26.10.2014. 21:22 ] @
Najjeftiniji. Nije bezbojan. Nije najjaci, a jacina zavisi poprilicno od nacina upotrebe u konkretnom slucaju.
[ mr. ako @ 27.10.2014. 01:50 ] @
@Homer J. Simpson
Ono sto ti trazis se zvao Neostik. Pogledaj i Univerzal, ne znam ko je proizvodjac. Tigar je pravio (pravi?) isto neki slican, ime mozda bas Tigar ili Tigrol ili tako nesto, zaboravih.
[ Lavlja_Jazbina @ 27.10.2014. 05:19 ] @
http://www.bolago-m.rs/grupe/v...epkovi-sintelan-neostik-moment

Pa biraj.
[ Java Beograd @ 27.10.2014. 06:48 ] @
Ne kapiram okud ideja da JEDAN JEDINI lepak sve lepi najbolje ?!

To kao kad bi imali samo jednu obuću koja bi bila najbolja za sve prilike: i za plažu, i za pozorište, i za sobu, i za skijanje. I za fudbal, i za svinjac, i za kišu i za leto. Jedna jedina.

Jel' može ?! Pa ne može.
[ Homer J. Simpson @ 27.10.2014. 14:52 ] @
Pa ne treba sve da lepi najbolje vec da bude pri ruci kad nesto sitno treba da se zalepi (npr. plastika za plastiku , guma za plastiku , plastika za metal ili eventualno za drvo).
Nista super-izdrzljivo , nista sto treba da trpi ne znam koju tezinu tj. silu , ali ono sto ne moze super (a ne moze mnogo toga). I da bude jak.
Za specijalne slucajeve naravno da cu uzeti silikon ili epoksi ili sta vec.
Citat:
Rendisha:
Najjeftiniji. Nije bezbojan. Nije najjaci, a jacina zavisi poprilicno od nacina upotrebe u konkretnom slucaju.

A koji je najjaci , cena je nebitna , vidim da su svi tu oko 200-300
Citat:
mr. ako:
@Homer J. Simpson
Ono sto ti trazis se zvao Neostik. Pogledaj i Univerzal, ne znam ko je proizvodjac. Tigar je pravio (pravi?) isto neki slican, ime mozda bas Tigar ili Tigrol ili tako nesto, zaboravih.

Blizu si , ima Tigrokol http://www.fhp.tigar.com/srp/tk/01010.pdf ali malo toga lepi.
A Univerzal je Neostik , bar po ovome

i onom sto sam ja nasao
http://bih.kemostik.si/belinka...roizvodi/?izdelek=1&id=517

[Ovu poruku je menjao Homer J. Simpson dana 27.10.2014. u 16:03 GMT+1]
[ Java Beograd @ 28.10.2014. 08:05 ] @
Meni su uvek pri ruci ovi lepkovi :

1. Sintelan (guma, koža i za neke prilike papir, karton, metal, drvo ...)
2. Drvofix (drvo, papir, karton)
3. Dvokomponentni epoksi (neke vrste plastike, staklo, keramika, metal ...)
4. OHO (razna kućna upotreba)

(svi ovi lepokovi se javljaju pod različitim komercijalnim nazivima)

Takođe uvek u kući imam lepljive trake:
1. Selotejp
2. Izolir traku
3. Široku pak-traku
4. Dvostruko samolepljivu široku pak traku
5. Duct tape

I uvek imam:
1. Prozirni i beli sanitarni silikon (nije samo za sanitarije, ovo je odlično i za pojedina lepljenja raznih materijala)
2. Moment fix (lepi sve i svašta, j*** kevu !)
3. Akrilni kit u kartuši
4. Ceresit Ft 101 (ovaj je malo skuplji, a ima rok trajanja, pa ga ponekad i nemam )

i tako još ponešto, i to je to. Nije mi se desilo da nešto ne mogu da zalepim. Super lepak ekstremno ne gotivim, pa kad baš on zatreba, kupim ga u prvoj trafici / samoposluzi. Otvorim, kapnem, a tuba, svejedno što je zatvorena već sutra je neupotrebljiva.

