[ bajafrile @ 19.02.2015. 23:04 ] @
Imam problem sa grijacima na mercedes c 200 D 1994 gp.
Evo ukratko, pocela da se pali lampica od grijaca prilikom rada motora i nakon nekog vremena grijac je pregoreo.
izmijenio sam ga i sve se ponovilo . Pomislio sam stari grijaci hajde zamijenit cu i ostala tri sa novima. Tako da i to je kratko trajalo opet se u voznji upalila lampica grijaca i poslije opet nemam signalnu lampicu prilikom paljenja sto zakljucujem da opet imam pregorijeli grijac... da li neko zna sta bi bio uzrok ?
[ Lavlja_Jazbina @ 19.02.2015. 23:47 ] @
Relej je taj koji propusta struju ka grejacima,verovatno je on u slusu.
[ pajapop @ 20.02.2015. 16:23 ] @

Uzrok bi mogla da bude i voda u gorivu...Naime, grejaci obicno ostaju ukjuceni i nakon startovanja motora, neko vreme, oko 1 minut. Za to vreme, voda koja se sa gorivom ubrizga u cilindar ga "zapljusne" i on pregori...Najbolje bi bilo...skinuti rezervoar, oprati ga i osusiti, zameniti filter goriva, i ako se to ne ponavlja onda je sve bilo do toga
[ veselinovic @ 20.02.2015. 18:54 ] @
Vjerovatno imas negdje prekid ( los spoj) kontakta ( 15) do tog releja.
Ili se u releju razletovao spoj.
U tom slucaju ( gubitak struje poslije brave - 15) relej konta da si ti ugasio motor.
Kad se na releju pojavi +12V na kontaktu 15 relej to protumaci kao da si dao kontakt da upalis kola i upali grijac.
Grijaci kod tog motora su predvidjeni da rade na 11-12V, a kad alternator puni napon je 14 V i grijaci pregore.
Ili to ili je relej neispravan.

Probaj da posudis drugi relej grijaca, i da drmas zice oko releja pa prati paljenje lampice - naravno moraces zamijeniti neispravne grijace prije toga.