[ bojanst @ 15.03.2015. 21:12 ] @
Znaci pitanje kao u naslovu, kako skinuti ove male remenice da bi se doslo do lezaja...
Nikakav dvokraki ili trokraki radapciger se ne moze podvuci.

Evo i slika, koje navodno govore vise od hiljadu rijeci.

[ Lavlja_Jazbina @ 15.03.2015. 21:47 ] @
Mozda imaju kontra navoj.
[ pajapop @ 15.03.2015. 22:25 ] @

Tacno, imaju navoj...Mora se valjak i rotor staviti u stegu, pa "smrt kljestima" obuhvatiti remenice i odvijati...samo oprezno kod rotora kad se stavlja u stegu, da se ne osteti ventilator koji je na njemu, iza kolektora na osovini...
[ bojanst @ 15.03.2015. 22:42 ] @
TO sam i ja mislio, da imaju kontra navoj tj. da su remenice na osovini kao i na drugim masinama ovog tipa "navrnute"... ali nije nazalost.
Ipak su navucene na osovinu, bez "kajle" i nije mi jasno kako se ne okrecu na osovini, ali definitivno su navucene na osovinu!

P.s- Postoji mogucnost da je remenica od rotora sa konta navojem, nju nisam ni pokusavao skinuti, posto sa cela rotor osovine ima nesto kao vijak koji je siri od osovine...
tipa da remenica ne spadne, ali nisam imao mogucnosti da to odvrnem pa sam malo zasjekao taj "vijak" ali opet nisam mogao pa sam stao na tome, ali ova remenica od valjka definitivno nema navoj.
[ pajapop @ 16.03.2015. 05:15 ] @

Pazi...rotor sigurno ima navoj (sad da`l je kontra ili ne nesto ne mogu da se setim), jer sam pre nekoliko godina menjao rotor....pa sam se i sam nasao u "problemu" kako da ga skinem - i otkrio...A sto se tice valjka, tj. nosaca nozeva, njega nisam skidao, ali mislim, da ni nemas nekog objektivnog razloga da to ucinis...Kakav ti uopste imas problem da bi to morao da skidas???
[ bojanst @ 16.03.2015. 05:55 ] @
Pa lezaj u plasticnom kucistu je vrisnuo (cini mi se da je 608zz) i to zablokirao. On se nalazi izmedju remenice i valjka tj. mora da se skine remenica da bi se doslo do njega.
Remenicu sam okretao u sve strane po 20-30 krugova i stoji na mjestu, znaci nema navoj. Da svucem ne znam kako, ali postoji caka zar ne?

Ako mognes da se sjetis kako se skida rotor, pokusaj, posto moram i njega da skinem i tu je vrisnuo lezaj, nije bas skroz ali kad sam vec ovo rasturio zasto ne uraditi i to...
[ Lavlja_Jazbina @ 16.03.2015. 06:29 ] @
Radi daljeg otkrivanja,koji je tacno model tog abrihtera ?

Da,nisam video da ima na prvoj slici.Nista krucijalno da bi utvrdili skidanje.

35 - BEARING DN710-1-35-330003-31
36 - BEARING DN710-1-36-330003-39

[Ovu poruku je menjao Lavlja_Jazbina dana 16.03.2015. u 07:49 GMT+1]

[ Lavlja_Jazbina @ 16.03.2015. 07:16 ] @
Onu prvu remenicu si bas ostetio.Probaj da oblozis nekom tvrdjom gumom a ovaj srecisnji deo sa nekin celicnim klinom,cekicem na sec probas

da izbijes.Male povrsine.Sve sto sam trazio po netu niko da se uhvati da je snimio kako se radi.Bar ja ne mogu da nadjem.

[ bojanst @ 16.03.2015. 07:36 ] @
Na skici se vidi dio pod rednim brojem 20 koji navodno drzi remenicu valjka da ne spadne, onda ide vijak iza (redni broj 78) inace toga nije bilo u ovoj masini.
Po tome se da zakljuciti da veca remenica nije navrnuta nego navucena na osovinu.

Vidno sam ostetio ovu vecu remenicu, ali nije strasno, da se to srediti...

Pokusao sam "izbiti", ali ne ide.. Svaki dodatni pokusaja izbijanja polomio bi plasticno kuciste.
Nekad davno sam skidao neku veliku spojnicu za el. motora uvrtanjem vijka u osovinu, iskljucivo vijka (nije bilo krakova na tom vijku), ali ne sjecam se kako je to islo...
[ bojanst @ 16.03.2015. 14:15 ] @
Uspio sam da skinem remenicu, veca se skida a manja se odvija - kontra navoj.
Nije bilo drugog nacina osim da zagrijem vecu remenicu pa da je izbijem, kontrolisano grijanje i okretanje valjka da ne prenese na plastiku i par odmjerenih udaraca.
Eto toliko, hvala vam sto ste ucestvovali, vidi se da je bilo volje i zelje da odgonetnemo kako se ovo skida :)

U svakom slucaju nekad ce nekome ovo mozda zatrebati. Pozdrav!