Boldovano "uvek" znači da redovno kupujem sledeći artikal ne kad prethodni potrošim, već kad je očigledno da je prethodni pri kraju, da ne bi bilo iznenađenja.

[ SaleSk @ 28.10.2014. 15:21 ] @
Svaka Cast Java Beograd.
I ja skoro uvek imam te lepkove kuci. Nikad se nezna sta ce da ti zatreba i koliko...A silikone imam stalno, mada se uvek neki od njih osusi, pa kad ti treba bas tad ga nemas
Sva sreca radnje rade do 8~9 uvece pa uvek mozes da ga nabavis, a isto i nedeljom radnje su otvorene do 15, pa nema problema i ako ga nemas da ga nabavis.
Uvek kad se majstorise po kuci mora da si spreman na skoro sve
[ Homer J. Simpson @ 28.10.2014. 16:43 ] @
@ Java
Ti si mnogo vredan , pa ti sve to treba.
Ja imam super lepak , silikon i te trake (bez pak) i sad hocu da uzmem neki univerzalni.
Verovatno ce biti syntelan , posto ga vas par koristi/preporucuje.
A sta je taj akrilni kit , sad sam se setio da je ortak to pominjao samo ne znam jel bio kit ili gel ali akrilno jeste , pricao da lepi ko epoksi.

p.s. Dobro si me podsetio na taj za drvo , stoji vec 3-4 godine pa da ga bacim

[ vladd @ 28.10.2014. 19:49 ] @
Moram da priznam da nemam OHO, za razliku od Jave..ili bar ne mogu da ga pronadjem po fiokama..

Nemoguce je nesto kvalitetno zalepiti "univerzalnim" lepkom.

Mnogo je jednostavnije posedovati par specificnih lepkova(iako se ne lepi svaki dan), i kada se ukaze prilika, posao se odradi kvalitetno, BRZO i UPOTREBLJIVO.

Ako je nesto vredno lepljenja, onda ga treba i VREDNO zalepiti. Ili prosto baciti razbijenu-slomljenu stvar.

Univerzalni lepak je u vecini slucajeva(sto na osnovu dugogodisnjeg iskustva, sto u lepljenju sto u lomljenju), najcesce bacanje para. Cak je i cijanofiks, iako retko neophodan, prakticno slabo i jako retko upotrebljiv.

Specijalni lepkovi nude popravku, ili montazu, koja je KONACNA, i vraca funkciju predmeta na pocetak. U najvecoj meri, ako je uopste moguce lepiti.

Poluzavrsen posao je nesto sto moze da napravi vise problema ili nervoze, nego sto moze da posao lepljenja napravi uspesnim.
[ Java Beograd @ 29.10.2014. 08:25 ] @
Citat:
Homer J. Simpson:
@ Java
Ti si mnogo vredan , pa ti sve to treba.
...
A sta je taj akrilni kit , sad sam se setio da je ortak to pominjao samo ne znam jel bio kit ili gel ali akrilno jeste , pricao da lepi ko epoksi.
Ma majstorišem kod sebe u kući, kod majke, kod oca, u tazbini i tako ... Svi mene pozovu.
Akrilni kit je kit, on služi za popunu, i nije neki lepak. Daleko od epoksija, ne može se meriti.
[ bogdan.kecman @ 01.11.2014. 06:04 ] @
ja imam fetis sa lepkovima :D ... i moj izbor od ovih koji se valjaju kod nas je bizon .. ovo je ono sto uvek imam na stolu ili na metar od stola:
bison epoxy universal --> ovo ti je mozda to sto trazis
bison epoxy metal
bison epoxy 5min
bison bisonite poliuretan
bison transparent - do jaja za elektroniku za staklena kucista da se zalepi akril preko nalepnice npr
bison plastic
bizon tecna guma, radi svuda gde bi inace stavio sintelan samo je 1000x bolji od sintelana

