|
[ markora1 @ 23.07.2015. 12:15 ] @
| Pozdrav,
Vidim da ima dosta ozbiljnih ljudi sa iskustvom ovde, pa bih bio zahvalan ukoliko bi mogli da mi preporucite neke modele auta do 3000e.
Kriterijum mi je da je dizel, sa 4 vrata, po mogucstvu limuzina (nije neophodno da bude), da je mladje od 2001-2002.god. i da je eventualno vece od punta.
Do sada sam odabrao da pogledam alfu 156 1.9 jtd, astru G 1.7dti, focusa ili mondea i lagunu. |
[ Bufalo Kikiriki @ 23.07.2015. 14:58 ] @
Ja bih išao na fokusa 1.8 tddi. Dobro guta naše gorivo i dosta nudi za uložen novac, još ako nađeš i ghia paket opreme onda si na konju.
[ HoT_Steppa @ 23.07.2015. 16:27 ] @
Lancia Lybra 1.9 JTD, Stilo 1.9 JTD, Focus 1.8 TDDi, Mondeo 2.0 TDDi. Lagunu zaobidji. Alfa je dobra ako ces da je vozis po kvalitetnim putevima, ako ces da je vozis po rupama, racunaj i na ulaganje u trapove.
[ vladd @ 23.07.2015. 16:49 ] @
Za teske automobile, treba uzeti veci motor, trosice mozda i manje od malog motora u teskoj karoseriji.
Takodje obrati paznju na troskovnike odrzavanja, DPF ili FAP filteri, npr, uopste nisu jeftina stavka, kao ni briga o cistom ambijentu.
Bitno je, da za te pare ne udjes u velike komplikacije sa servisiranjem...
Sto se modela tice, to je stvar ukusa, motori i hddi i dci i mjtd su za preporuku, udobnost kola je takodje po licnom ukusu, tu ne bih davao preporuke.
Meni se solidno dopada i C4 i grande punto, ali nemam potrebe za limuzinama, ili vecim kolima...
[ sasa022 @ 23.07.2015. 18:22 ] @
Kako to da niko nije pomenuo Golf 4 ???
Za 3.000 moze da se nadje i C5 2.0HDI u veoma dobrom stanju.
[ markora1 @ 23.07.2015. 21:22 ] @
Citat: Bufalo Kikiriki:
Ja bih išao na fokusa 1.8 tddi. Dobro guta naše gorivo i dosta nudi za uložen novac, još ako nađeš i ghia paket opreme onda si na konju.
Pogledacu fokusa, hvala!
Citat: HoT_Steppa:
Lancia Lybra 1.9 JTD, Stilo 1.9 JTD, Focus 1.8 TDDi, Mondeo 2.0 TDDi. Lagunu zaobidji. Alfa je dobra ako ces da je vozis po kvalitetnim putevima, ako ces da je vozis po rupama, racunaj i na ulaganje u trapove.
Da budem iskren, Lancia mi se nesto ne svidja. Za ostale se nadam da ce biti dobrih primeraka. Pa pretezno cu voziti u NS i Sapcu i putu izmedju njih. Cuo sam da alfa ima osetljiv trap.
Citat: vladd:
Za teske automobile, treba uzeti veci motor, trosice mozda i manje od malog motora u teskoj karoseriji.
Takodje obrati paznju na troskovnike odrzavanja, DPF ili FAP filteri, npr, uopste nisu jeftina stavka, kao ni briga o cistom ambijentu.
Bitno je, da za te pare ne udjes u velike komplikacije sa servisiranjem...
Sto se modela tice, to je stvar ukusa, motori i hddi i dci i mjtd su za preporuku, udobnost kola je takodje po licnom ukusu, tu ne bih davao preporuke.
Meni se solidno dopada i C4 i grande punto, ali nemam potrebe za limuzinama, ili vecim kolima...
Hvala na savetima! I meni se takodje svidja grande punto, ali nazalost, nisam uspeo da ga nadjem u svom cenovnom rangu. Bar ne u svojoj okolini.
@sasa022 C5 mi je ipak nekako veliki. Nisam odavno vozio auto, tako da bih ipak nesto krace i manje, dok malo ne povratim rutinu.
[ AstralPro @ 23.07.2015. 23:37 ] @
Ako moze da se nadje solidan c4 hdi za te pare mislim da neces pogresiti.
Sa 5 vrata naravno.
[ sasa022 @ 24.07.2015. 01:43 ] @
@vladd
@AstralPro
Gde to u Srbiji ima dobar C4 1.6HDI do 3000€ ???
[ skocimish @ 24.07.2015. 08:47 ] @
Za 3000 može da se pronađe baš dobar C3 1.4 hdi (2003, 2004).
Za isti novac može da se pronađe i C4 kupe varijanta, dok će za solidan C4 sa petoro vrata morati da odvoji bar 1000 više.
[ Java Beograd @ 24.07.2015. 12:13 ] @
Generalno uzevši, pošto je budžet ekstra ograničen, traži modele sa slabijim motorom i manje opreme, jer ćeš tako za svoje pare dobiti očuvaniji auto.
[ botr @ 24.07.2015. 15:23 ] @
Probaj Lybru, "snaga" Lybre dolazi iznutra.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|