@Lavlja_Jazbina ako mi je ostalo nešto malo kredita nakon nedavne mrlje u karijeri, "objavljujem" jedan YT klip koji nije uticao na mene. Ni po pitanju zvuka, ni po pitanju "slike" a opet mislim da mu je mesto ovde. Nedokučivo :)
Blade Runner, Final Cut, 1982 - Retiring Zhora, Vangelis
Bilo bi bolje da ima još malo pre početka a još bolje i posle isečka ali nisam pronašao.
[ dukanizi @ 19.12.2014. 10:45 ] @
Pre par dana sam odgledao film i muzika me odusevila.
Što se tiče Blejd Ranera, tu negde prošle godine sam postavio link do kompletnog saundtreka, a pošto vidim da se i dalje drži, neka ga još jednom..
Film Dejvida Linča iz 1999. "Strejtova priča"
The Straight Story - Soundtrack Suite - Angelo Badalamenti
Film Majkla Radforda iz 1994. "Poštar" (Il Postino)
Gli 8 Violoncelli - Bacalov - Il Postino
[ tune @ 23.12.2014. 07:25 ] @
[ Mitkoni @ 23.12.2014. 19:33 ] @
Citat:
3okc:
Što se tiče Blejd Ranera, tu negde prošle godine sam postavio link do kompletnog saundtreka, a pošto vidim da se i dalje drži, neka ga još jednom..
Film Dejvida Linča iz 1999. "Strejtova priča"
The Straight Story - Soundtrack Suite - Angelo Badalamenti
Film sam nedavno tek odgledao po prvi put. Prosto sam uzivao gledajuci film, prosto me je uvlacio u sebe kako muzikom, tako i fotografijom !
Džon Karpenter: Iz bioskopa u prodavnicu ploča
Izvor: B92
Džon Karpenter, slavni reditelj filmova “Noć veštica” i “Bekstvo iz Njujorka”, objaviće 3. februara album sa autorskom muzikom.
Iako je komponovao muziku za neke od svojih najpoznatijih filmova, šezdesetsedmogodišnji Karpenter, do sada nije objavljivao ploče koja nemaju veze sa pokretnim slikama. To će se promeniti 3. februara, kada u prodavnice stiže njegov album “Lost Themes”.
U pitanju je ploča obojena zvukom sintisajzera i koja podseća na muziku iz osamdesetih godina prošlog veka. Imajući u vidu Karpenterovo primarno zanimanje, nije čudno što većina kompozicija zvuči kao sa nekog “slešer” saundtraka.
U snimanju albuma "Lost Themes" pomogao mu je sin Kodi Karpenter i kumče Daniel Dejvis.
.................TV on the radio - dlz ( breaking bad )
................
[ Lavlja_Jazbina @ 25.05.2015. 21:51 ] @
Breaking Bad peta sezona – Epizoda 2
Whitey - Stay on the outside
[ Lavlja_Jazbina @ 26.05.2015. 20:08 ] @
Breaking Bad peta sezona – Epizoda 4
Knife Party - Bonfire
[ Lavlja_Jazbina @ 08.06.2015. 21:54 ] @
Nije bas cist sountrack ali da proguram kao ideju poznate,meni drage serije.
Breaking Bad [MetroGnome COVER + REMIX]
[ BokasaTzar @ 10.06.2015. 00:42 ] @
Tema iz filma ‚‚Dead man‚‚ Džima Džarmuša i Nil Jang sa jednom od boljih orginalnih tema ikad snimljenih za film.
I film i muzika su apsolutni vrh a još da imam lampaško pojačalo gde bi meni bio kraj !?:
I konačno APSOLUTNI HIT za sva vremena i svako gravitaciono polje poznatog svemira:
Minela (I TO BEZ KESE NA GLAVI) sa muzikom !?! po nazivu TI PROPADAŠ.
Delo je autobiografsko i visokog standarda u svakom pogledu.