univerzalni bizon - nesto kao oho/uhu i slicni, prestao sam da kupujem mada ima ko voli

i naravno ako spominjemo lepkove mora se imati uvek u kuci:
super grip, kao moment fix samo bolji, baziran na neoprenu

za drvo koristim neki moment wood d2, nije nista specijalno nego uvek kupim 750g pakovanje i onda bacim 90% posto ima rok trajanja od samo godinu dana :(

inace na bizon sam se navukao ovde kod nas, najstandardniji kvalitet - male razlike u kvalitetu izmedju serija - znam sta da ocekujem .. npr moment henkelov jednom bude extra drugi put bude %$&*_@# :( ... dok sam ziveo van koristio sam jb weld i mislim da je to najjaca firma za lepkove danas .. imaju lepak za sve sto ti padne na pamet, na primer njihovi tredlokeri prave malu decu .. ono je strasno kako to zastrasujuce dobro radi .. jedino sto nisam video da neko valja jb weld kod nas a mega je cimanje shipment hemije preko bare, drndaju tamo za utovar, drndaju ovde na carini ..
[ vladd @ 01.11.2014. 08:38 ] @
Taj dvokmponentni Bizon(sa duplim spricem) postoji u tri verzije, ja koristim onu srednju, mislim crvenu, koja se malo sporije steze, 15-ak minuta i srednje je tvrd.
Treba mi vremena, dok pozicioniram delice za lepljenje.
On je ponajvise u upotrebi, procentualno.

Medjutim, tredlokere, zaptivace, pozicionere za lagere, takodje volim da imam, najvise sam trosio Loctite serije lepkova, mada se "srednji" tredlokeri(za obezbedjenje srafova koji se semontiraju) poznatih firmi teze nalaze, ali su i ostali dobri.

Mislim da mogu da sakupim, iz raznih fioka i torbica, jedno cetrdesetak "zalepljivih" "igracaka", traka, tubica, kartusa i kutijica

Za vecinu, rok trajanja nije problem(zato i ne volim previse cijanoakrilate), cak imam jedan dvokomponentni, upotrebljiv UHU, star cetvrt veka.

P.S.

Prakticno, "borbeni komplet" bi bio doticni dvokomponentni Bizon, Sintelan i drvofiks.
Odlicne su i kartuse sa "moment" lepkovima, ko ceprka malo cise raznoliko po "gradjevini" kuce ili stana.
[ Lavlja_Jazbina @ 01.11.2014. 09:11 ] @
Vladd...sta mislis za ovaj,1,5h pise do stvrdnjavanja ?

[ vladd @ 01.11.2014. 10:17 ] @
Taj je odlican, najcvrsci je od svih Bizon dvokomponentnih.

Manje je transparentan, za razliku od crvenog, i potrebno je drzati lepljene komponente do trenutka stvrdnjavanja.

Vidim da sada imaju dve opcije, crveni je proziran i lepi se za 5 minuta(ja imam neku stariju verziju 15min).
Manja mu je nosivost, ali s obzirom da sam lepio ramove za naocare, stop svetla, delove kutijica i kucista, transparentnost mi je bila od koristi, nekako je lepse, nego kada se vidi zona lepljenja.

Ako se setim, slikacu stop svetlo na sluzbenom autu, lepljeno transparentnim Bizonom, ne primeti se vec od metar rastojanja da je lepljeno.
Da je tamniji, licilo bi na zakrpu.

Zakljucak, oba su sjajna, u pitanju su finese, malo veca snaga plavog, ali manja transparentnost, i duze vreme potrebno za "pridrzavanje" spajanih delova.

P.S>
Sada sam pogledao, crveni Bizon kojeg imam je 5 min, a UHU i potroseni Gorilla 15min.
Moze se sa ovim 5 min Bizonom raditi i malo vise od 5 min, tada mu se vec pojavljuje osusena skramica i krece da se ucvrscuje.

