[ Darko Nedeljković @ 20.10.2015. 22:36 ] @
Igrom slucaja pre osam godina postao sam svedok u krivicnom postupku i smatrao sam - sta me briga, otici cu tamo i reci sta znam i to je to. Ali, daleko od toga da je sve tako jednostavno.... Za osam godina zakazana su 32 sudska rocista, na koje sam naravno pozvan. Da bih ja mogao da kazem makar jedno slovo svog svedocenja, prethodno optuzeni mora da se izjasni da li je kriv. I tako, upadam u petlju otkazivanja svih obaveza za taj dan, dolazaka u sud, obavestenja optuzenog da je bolestan, ili naprasnog srcanog/mozdanog/astmaticnog/ nekog drugog napada optuzenog, dolaska hitne pomoci, otkazivanja izjasnjavanja, ponovnog pozivanja.... Povremeno posizim pa necu da idem, ali od sudije stigne kazna meni da platim 30.000 dinara jer se nisam odazvao na poziv, a onda idu molbe da se kazna ponisti, obecanja da cu sledeci put sigurno doci i tako u krug. Ne mogu im nista, sve je to tako po zakonu, mogu da me driblaju do kraja zivota. Sledeci poziv imam za 19.11.2015. Ima li toj komediji kraja i ima li neko neki predlog sta raditi?
[ 2012 @ 20.10.2015. 22:53 ] @

@Darko Nedeljković

Pretpostavljam da ces razumeti makedonski.

[ dusanboss @ 20.10.2015. 23:45 ] @
Koje delo je u pitanju Darko? Ako želiš da otkriješ. Jasm bio 3-4 puta pozvan u svojstvu svedoka i sdjenje je odlaganu iz glupih razloga iko su moju izjavu mogli da uzmu i da završe sa mnom. Uredno su mi plaćali putne troškove svaki put. To ti je efikasnost našeg pravosudja na delu.
[ branko tod @ 21.10.2015. 02:12 ] @
Napišeš pismenu izjavu, predaš u pisarnicu da overe u sudu pa sudiji.
Opišeš detaljno sve ako treba na pet strana.
Ja sam tako odradio pre deset godina i naveo kao razlog nemogućnosti
prisustva bolest, i nisu me više dirali.
[ Java Beograd @ 21.10.2015. 06:22 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:... Ima li toj komediji kraja ...
Ima. Za dve godine ističe rok apsolutne zastarelosti.
[ Darko Nedeljković @ 21.10.2015. 18:02 ] @
Citat:
Pretpostavljam da ces razumeti makedonski...

Jedino ovo "kreval raka" ne znam sta tacno znaci, mada pretpostavljam sta bi moglo da bude :D

Citat:
Koje delo je u pitanju Darko?

Nista tebi interesantno - privredni kriminal.

Citat:
Napišeš pismenu izjavu, predaš u pisarnicu da overe u sudu pa sudiji.

To sam vec radio, ali opet me poziva. Sto je najgore, ja i nemam sta novo da kazem, u smislu da ono sto ja znam to ne spore ni tuzilac ni optuzeni.

Citat:
Ima. Za dve godine ističe rok apsolutne zastarelosti.

Ako se ja dobro secam, za ovo krivicno delo predvidjena je kazna do 10 godina zatvora, sto znaci da apsolutna zastarelost nastupa za 20 godina.

Citat:
Uredno su mi plaćali putne troškove svaki put...

To ti plate odmah, ili kasnije nekad? A dnevnicu takodje si imao pravo ili ne? U kom trenutku i kako se izjasnjavas da zelis da ti se plate putni troskovi?
[ bakara @ 21.10.2015. 18:30 ] @
Ja sam imao slicnu situaciju kao Darko,

nekako nisam dobio sudski poziv i nisam se pravovremeno odazvao na sudjenje, i jednu noc po mene dodje policija i odvede me.

Kad su me odveli, saznajem da sam te pozive uredno primio i potpisao (neko nepoznat potpisao za mene), to ostaje nerezjasnjeno i ako potpisi ocigledno nisu moji.

A najcudnije u svemu je sto sam u tom slucaju ja bio ostecena strana tj. mene su pokrali, a sudili su lopovima i nisam imao nikakv razlog za neodazivanje.

[ 2012 @ 21.10.2015. 20:31 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:
Citat:
Pretpostavljam da ces razumeti makedonski...

Jedino ovo "kreval raka" ne znam sta tacno znaci, mada pretpostavljam sta bi moglo da bude :D

Zasto sam digao / dizao ruku?
[ dusanboss @ 21.10.2015. 22:14 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:
Nista tebi interesantno - privredni kriminal.

U pravu si