[ Lavlja_Jazbina @ 17.02.2015. 20:36 ] @
Imam poprilicno kamena i isto tako drvenih greda.Hteo bi da napravim mesto za goste ( mestane ),nesto sto je uobicajeno za selo,gde si sta radis pa pozoves na kafu,pice. Gde napraviti oslonac krova ako je pravoguaonog oblika ? Krov bi oblozio sa OSB plocama pa posle tegola zato sto mi je lakse da radim kao i tezina zbog crepa. Isto bi pitao da li je neko imao iskustva za spoljnu upotrebu ako bi prelakirao plocu sa lakom za parket i tako ostavio ? Koliko je lak otporan na mraz i vremenske ( spoljne ) uslove. Sto se tice kamena,mozda bi spoljni kostur i stubove odradio a gredu samo u gornjem delu gde bi pravio krovnu konstrukciju. Isto bi napravio od kamena kao neko mesto gde bi bio rostilj i starinski pecenje hleba.Pored pusnicu.Za ovo mi treba preporuka koliko je preporucljivo da se nalazi dalje od ojekta za stanovanje. Ima tu jos za ovu godinu kao recimo susara ( nisam slikao staru ) za sljive sa pregradama koja je pri pusnici ali to u nekoj drugoj temi. Evo slika kako bi hteo da slici ali i predlozi bi mi znacili,ideja iz drugog ugla. |