Snažna lirika dokumentarno - narativnog tipa, univerzalne tematike i brižljivo je utkana u muzički dosta simplifikovanu strukturu, tako da se jasno ističe na toj muzičkoj podlozi koja se u pravilnim razmacima prekida snažnim, ali kratkim solo deonicama na Korg DŽBLR sintesajzeru i direktno od prvih taktova prožima slušaoca
i skoro potpuno oduzima napon svakoj sinapsi vašeg mozga. Baš taj, skoro hipnotički uticaj, naglo se prekida na kraju pesme (jer se delo završava)
i opčinjeni slušalac se budi iz transcedentalne omamljenosti i po pravilu oseća navalu lekovitog andrenalina
koja se može okrenuti i u autodestrukciju kod nepripremljenog organizma
(lupanje glavom o zid, čupanje kose, samopovređivanje ugrizima u sopstvene ekstremitete i sl).
Za prvo slušanje preporučujem da isključite monitor i smanjite zvuk na 0 - toliko je ovo delo jako !
Uz vrlo dobre priloge iz filma "Dead Man" i "Terminator 2", za onaj "muzički" prilog po nazivu "TI PROPADAŠ" imam i ja preporuku
Citat:
Za prvo slušanje preporučujem da isključite monitor i smanjite zvuk na 0 - toliko je ovo delo jako !
da uopšte ne uključite monitor!
Pozdrav
[ BokasaTzar @ 10.06.2015. 20:10 ] @
Da dodam,
Minela je prezentovala svoju umetnost u domaćem crtanom ‚‚Jet Set‚‚
tako da tehnički - to jeste neka vrsta crtano-filmske muzike.
Spot zrači tako snažno, da verujem Vladimire, da je zdravije ručno prati
uranijumske šipke u Vinčinom reaktoru Vileda krpicom,
nego gledati onog nesrećnika sa 10-ak praznih Jelenčića na stolu
gde žmurucka u stanju najcrnjeg derta.
Šalu na stranu - želeo bih da istaknem i
film ‚‚Cadillac records‚‚ koji je zbilja sjajan muzički film,
sa iznenađujuće dobrim pevanjem pevačice Bionse.
Film obiluje muzikom ‚‚Čes rekordsa‚‚ tako da je bolje preporučiti sam film,
nego izdvojiti specijalno pojedinu muziku iz filma.
Guglanjem se lako nalazi spisak muzike iz tog filma koju čine sami standardi.
[ BokasaTzar @ 11.06.2015. 20:50 ] @
Tema iz Stenli Kjubrikovog filma - ‚‚Doktor Strejndžlav - ili Kako sam prestao da se plašim i zavoleo Bombu‚‚
Ima dosta verzija ove američke narodne pesme i počesto se javlja i u vestern filmovima.
U svetlu aktuelnih sjajnih odnosa sa nemačkom, tema iz filma ‚‚ Bitka u Ardenima‚‚ (Batlle of the Bulge)
po imenu ‚‚Erica‚‚.
Ovo je prepevana nemačka narodna pesma sa takstom prilagođenim za potrebe Hitlejugenda
Imate tekst - da se nauči pod hitno - propitivaću !
U tom duhu da nastavimo:
Pesma ‚‚Tomorrow belongs to me‚‚ iz filma Cabaret.
Prema onome što pamtim, ova stvar je orginal i to od američkog kompozitora (Jevrejina za čudo živo),
komponovana direktno za ovaj film
I da se vratimo Kjubriku - film ‚‚Bari Lindon‚‚ tradicionalni marš crvenih mundira
(ogorčenih neprijatelja Blafa, Žalosne Sove, Komandanta Marka i Flokija)
[Ovu poruku je menjao Kovacevic Vladimir dana 05.12.2017. u 18:31 GMT+1]
[ Lavlja_Jazbina @ 22.12.2017. 17:52 ] @
Boro Tamindzic - Jovana Lukina
Jovana Lukina (1979)
[ Lavlja_Jazbina @ 07.05.2018. 21:01 ] @
Kovacs - My Love
[ Windows2 @ 10.05.2018. 23:20 ] @
Da ostavim traga i u ovoj temi :)
Frantic (Ennio Morricone).
Scarface, kod nas mozda poznatija kao instrumental iz crnih bisera.
Ponovo Al Pacino, "Karlitov put" pesma iz odjavne spice (Joe Cocker).
Napad na policijsku stanicu 13.
Ponovo Carpenter, Bekstvo iz Njujorka i Los Andjelesa.
Dina - pescana planeta.
Blade runner odjavna spica (Vangelis)
A change is gonna come - Sam Cooke (Malcolm X)
Together in Electric Dreams
Od naslova nesto svezijeg datuma Trumanov sou sa samog kraja filma.