[ Darko Nedeljković @ 20.10.2015. 22:36 ] @
Igrom slucaja pre osam godina postao sam svedok u krivicnom postupku i smatrao sam - sta me briga, otici cu tamo i reci sta znam i to je to. Ali, daleko od toga da je sve tako jednostavno.... Za osam godina zakazana su 32 sudska rocista, na koje sam naravno pozvan. Da bih ja mogao da kazem makar jedno slovo svog svedocenja, prethodno optuzeni mora da se izjasni da li je kriv. I tako, upadam u petlju otkazivanja svih obaveza za taj dan, dolazaka u sud, obavestenja optuzenog da je bolestan, ili naprasnog srcanog/mozdanog/astmaticnog/ nekog drugog napada optuzenog, dolaska hitne pomoci, otkazivanja izjasnjavanja, ponovnog pozivanja.... Povremeno posizim pa necu da idem, ali od sudije stigne kazna meni da platim 30.000 dinara jer se nisam odazvao na poziv, a onda idu molbe da se kazna ponisti, obecanja da cu sledeci put sigurno doci i tako u krug. Ne mogu im nista, sve je to tako po zakonu, mogu da me driblaju do kraja zivota. Sledeci poziv imam za 19.11.2015. Ima li toj komediji kraja i ima li neko neki predlog sta raditi? |