[ inobradovic @ 22.04.2015. 20:14 ] @
imam 2 pitanja u vezi gore pomenutog auta,

1. aktiviran je ovaj ecodrajv , sta on tacno znaci i kako se iskljucuje ?

2. kakva je to memorija ecodrajva i kako se brise posto pise da je skoro puna ?
[ inobradovic @ 23.04.2015. 19:58 ] @
zar niko ?
[ Nocni @ 24.04.2015. 12:28 ] @
Nađi ecodrive fleš i iskljuci ga ako hoćeš... nema neke velike veze jer on samo kupi informacije o toku i načinu vožnje...

[ inobradovic @ 24.04.2015. 15:32 ] @
mozes li jos malo da mi pojasnis, gde da ga nadjem i kako da ga iskljucim ?
[ pajapop @ 25.04.2015. 05:18 ] @

El` to ovo?: https://www.fiatecodrivefleet.com/
[ Nocni @ 25.04.2015. 08:18 ] @
Odes na fiatov sajt i skines ecodrive softver... bilo je na fiat.co.uk
To sto skines stavis na usb flesh i prikopcas u auto... tada je ecodrive aktivan. To je kod tebe vec neko uradio... raniji vlasnik vjerovatno... fles ne mora ostati u autu da bi auto kupio informacije o voznji... Sada moras vratiti fles (taj stari ili napravi drugi) u auto kako bi on pokupio informacije koje bi ti trebao da saljes na njihov sajt...
Vjerovatno ti smeta jer se te poruke prikazuju preko navigacije...
[ inobradovic @ 25.04.2015. 08:40 ] @
smeta mi stalno zato hocu da to dezaktiviram, taj fles nemam, sigurno je predhodni vlasnik to aktivirao.
[ bakara @ 25.04.2015. 10:15 ] @
Koliko ja razumem to je obican usb fles, samo treba da instaliras fiatov softver na njega, i na njega ispraznis sakupljene podatke..
[ inobradovic @ 25.04.2015. 11:56 ] @
samo, deluje malo vise komplikovanije od SAMO.

usb fles imam, softver nemam, niti znam kako da to ispraznim.
[ Nocni @ 25.04.2015. 19:41 ] @
Nije ništa komplikovano... skines softver odavde: http://www.fiat.com/com/Publis...s/ecodrive-site/en/default.htm
I kad ubaciš usb on ce sam da isprazni sta je zapamceno...

U svakom slučaju može i da se iskljuci i obrise sve sa nekom ozbiljnijom dijagnostikom kao što je texa npr.

Postojao je u inostranstvu neki popust za servisne usluge za korisnike tog eko drajva... u našim fiatovim servisima većinom ni ne znaju o čemu se radi...
[ inobradovic @ 25.04.2015. 20:33 ] @
hvala nocni,

ali ovo sr.nje izbacuje neku gresku pri instalaciji , bas me nervira, videcu sta cu.
[ inobradovic @ 26.04.2015. 11:51 ] @
danas odem do auta da izvadim nesto iz gepeka, i pogledam malo upustvo od auta i vidim da ima meni za navigaciju telefon i svasta nesto i ja tu krenem redom i naidjem na ecodrive i ima aktivirati i dezaktivirati i ja ga dezaktiviram, i to bi trebalo da je to, nisam imao vremena da vozim jedan krug da vidim da li ce opet da se pojavljuje na ekranu ali mislim da nece, videcu sutra sta i kako.
[ inobradovic @ 29.04.2015. 17:07 ] @
da javim mozda nekom zatreba,
u meniju koji se pokrece na volanu dugme sa desne strane sam iskljucio i vise se ne pojavljuje nista na ekranu.