[Ovu poruku je menjao vladd dana 01.11.2014. u 11:34 GMT+1]
[ Lavlja_Jazbina @ 01.11.2014. 10:32 ] @
Ovaj sam koristio za brezon od glave motora na skuteru,odlican.

[ vladd @ 01.11.2014. 10:43 ] @
Da, tecni metal je cudo. Koristio sam Loctite, godinama, i potrosio, a nisam imao zelju da dajem stotinak evra za nove kutijice.

Mogao je da zakrpi sitne delove na kucistima raznih pumpi i masina, da popravi zonu oko srafova, a krpio sam i dekl diferencijala na vespi. Uspesno.

Na metalnim kutijama moze da doda zonu za montazu sitnih komponenti(laksih, tipa relea, stampane ploce, drzaca kabla ili creva) i da se ureze navoj. Opaka sprava.

Ubacivao sam tecni metal i izmedju rebara hladnjaka, sa srafom(obrusim glavu na T), na zeljenu dubinu, za laksu montazu, umesto L profila(i izbegnem gimnastiku drzanja matice i srafljenje srafa)..
[ bogdan.kecman @ 01.11.2014. 14:39 ] @
taj univerzal je prvi na onom mom spisku, extra jak, vrlo upotrebljiv ... stim da tih 1.5h je samo do prvog susenja, on je tek posle 24h zavrsio stvrdnjavanje ... ako radis sa njim, stegnes, ostavis 24h i ne mislis ... ako ti treba brzo onda uzmes onaj 5min to je isto to samo je veci koncentrat ovog katalizatora za stvrdnjavanje .. malo je slabiji od ovog 24h ali za 99% dovoljan ...

bizon metal je generalno kao ovaj univerzal samo ima metalni punioc pa je jaci za popunjavanje rupa, za samo lepljenje nije nista jaci od univerzala ali ako lepis dve stvari koje nisu idealno legle jedna na drugu onda taj prostor izmedju on popuni lepo i iako ima istu moc lepljenja jaca je struktura punioca, takodje moze lepo da se obradjuje posle (smirgla, turpija, glaca..)

loctite je bio do jaja ali zadnjih par godina kvalitet jaaaaaako varira .. ja sam mislio da su poceli da prave divljake ali sam cuo da nisu divljace vec da ima henkel problem sa kontrolom kvaliteta .. tako da sam ja prestao da ga kupujem .. ono imaju fancy kucista sa mixerom ne moras ti da se cimas da mixas sadrzinu, one fancy pistolje, izgleda skupo i sve .. ali jbg kad kupis jedan on radi ko zmaj, kupis drugi on ko oho
[ branko tod @ 16.11.2014. 21:17 ] @
Lave,

Ako hoćeš da ti se dvokomponentni lepak brže i jače stegne , zagrej komad i lepak na 60 do 90 C,
i drži ga na toj temperaturi. Stegnuće se sigurno dva do četiri puta brže.

Što se tiče smrt lepka, držite ga u frižideru. Može da traje minimum šest meseci.
Moj favorit od 70 din :

Odličan!
[ Lavlja_Jazbina @ 17.11.2014. 06:53 ] @
Ovo nisam video nigde ! Jos i za 70 dindzi i radi.:).
[ branko tod @ 17.11.2014. 12:31 ] @
Može i za manje dinarčića, a radi odlično baš ovaj ! Kupljen na Kaleniću.
http://www.limundo.com/kupovin...OVANJE-2-KOMADA-ZA-99/29188447
[ vladd @ 17.11.2014. 15:08 ] @
Dobar je taj lepak i sto je najbolje, TRAJE, ne zabetonira se nakon nedelju -dve..

Jako koristan.
[ gilopile @ 17.11.2014. 15:33 ] @
I ja sam imao taj sto je Branko postavio. Kupio sam ga na pijaci :) Trajao mi je bas dugo, dugo. Lepo se zatvara i nema sanse da se osusi brzo. Pa cak mi je i otvoren stajao neko vreme ( nije se rupica popunila ) i nije se skamenio.

