[ alexgrbic @ 28.10.2014. 20:04 ] @
Slucajno na netu nadjoh neki clanak http://www.kucasnova.com/kuce-...fije/kuca-sagradena-od-dva-kon... I setih se da ja imam tamo negde neki plac gde bi se to moglo postaviti. Znam sad ce neki da kazu zasto ne ides na montaznu gradnju pa na gotove itd. Razlog je jednostavan. Za ovakvu vrstu "gradnje" nje potrebna gradjevinska dozvola. Nema komunalija, nema poreza. Inace bi je koristio maksimum dvadesetak dana godisnje tako da mi se bas nesto ne isplati da ulazem neku kintu. Za pocetak bi stavio jedan gradj. kontejner a kasnije dodao i drugi i spojio ih. S tim da bi najverovatnije isao na 40 feet kontejner sto bi znacilo da bi imao oko 30 kvadrata povrsine. Postoje i oni gradjevinski kontejneri sa vec postavljenom izolacijom i vratima i prozorima ali mi se ta varijanta ne dopada jer mi ne odgovara raspored otvora. Ima tu par zackoljica koliko sam citao sa transportnim kontejnerima. 1. Pod, drveni u kontejneru je tretiran sa pesticidima zbog insekata i nije zdrav za "ljudsku upotrebu" Da ga ne bi skidao mislio sam da ga "zalijem" nekom nepropusnom eposkilnom smolom ili cak obican "katran". Preko njega kosuljicu i laminat ili plocice. 2. Zidovi. Kolko sam video zidovi se prskaju nekom vrstom pur pene koja sluzi kao izolator. Kako ja ne znam da tako nesto postoji kod nas mislio sam na dve varijante. 1. Klasican sistem letvice na metal pa staklena vuna ili stiropor i preko gips ploca 2. Mozda da se iznutra ceo "ozida" multiporom. Ne sme spolja jer to onda nije kontejner i na takav se placaju dazbine. Na krov bi se montirali solarni paneli za proizvodnju struje i tople vode u letnjim mesecima. Bojler i kuvanje bi bilo na plin a voda bi isla iz malog hidrofora (ima je vec na 6 metara dubine) Cela ideja je da kuca bude potpuno nezavisna od spoljnog sveta, napravljena od recikliranih materijala Ako neko ima neki interesantan predlog... |