[ janjic @ 29.10.2014. 11:20 ] @
Unapred bih hteo da se izvinim za malo duži tekst i za neke termine koji možda nisu stručni, ali ja sam laik u ovoj oblasti. U mojoj zgradi je po vertikali promenjena kompletna stara vodovodna instalacija (koja je bila u zidu) novom plastičnom (spoljna instalacija kroz kupatilo) i sve je bilo u redu (nigde, ne daj bože, curenja, vrlo malo kondenzacije vode po površini plastike i to samo po vertikali). Pre nekoliko dana je komšija rešio da plati priključak i nakači svoju kuhinju na tu instalaciju (susedni stan). Kako je na mom delu instalacije bio ostavljen priključak za susedni stan (u vidu nekakvog kolena sa čepom), došao je vodoinstalater, izvadio taj čep, namestio plastiku do komšijine kuhinje, pustio vodu, proverio da li negde curi i otišao. I od tog momenta nastaje problem (ili ga ja samo tako vidim) za mene. Od tog priključka (gde je bio čep) pa do prvog kolena (postavljenog da bi zaobišli kanalizacionu cev-nekih 15-tak cm) plastika se nenormalno "kropi", tj. po površini cevi se neverovatno brzo kondenzuju kapljice vode (najviše minut posle prisanja cevi krpom) i non-stop kape. Takođe je i ventil za moj stan (koji je 5-6 cm iznad te cevi) počeo da se "kropi" što dosad nije bio slučaj. Iz cevi izbija para kao da je u kupatilu +50C a da kroz cev teku kockice leda. Zvao sam vodoinstalatera ali je on rekao da je to normalno i da nema nameru da dođe. Komšija (zbog koga je to rađeno) je oprao ruke od svega i kaže da je to moj problem. Šta da radim? Da li je to normalno? Da li postoji neki materijal kojim bih mogao da obmotam cevi da to više ne kaplje? Da li postoji mogućnost da cevi nisu dobro spojene? |