Bas pre neki dan mi je trebao ( lepio neke kontakte na daljincu ), i umesto da dam 100 din za locktide, ja uzmem neki UHU Super glue za 50din i ne valja uopste. Nece da lepi kako treba. Pipnes i otpadne....poludeo sam...ebali me 50 din :D
[ branko tod @ 17.11.2014. 16:25 ] @
gilopile
Dragan Jovanovic

Ne znam odakle si, ali Kalenić je pijaca u BG
[ gilopile @ 17.11.2014. 16:58 ] @
Jes, i nou :) Kazem da sam i ja moj lepak kupio na pijaci, ali kod mene na selu. Ponedeljkom je kao mini Kalenic, svasta dovlace i prodaju:)
[ Lavlja_Jazbina @ 17.11.2014. 17:24 ] @
Citat:
branko tod:
gilopile
Dragan Jovanovic

Ne znam odakle si, ali Kalenić je pijaca u BG

Ha,htede da te pitam jel od gancija.Postala JE ludnica od pijace a gora je samo Cvetkova.

P.S branko tod..Motam se dok kod Lenceta cekam meso.
[ jovajovic100 @ 17.11.2014. 17:57 ] @
Na Kalenića guvnu nema da nema, sve ima.
[ branko tod @ 17.11.2014. 18:59 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:

Ha,htede da te pitam jel od gancija.Postala JE ludnica od pijace a gora je samo Cvetkove.

To su poslovni parneri :D. To je najbolja pijaca. Što Jova reče : nema da nema, od najboljeg zeleniša,
rasparenih cipela, zdrave hrane, raznih " trava i praškova" do bifteka , maznutih stvari i šverca.

gilopile, Koje selo ?
[ gilopile @ 17.11.2014. 19:08 ] @
Zar ti nisam vec rekao u PP, onomad. Srp. Miletic je u pitanju. :D
[ branko tod @ 17.11.2014. 19:16 ] @
Jesi, izvini . Verovatno da počeo da me muči onaj Švaba. :D
[ Homer J. Simpson @ 18.11.2014. 18:56 ] @
Zasto uzimati kineski kad ima Bison super lepak za 75 din ?
[ branko tod @ 18.11.2014. 19:35 ] @
Citat:
Homer J. Simpson: Zasto uzimati kineski kad ima Bison super lepak za 75 din ?

Zato što kinez bolje lepi i dugotrajniji je kada se otvori.
[ Homer J. Simpson @ 18.11.2014. 21:34 ] @
Aj probacemo.
Mada je meni svaki super lepak prilicno dugotrajan (traje par meseci)
[ gilopile @ 19.11.2014. 10:44 ] @
Mozda je vecina ok, ali ovaj nikako nemoj da kupujes, jer ne valja nista. Sada sam nasao tubicu. Nisam se mogao setiti ime proizvodjaca da napisem. Jedno vreme u prodavnici gde ja kupujem nije bilo drugog, pa sam ovaj uzimao u par navrata. Obicno unutra nema ni 1g, a ne 3g koliko pise na pakovanju + ne lepi kako treba i skameni se jako brzo. Uzas zivi. Viskozitet mu je isto tako nikakav, pa ako nisi pazljiv i nanosis direktno iz tubice ( ned`o Bog ), desice se da ce pola tubice da izleti i napravis belaj i obicno stetu ako lepis nesto opipljivo. Neverovatno kako ga materijali privlace i upijaju...

[ SlobaBgd @ 19.11.2014. 12:06 ] @
Taj je go *rac, u pravu si. Em što ne lepi kako treba, em što se osuši kad se otvori.
Ovaj što je branko tod predložio viđao sam o pijacama (na Palilulskoj i Zelenom vencu, Bg), nisam znao da je dobar. Doduše, prodavci ga hvale, ali su hvalili i ovaj iz gornje poruke.

Nego čitam ove savete da se superlepak drži u frižideru. Kako to utiče na kvalitet lepljenja kad se izvadi iz frižidera? Treba li sačekati da se zagreje na sobnu temperaturu ili može odmah da se lepi? I šta biva ako ga nekoliko puta vadimo i stavljamo ( ) iz frižidera i u frižider? Gubi li na kvalitetu?
[ gilopile @ 19.11.2014. 14:05 ] @
NIsam cuo to za frizider. Mislim da nema potrebe sa eksperimentisanjem. Uzmes taj sto je Branko predlozio i nema frke. Trajace dok ga ne potrosis, jer se ne susi brzo. Meni je trajao, bmlga, kao ni jedan super lepak do sada. Sto je najbolje ima ga bas dosta i nece se desiti da kad bas zatreba da je prazna tubica ili je skamenjen, po obicaju. :) A i vidi se u tubici koliko ga ima, pa prosudis da li da ides u nabavku ili ne :)
[ vladd @ 19.11.2014. 14:47 ] @
Frizider ili konstantna temperatura.

U principu, u frizideru sve hemijske reakcije postaju usporene, pa je to prakticno univerzalna formula za cuvanje.
[ SlobaBgd @ 19.11.2014. 14:48 ] @
Da, to je svakako prednost što se vidi kad je ostalo malo lepka.
Nema gore stvari nego kad u sred posla ostaneš bez materijala. Ja obično uveče nešto petljam, i kad se desi da je recimo lepak izgubio svojstva, nema gore stvari. Kad ga nema, bar znam i kupim. Ovako se pouzdam, pa se zeznem.
Branko tod je o frižideru pisao ovde.
[ branko tod @ 23.11.2014. 20:45 ] @
gilopile

Onaj super glue je -urac u slamnatom šeširu. Njemu ne prilazim ni na tri metra.

SlobaBgd

U frižideru život mu je duži i tri puta, pogotovo leti. U frižideru je kutijica samo
za moje tubice. I dvokomponentni duže traje. Super lepak ne mora da se greje
jer se koristi trun koji se u dodiru sa onim šta se lepi odmah zagreje.
Ko ne veruje neka traži preporuke za čuvanje lepkova. Kao što sam već rekao
od početka do kraja sam gulio u JAT-u, pa sam upoznat dosta sa tehnologijama.

Uslovno skretanje sa teme:

Pre dve godine sam tapacirao neke stolice ( za budalu uvek posla ), a baš u neku
subotu u tri sata. Tu sam koristio Sintelan , koga uvek imam kantu u rezervi. Ali
trebao sam da namažem neke kanale u koje ide onaj ukrasni gajtan . Probam sa
onim lepkom iz kantice , ali počne brljanje platna. Tu ja poludim i brzo u kola dok se
ne zatvore radnje, odem i kupim dve veće tubice koje su uvek imale izduženi vrh. Na
svu sreću imao sam i jednu takvu skoro praznu tubicu. Platim, metnem u džep i
dođem kući. Otvorim kutije i poludim : nema vrhova na tubama već obične ravne.
Besan nađem njihov sajt na internetu i napišem meil i moj telefon. Oko sedam
uveče zvoni telefon i kaže čovek : ovde generalni direktor Elana iz Prepolja. Kaže
izvinite, imamo problem sa nabavkom aluminijumskih tuba pa smo ovu seriju
izbacili takvu. Dajte vašu adresu i poslaćemo vam. Dam adresu i posle par dana
stigne pet tuba sa vrhom kao njihov poklon i sa plaćenom poštarinom. To je ono
svetlo koje uvek postoji i zbog koga ne treba pljuvati Srbiju.
[ branko tod @ 24.11.2014. 11:55 ] @
http://www.permabondllc.com/TDS/920_TDS.pdf
http://www.loctite.sg/sea/content_data/93801_495EN.pdf